joi, 11 ianuarie 2018

State Paralele Ilegale, la romanii. Sup. (82) (83)






State Paralele Ilegale, la romanii

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (82)

Damian Spiridon, Bucuresti: „Cel mai greu de îndurat (vorbesc strict în numele meu) este reaua credință și impostura "intelectuală". Și - nebunia nebuniilor - sentimentul neliniștitor, că cel care suflă în față ta din fluierul fermecat, o face cu o nestrămutată convingere. Nu "se bănuiește" nici cât negru sub unghie. Și mii și mii de oameni, hipnotizați, îl urmează pe menestrel, în labirinticul tărâm al mistificării. Te întrebi atunci, cu toată ardoarea și insolența singurătății tale : nu cumva aceste aglomerări de pixeli, fantome vorbitoare, voci "autorizate" (cine-i autorizează ?) ale "științei" și ale moralității, sunt rezultatul unei entuziaste ignoranțe ? Spune-mi ce "Voci" ale cetății ai și-ți spun în ce fel de cetate trăiești. "Cum îi turcu-i și pistolul" - spune o veche vorbă românească. Unei tăceri de mormânt, de pe vremea "odiosului" îi corespunde astăzi un anticomunism vituperant, un pro-capitalism entuziast, un soi de Bumbești - Livezeni pe invers. Am înlocuit un detestabil oportunism, cu alt detestabil oportunism (gratulate și unul și altul, la nivelele la care se articulează limbajele fantasmatice ale întemeierii. Trăim într-o lume constipat - demagogică, sumbră și anomică, în care miza în joc este acapararea și conservarea Puterii, cu orice preț. Joc de sumă nulă : pierdem cu toții și pierdem fiecare în parte.“

Cristina Craciun, Bucuresti: „Doar ca acum societatea româneasca nu mai e omogena, ca pe atunci când i se dicta asta, când era „musai” sa taca, macar, și sa se prefaca, daca nu simte la fel, ci este împarțita în doua categorii largi: unii au același elan, dar îndreptat în sens invers, adica nu mai e constructiv, ci demolator, un „heirupism” naiv, periculos și penibil; alții au o tâmpa detașare, de parca ar trai într-o statosfera aparte, manifesta, am spune, un „misirupism” bolnavicios. Ceea ce este foarte, foarte grav este ca nici una dintre tabere nu are îndoieli supra situației, nu are gri... doar alb și negru. Mult!“

Viorel Roman, Bangkok: Cele mai mari intreprinderi, firme din lume, se ocupa cu informatii, nu de fier si petrol. Biotehnologia, informatia va adancii decalajul dintre Occident si restul, din care regatenii faca parte, dupa cum vedem in literatura lor absurda, Lunaticii lui Ion Vinea, Cronica de Familiea a lui Petru Dimitriu etc. Cele doua State Paralele, ale partidului de guvernamant, fiecare considerand-ul pe celelalt ilegal, nu-s o noutate. Fara unirea cu Roma, Romania Mare pro-occidentala dispare si Vechiul Regat, statul ortodox ajutat de Stalin, lichideaza Biserica unita cu Roma, face Scoala Ardeleana anti-catolica, iluminista, si pune pro-occidentalismul in afara legii, dupa Cortina de Fier. Dupa 1989, speranta din 1918 reinvie, dar refacerea unitatii crestine si prin unirea cu Roma, o apartenenta autentica a statului, nu Forma fara fond, la civilizatia occidentala se amana sine die.

https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/01/18/dr-viorel-roman-geopolitica-apropierii-dintre-ortodoxie-si-roma/






Centenarul Marii Uniri

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (83)

Iulian FO, Bucuresti: … aniversarea Centenarului se transforma usor, usor, intr-un moment de maxima ipocrizie … 2012 am renuntat la visul constructiei unei Romanii Europene si ne-am apucat de constructia unei Romanii Feudale. Am cistigat alegerile parlamentare, tara este a mea, sunt ministru eu sunt vataful, sunt numit manager de spital, spitalul este al meu, sunt presedinte de partid, este al meu, rector, tot a mea este universitatea. Traiasca Romania Feudala … ei hotarasc cine trebuie sa se imbogateasca si cine nu, cine este promovat si cine nu, cine vorbeste si cine trebuie sa taca. (Romania Feudala vs Romania Europeana)

Viorel Roman, Bangkok: Ideia Bisericii unite cu Roma si Fapta Vechiului Regat ortodox au infaptuit Romania Mare, care insa fara unirea cu Roma, dupa numai doua decenii, e dezmembrata si recade in robie, ca in vremea Sultanului si a patriarhului sau grec. Apoi tot ceea ce e occidental e distrus, Biserica unita cu Roma lichidata, o crima impotriva umanitatii crestine, 2.000 de biserici greco-catolice reorientate cu baioneta spre Bucuresti / Moscova. De atunci ortodocsi moldo-valahi, victoriosi cu ajutorul lui Stalin, vor ca si Ideea Scolii Ardelene sa le apartina si sa devina astfel singurul model de urmat a tuturor romanilor, ce se poate realizat in Dictatura sau Romanie Feudala, cu o simfonie dintre Stat si Biserica, devalmasie, paternalism, nepotism, coruptie. Romania a aderat insa la statul de drept european din UE/NATO, incompatibil ab ovo cu cel ortodoxo-socialist moldo-valah. Statele Paralele Ilegale, ortodox si catolic, incompatibile si in conflict, aniverseaza Centenarul Unirii. Exista riscul ipocriziei si al esecului, dar si sansa unui consens national in dialogul, unirea cu Roma, cu prilejul vizitei papei Francisc. Sa ne reamintim de vizita Fericitului Ioan Paul II la Bucuresti, de entuziasmul crestinilor care scandau: Unire, Unire, Unire!

http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-franc…
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://valcea-turism.ro/prof-dr-viorel-roman-papa-francisc-romania-si-chestiunea-orientala/
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu