joi, 4 august 2022

Ilie Șerbănescu - „ ODRASLELE & DURERE ”

 



„ ODRASLELE & DURERE ”

de Ilie Șerbănescu

 

Cei care s-au aflat la butoanele banilor publici în ultimii 25 ani, mulți dintre ei aflați după gratii sau de-abia scăpați de acolo, ne lasă moștenire ceea ce numim "next generation".

Adică progeniturile lor - bogați cu averi deja spălate.

Lista este incredibil de lungă.

De la băiatul lui Hrebenciuc și fata lui Videanu până la cei doi puișori cu dinți sănătoși, pregătiți pentru ros, dăruiți nației române de soții Dana și Adrian Năstase.

 Dacă DNA n-ar fi declanșat ... pentru mulți dintre acești tineri lupișori erau deja pregătite manete calde la tabloul de bord al Puterii.

 

De pildă, Andrei Hrebenciuc era deja invitat pe post de mare geniu financiar pe la televiziuni.

 

Andrei Năstase începuse deja să încălzească scaunele prin platourile TV…

 

 Aproape toți și-au făcut studiile pe bani grei în străinătate…

 

Fiul lui Theodor Stolojan, Vlad și-a făcut doctorat la Cambridge, în fizică atomică - o excepție, iar fiica, Ada, și-a făcut studiile superioare în Anglia, iar pe cele postuniversitare, de consultanță financiară, în Belgia.

 

Un alt premier, Radu Vasile, și-a trimis fiul Tudor, la Paris.

 

Predecesorul său, Victor Ciorbea, se poate mândri că fiica sa, Oana, a absolvit același colegiu american ca și odrasla fostului preș. SUA, Bill Clinton, iar Mugur Isărescu nu a rupt nici el tradiția, Lăcrămioara Isărescu studiind tot în SUA. Câteva exemple :

 

Alex Rus fiul ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Când a împlinit 24 de ani a primit cadou de la tata un hotel în Cluj Napoca: Hotelul Meridian, preluat de seniorul Rus de la Ioan Morar, fostul șef al Romsilva, printr-o schemă complicata relatată de presă. Juniorul a mai deținut până în martie și o cafenea în Cluj, Arts Caffe, vândută în martie unui lanț de cafenele.

Pe Facebook postează fotografii de la piscina familiei și din călătoriile dese la Monaco și pe coasta amalfitană, împreună cu prietena sa, Denisa Pascu, fotomodel.

 

Alexandru Vanghelie. A fost trimis de tatăl său să studieze la o univ. din Boston; taxa de școlarizare depășește 50 000 de dolari pe an. Locuiește într-un apartament a cărui chirie depășește și ea aceeași sumă, însă juniorul primarului aflat în arest nu pare să aprecieze eforturile financiare făcute de tatăl său. Judecând după activitatea de pe Facebook, Vanghelie junior a făcut o pasiune ptr. culturism și substanțele chimice folosite ptr. umflarea mușchilor.

 

Ilinca Nichita - Fiica primarului Gheorghe Nichita, care a organizat ptr. ea, în toamna lui 2014, o nuntă fastuoasă la care au participat toți șefii PSD, în frunte cu Victor Ponta. Ilinca Nichita este notar și, după nuntă, presa din Iași a scris că primăria tatălui său i-a acordat autorizație de construcție ptr. un birou notarial în centrul orașului.

 

Alexandra Dragnea. Fiica fostului vicepremier Liviu Dragnea a devenit celebră atunci când l-a lăsat pe iubitul său cântăreț (Alex Mațaev) să filmeze un videoclip exact acasă la Liviu Dragnea, permițând publicului să vadă cum arată proprietatea uriașă a familiei liderului PSD, numai suprafața construită a casei depășind 1300 de metri pătrați. Alexandra a devenit o vedetă în tabloide, paparazzi permițând electoratului să vadă că la vârsta sa frageda are deja un automobil de lux.

 

Mihnea și Andrei Năstase. Fiul cel mic al fostului premier Adrian Năstase studiază economia la Londra, un oraș scump, se știe. Fratele său, Andrei, a învățat tot economie, dar în Italia, după care s-a întors în țară ptr. a se ocupa de restaurantul Bonton din Herăstrău. Și-a deschis în 2013 un club și la Neptun.

 

Agathe Blaga. Fiica lui Vasile Blaga este un nume la modă: în urmă cu 3 zile soțul său a fost arestat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600 de mii de euro. Agathe Blaga avea stofă de vedetă de multă vreme, presa scriind în ultimii ani despre contractele pe care le-a primit firma soțului său de la stat

 

Diana Videanu. Fata lui Adriean Videanu, o obișnuită a cafenelelor de fițe de pe Dorobanți și a magazinelor scumpe, este pregătită de tatăl său pentru a prelua afacerea Titan Mar. A studiat și ea tot la Londra da ceea ce a făcut-o remarcată de presă au fost ceasul Hublot de 15 000 de euro și poșeta Hermes de 7000 de euro.

 

Ana și Alexandru Geoană. Fiica cea mică a lui Mircea Geoană învață în America, la Universitatea Pennsylvania, unde taxele și cazarea costă în jur de 50 000 de euro pe an. Și fratele ei, Alexandru, studiază tot în America, la Stern Business School, unde costurile se ridică tot la nivelul celor pentru sora sa. Ana este însă deja celebră în România, datorită pictorialelor pentru diverse reviste.

 

Un caz aparte.

 

A ajuns, cu forceps-ul PSD, șeful Comitetului Olimpic Român.

Alin Petrache. Fiul lui Adrian Ionel Petrache, celebrul om de afaceri din grupul Petrache-Bittner-Cocoş care a gravitat când în jurul lui Adrian Năstase, când al PDL.„Am intrat în politică pentru că îmi doresc să schimb lucrurile în sportul românesc. N-am înțeles niciodată legătura pe care oamenii o fac între mine și tatăl meu. Îl iubesc, îl respect, dar eu sunt eu. Pregătirea mea e pe sport. Nu mai sunt de mult timp băiatul lui tata și nu știu dacă am fost vreodată. Absolut deloc nu mizez pe nume în politică”, spune Petrache.

Alin Petrache, rugbyst de performanță și absolvent de master la Colegiul Național de Apărare, a lucrat numai în administrația de stat, de la Comitetul Olimpic Român, la Federația de Rugby, până la ANST. Este însă un înstărit moștenitor. Numai ceasurile pe care le poartă valorează, potrivit propriei estimări din declarația de avere, 67.000 de euro. „Sunt un om normal. Am o casă, un apartament, o mașină personală și cam atât”, face Petrache o socoteală sumară când este întrebat.

Declarația sa de avere aduce însă câteva completări: la 36 de ani, are 8 terenuri agricole sau forestiere, trei apartamente și o casă în București, toate moștenite sau primite prin donație.

 

 

DURERE !

de Ilie Șerbănescu

 

Scrisoare deschisă către toți românii Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am muncit până când am ieșit la pensie.

Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propășirea socialismului și 20 pentru revenirea capitalismului ..

Acum sunt la pensie. Să nu credeți cumva că m-am pricopsit. Chivernisesc banii în primul rând pentru plată facturilor, curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon și câte altele.

Tot uitându-mă prin facturi am observat că eu, ca și dv.:-plătesc apa la o companie numită Apa Nova care e o companie franțuzească dar îmi vinde apă românească pentru că, nu o aduce din Franța. Deci eu, când fac duș sau când îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franța.

-curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sunt convins că nici Enel-ul nu-mi vinde curent italian.

-gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franțuzească ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar banii noștri pleacă să se integreze în UE.

-telefonul, indiferent că-l plătesc la Telecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, îmi mai zboară din portofel niște bani către zări străine.

-cablul TV și internetul le plătesc la RCS & RDS. ..Patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuiește la Budapesta și nu știe nici el dacă e român sau ...

-ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat și cu mașina în Europa sau in Rusia.

-Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sunt sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum plătesc dobânzi grele și comisioane către bănci străine fiindcă, în afară de CEC, nu mai e nici o bancă românească.

-dacă umplem coșul cu merinde la supermarket, iarăși aruncăm cu banii peste mări și țări fiindcă marfă e aproape 90% de import.

 

Deci … Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afară țării. Recordul de a crește datoria publică la 30 miliarde de euro...ne aparține !

 

Cât mai poate dură o asemenea situație?

Dumnezeu să ne lumineze mintea!

Cat timp vom mai putea trage apa la București ca sa facem plata la Paris, ca și până acum?

Fă un bine țării tale!

 

Citește și dă mai departe!

 

Așa poate Dumnezeu va lumina mintea unora si altora !!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu