joi, 18 ianuarie 2018

Vrei să ai un câine bun, ia-ți o cățea










Dacă vrei să ai un câine bun, ia-ți o cățea !
de Ion Coja

Mă tot mir de năucii care comentează la TV sau în piața Victoriei evenimentele din viața noastră politică! Toată lumea uită sau nu înțelege că:

1. Victoria în alegeri a PSD s-a datorat în primul rând lui Liviu Dragnea și programului de guvernare pe care Liviu Dragnea l-a girat și l-a prezentat în toate detaliile pe la toate televiziunile, inclusiv în fața unor comentatori care îi erau adversari pe față. I-a dominat și aceștia n-au mai avut ce să-i reproșeze! Rămânea să vedem dacă PSD se va ține de cuvînt după alegeri și va respecta programul de guvernare anunțat! Iar lumea le-a dat PSD-ului voturile necesare fiind convinsă, ca și subsemnatul, că în fruntea guvernului PSD-ist se va afla premierul Liviu Dragnea. Repet: toți am așteptat ca în funtea guvernului pesedist să se afle Liviu Dragnea! Altul cine?

2. Johannis și-a permis să inventeze o opreliște care, în principiu ar fi corectă: un ins „penal” nu pote fi acceptat în fruntea guvernului. Numai că acest pricipiu fusese încălcat deja de alegerea unui președinte de Țară penal. Johannis este și el penal, este mult mai penal decât Dragnea! Și toată lumea o știe! Ne-am fi așteptat ca Johannis, știindu-se cu ditamai musca pe căciulă, să accepte nominalizarea lui Dragnea pentru funcția de premier!

3. Johannis a făcut tot ce-a putut să-l împiedice pe Dragnea să ajungă premier și să se ocupe de programul de guvernare cu care se lăudase atât de mult pe parcursul campaniei electorale!… Ne-am zis că nu-i nimica, poate fi ocolit acest impas: PSD va pune prim ministru o persoană de încredere a lui Dragnea, iar Dragnea va putea conduce din umbră guvernul! Drept care PSD a propus-o în funcția respectivă pe dna Șaideh, veche și credincioasă colaboratoare a lui Dlui Dragnea. Imbecilii de pe sticlă au sărit în sus ca arși. Reproșându-i doamnei din Constanța că nu va ieși din cuvîntul lui Dragnea!… Păi de ce să iasă?! Urma să fie un premier care să se identifice cu programul de guvernare pentru care lumea votase cu PSD! De ce să fie altfel! De ce să fie de capul ei ca premier? De ce să fie altceva decât sluga programului de guvernare? Adică a lui Dragnea!

4. Johannis a respins propunera înaintată de PSD și a cerut o altă nominalizare din partea PSD. Așa a apărut din neant candidatura lui Grindeanu, care foarte repede s-a dovedit că nu este „omul lui Dragnea”! Ci un trădător! A făcut jocul altora, al lui Johannis foarte probabil. Destituirea sa devenea logică și PSD, riscând oareșicât, l-a demis pe impostor. Prost și înfumurat, e de lămurit măcar acum cine i l-a impus lui Dragnea și conducerii PSD pe acest neica nimeni! Căci Dragnea de capul său pun pariu că nu l-ar fi scos din anonimat!

5. Cam aceeași poveste și cu Tudose. A căutat cu lumînarea conflictul cu cel care „l-a făcut om”! Foarte probabil că așa au fost sarcinile primite de la cei care l-au propulsat unde nu-i era locul. Se continua prin el strădania disperată a celor care cu orice preț încearcă să împiedice reușita programului de guvernare! Cine sunt aceștia? Bănuiala noastră cade pe prea multe capete ca să le mai spunem pe nume! Dar și pe capul, așa gol cum e, al lui Johannis.
Îi strângem mâna domnului Tudose pentru poziția sa răspicată în fața pretențiilor nerușinate și ridicole ale ONG-ului numit Casa Regală! Va fi contat această atitudine în ochii celor care l-au demis?

6. Propunerea, nominalizarea și desemnarea dnei Viorica Dăncilă ca premier a stârnit cele mai aprige critici din partea opoziției, a comentatorilor năuci. Mirat foarte am fost și eu! Cum să ajungă prim ministru o persoană perfect anonimă și cu competențe profesionale îndoielnice?! Se pare însă că doamna numită mai sus are o calitate pe care Dragnea contează cel mai mult: loialitatea! Sau obediența, dacă vreți, față de președintele Partidului! Se pare și sper că nu va ieși din cuvîntul Partidului, că va urma la virgulă „prețioasele indicații” primite de la Liviu Dragnea. Abia acum, prin desemnarea noului premier, PSD-Dragnea ajunge la guvernare! Cu un an de zile întârziere, programul de guvernare imaginat de Liviu Dragnea înainte de alegeri va fi propriu zis lansat la apă! Se poate spune că intrăm în normalitate, adică se instalează în Palatul Victoria cei pe care i-am ales în 2016. Căci nimeni când și-a dat votul PSD-ului nu s-a gândit la Grindeanu sau Tudose. Ne-am gândit numai la Liviu Dragnea, să fim serioși!

7. Arabii au un proverb: dacă vrei să ai un câine bun, ia-ți o câțea! Un cîine bun înseamnă un tovarăș credincios, loial și ascultător!

6. Cum de a renunțat Johannis la politica de sabotare a PSD-ului? I-o fi venit mintea la cap și va fi înțeles că și lumea și-a revenit și pricepe cât de rău a fost păcălită la ultimele alegeri parlamentare?! O demitere a lui Johannis din funcția de președinte este mult mai posibilă, mai ușor de pricinuit și organizat, mai benefică pentru Țară, decât împingerea Țării spre alegeri anticipate, preconizate și dorite de liberali, de caricatura de partid numită PNL! Se pare că bunul Dumnezeu nu a putut inventa altă soluție. Iar soluția este ca PSD să fie lăsat să guverneze. Să fie lăsat să-și frângă gîtul! Să nu le oferim pretexte pentru a-și justifica, Doamne, ferește, eșecul!

7. Și cu statul paralel, cu guvernul din umbră, cum rămâne?… Păi nu mi-am schimba părerea proastă despre democrație. Ea nu poate funcționa de una singură, prin parlamentul ales prin vot democratic și instituțiile care decurg din aceste alegeri. Avem nevoie de structuri discrete, oculte chiar, care să dea stabilitate, continuitate și coerență vieții social-politice. Când și când am sentimentul, ba chiar aș zice că am și unele dovezi, că acest „guvern paralel” chiar există și acționează deseori în interesul nostru național. Am zis deseori. Nu chiar totdeauna!…

8. Așadar, peste câteva zile se instalează la Palatul Victoria primul guvern Liviu Dragnea! Doamne, ajută!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu