duminică, 10 octombrie 2021

Şerban Cionoff - O nouă minciună prin omisiune a domnului pseudo președinte

 



O nouă minciună prin omisiune a domnului pseudo președinte

Şerban Cionoff, Membru U.Z.P.R.

10 Octombrie 2021

 

Credeați cumva că zicerea aceea despre statul român  care „…a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățeni” este singura în care pseudo-președintele Klaus Iohannis arată cu degetul spre alții, ignorând în mod deliberat faptul că el însuși face parte dintre  principalii vinovați? Operând,confirm definiției logicii clasice, cu o minciună prin omisiune. Ei bine, v-ați înșelat! Azi dimineață (3 octombrie 2021 - n.r.), în alocuțiunea rostită la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București cu ocazia deschiderii noului an universitar, chiriașul de la Cotroceni a mai tunat și a mai fulgerat încă o dată împotriva „epidemiei de dezinformare” recte a „epidemiei de fake news” cu care se confruntă lumea medicală și societatea românească.

 

Luare de poziție cu care, de principiu am putea să fim de acord și să o susțină, dar numai cu condiția să ni se precizeze, în termeni clari și răspicați, că una dintre primele tentative de dezinformare a populației în legătură cu uriașa gravitate a pandemiei a fost lansată de către însuși domnul Klaus Iohannis. Domnia sa și nu altcineva - cineva de la „ciuma roșie” vreau să zic - fiind cel care, pe 27 februarie 2020, atunci când în județul Gorj era înregistrat primul caz de infecție cu Covid-19, declara că nu există nici-un motiv de panică întrucât este vorba doar despre „simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră ca orice răceală”.

 

„În fața unei boli ori ești precáut ori ești prost, una din două” (K.W.I.)

 

A fost nevoie „să moară oameni” (recunoașteți expresia, da?) iar, pe 16 martie 2020, să fie instituită starea de urgență, urmată, din 14 mai, de starea de alertă, pentru că să devenim conștienți de dimensiunile reale ale pandemiei și,mai ales, despre dramaticele sale costuri. Prilej cu care domnul pseudo-președinte, erijat în postura de primul terapeut al țării, declara că „în fața unei boli ori ești precáut ori ești prost, una din două”. Iar, când oamenii și-au manifestat indignarea, să o dea la întors, zicând că, de fapt, a dorit să ne atragă atenția asupra unor încercări de manipulare a realității…

 

Incendii din spitale soldate cu ireparabile pierderi de vieți omenești

 

Știm foarte bine că ne confruntăm și, cu siguranță ne vom mai confrunta, cu  scenarii manipulatorii care au un grav impact asupra comportamentului populației. Concretizându-se, de regulă, în refuzul multora dintre noi de a se vaccina sau de a-i lăsa pe alți membrii ai familiilor, în special pe copii lor, să fie vaccinați. Realitate pe care nu o putem contrazice și care are la origine atât anumite carențe ale mentalului nostru individual și colectiv cât și- de fapt, mai ales-  modul foarte defectuos în care a fost gestionată campania de informare publică și de vaccinare a populației. Carențe care s-au asociat crizei prelungite a sistemului medical din țara noastră. Adevăruri pe care le putem detalia în foarte multe pagini și despre care stau mărturie numeroasele incendii din spitale soldate cu atâtea și atâtea ireparabile pierderi de vieți omenești.

 

Drama de zilele trecute de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța fiind un caz simptomatic. Adăugați  la toate aceste haosul creat și întreținut în cazul restricțiilor care nu sunt și apoi nu mai sunt, obligativitatea vaccinării sau a testelor, precum și drasticele sancțiuni care,după caz, se aplică sau nu se aplică și veți avea o mai bună reprezentare a circumstanțelor în care zvonurile, fake-news-urile reușesc să câștige teren în concurența (neloială!) cu informațiile corecte transmise de către profesioniștii lumii medicale.

 

Tiradele KWI împotriva „epidemiei de dezinformare” se înscriu în aceeași categorie!

 

Nu putem, însă, să facem abstracție nici de faptul că, în această perioadă, mass media a difuzat informații despre afaceri  incorecte derulate sub masca protejării populației de pandemie, cărora oficialii nu le-au contrazis și le-au taxat ca fake-news. Ceea ce a contribuit la amplificarea confuziei și la comportamente inadecvate situației.  Așa că, punând lucrurile cap la cap, ajungem și noi la concluzia că, dacă este o mare doză de adevăr în afirmația că „din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”, atunci trebuie neapărat adăugată precizarea că nu este vorba despre o noțiune abstractă ci despre o realitate bine determinată în spațiu și în timp. Adică  despre „statul meu”, plus „guWernele mele’’, din acest mandat și jumătate petrecut de Klaus Iohannis la Cotroceni și în voiaje peste mări și țări. Lipsind, însă, din discursul de azi al pseudo-președintelui Klaus Iohannis aceste precizări, de fapt lansând public o nouă minciună prin omisiune. Ceea ce însemnă că și tiradele sale împotriva „epidemiei de dezinformare” se înscriu în aceeași categorie!

 

Notă - subtitlurile extrase din text aparțin redacției.

 

---------------------------------------------------

[1] https://uzp.org.ro/54453/o-noua-minciuna-prin-omisiune-a-domnului-pseudo-presedinte/ - 3 octombrie 2021






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu