joi, 11 ianuarie 2018

Ziua Culturii Nationale la Barlad si Piatra Neamt




 ZILELE EMINESCU

Bună ziua,
Avem deosebita plăcerea să vă invităm, în perioada 13-15 IANUARIE 2018, la Centrul Mihai Eminescu din Bârlad, să fim împreună la manifestările ZILELE EMINESCU.
Sâmbătă, 13 ianuarie 2018,cu începere de la ora 11.30, se va desfăşura manifestarea cu tema Cărţi noi în colecţia Eminesciana apărute la Editura Junimea din Iaşi. În cadrul acestui eveniment ne vom bucura de oaspeţi de seamă din Iaşi, prof. univ. dr. Simona MODREANU şi lector dr. Livia IACOB, care vor prezenta 4 cărţi cu tematică eminesciană- detalii pe afiş. De la Bucureşti, va fi prezent prof. dr. Ioan IACOB, autorul studiului doctoral Arc poetic transatlantic Mihai Eminescu- Edgar Allan Poe, apărut la Editura Junimea.
De asemenea, de mare însemnătate va fi prezenţa distinsului eminescolog, colaborator de mare preţ al Centrului Mihai Eminescu, domnul Theodor CODREANU care va aduce publicului bârlădean, acum la început de an, cel mai recent volum editat Mihai Eminescu: O sută şi una de poezii. Acest volum va fi prezentat de poetul Petruş Andrei.
Duminică, 14 ianuarie 2018, cu începere de la ora 12.00,  se va desfăşura manifestarea cu tema Ideea de unitate şi neam în opera eminesciană. Sunt invitaţi criticul literar Gruia Novac, dr. Valeriu Lupu şi poetul Petruş Andrei. Tema propusă spre analiză, nu este întâmplătoare, ci are ca scop evidenţierea susţinerii unităţii tuturor românilor de căire Mihai Eminescu, acesta fiind un veritabil model militant pentru generaţiile de astăzi când sărbătorim Centenarul Marii Uniri.
Luni,  15 ianuarie, între orele 8.00-16.00,   De Ziua Culturii  Naţionale –Eminescu pe înţelesul fiecăruia, pentru care invităm  cadrele  didactice şi  elevii  din toate instituţiile şcolare din municipiul Bârlad şi din judeţul  Vaslui  să viziteze Centrul  Mihai  Eminescu pentru a-i descoperi patrimoniul, cu posibilitatea susţinerii în cadrul instituţiei a unor  activităţi  de omagiere a Poetului. Accesul este LIBER.
Activităţile se desfăşoară sub egida Primăriei Municipiului Bârlad şi a Consiliului Local Bârlad.
Vă aşteptăm cu drag!
Cu stima,
Bibliotecar Geta Modiga







~*~ 

La statuia poetului ADRIAN MUNTEANU va sustine un microrecital Eminescu, iar in sala Bibliotecii Judetene din Piatra Neamt, recitalul sau de sonete, FLUTURELE DIN FANTANA.



In 15 ianuarie, ca invitat al Bibliotecii Judetene Piatra Neamt, am recitat  in fata statuii lui Mihai Eminescu si apoi in incinta Bibliotecii.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu