sâmbătă, 19 octombrie 2019

viorel roman - Feudalismul actual / 126 / 127 / 129 / 130 / 133 / 134 / 135 / 136 / 138 / de ce eșuează națiunea?





Feudalismul actual moldo-valah / 138 / si Scoala Ardeleana


sunt incompatibile de o parte si alta a Limesului dintre Sf. Imperiu Roman / UE si Imperiile teocrate orientale. Greco-catolicii din Transilvania au ideea nationala, dupa unirea cu Roma, 1698, 1700, iar greco-ortodocsii din Vechiul Regat au fapta nationala, dupa Unirea, 1859, 1918. Ce-i determinant?

Ideia nationala e formulata de Biserica Unita cu Roma in sec. 18, asa ca in 1848, la Marea Adunare Naţională de la Blaj, 50.000 striga ”Noi vrem să ne unim cu ţara!” si 1918 are loc Marea Unire la Alba Iulia. Viziunea catolica a Scolii Ardelene - fara Unirea cu Roma n-ar fi fost natiune 1848 si Unire 1918 -, se confrunta cu conceptul ideii naţionale, din sec. 19, prin medierea franceză, secularizata, anti-catolica, masonica. Romantismul german, iluminismul francez vin in sprijinul moldo-valahilor in efortul a-si impune devalmasia orientala, anti-catolica, tuturor romanilor.

Dar dupa lichidarea Bisericii Unite cu Roma, Scolii Ardelene, un genocid religios fara precedent chiar si in Lagarul ortodoxo-comunist, Bucurestiul isi aroga fapta si ideea nationala. Monopolizare ce presupune, impune un model de urmat de toti romanii, si de cei din Transilvania, Maramures, Bihor, Banat ceea ce este intolerabil, absurd, mai ales ca in vara acestui an pe Campia Libertatii de la Blaj, papa Francisc a beatificat 7 episcopi greco-catolici “morți în faimă de martiri”, așa scrie în decretul papal, pentru ca au refuzat sa treaca la modul de viata greco-ortodox moldo-valah.

In „Dialectica inchiderii si deschiderii in cultura romana moderna“, Bucuresti 2007, 300 p., Mona Mamulea trece in revista aceasta lupta de idei dintre „vesticii“ si „esticii“ la romani, ca in Rusia, sec. 19, de cand „vesticii“ modernisti pledeaza pentru o deschiderea spre Europa si adversarii lor „esticii“ traditionalisti sunt pentru „deschiderea fereastei, dar mai important e inchiderea ei“.

https://www.academia.edu/36290616/Moldo-valahii_si_Scoala_Ardeleana
https://www.totpal.ro/viorel-roman-moldo-valahii-si-scoala-ardeleana-un-dialog-vi/
https://www.totpal.ro/viorel-roman-moldo-valahii-si-scoala-ardeleana-un-dialog-vii/
http://bentodica.blogspot.com/2019/10/viorel-roman-feudalismul-actual-moldo_19.html

https://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html



Feudalismul actual moldo-valah / 136 / si fuga din România

emigratia este, după Siria, pe locul 2 în lume ca număr de populație care pleaca, 9/oră, 17% din populația activă, 1/5 din întreaga populație; 40.000 de medici (2007-2017), 84.000 tineri (2016) sub 36 de ani, din care 19% cu studii superioare (61% femei); Romania sursă de forță de muncă calificată pentru Austria, Ungaria, Franța, Germania și supercalificată pentru SUA și Canada; 5-6 milioane de români sunt permanent sau temporar în străinătate ca emigrați; tinerii care s-au calificat pe cheltuiala statului roman; copiii lor rămași în țară abandonează școala, devin analfabeți, nu primesc educație părintească, devin o problemă peste 5-10 ani; are loc deconstrucția identității; emigranții români nu investesc în România resursele lor financiare. Chiar dacă își construiesc aici case, cimentul este francez, cărămida poloneză, instalația electrică olandeză, cea sanitară germană, aparatura neromânească, deci totul se reîntoarce în aceste țări; 20% dintre cei plecați nu se vor mai întoarce; 23% au cerut cetățenie in Ungaria, Italia, Spania, Franța, Canada, SUA; dezvoltarea noastră economică este doar din: industria auto, informatică și „consum“; 40% din suprafața arabilă a țării este cumpărată de străini; marile magazine distrug sectorul legumicol, pomicol, creșterea animalelor, care a devenit una de subzistență; principalele resurse strategice sunt în mâna străinilor.

De ce, cum am ajuns aici? Incompetența, incompatibilitatea clasei politice feudale ortodoxo-comunistae cu normele si valorile occidentale, UE/NATO; lipsa unor programe și strategii naționale de dezvoltare pe termen mediu și lung; paternalismul, clientelismul, nepotismul, coruptia cu larg caracter de masa din toate structurile crează imobilism și rezistență la modernizare / occidentalizare; supraîncărcarea schemelor și posturilor salariale la stat, care duc la cheltuieli uriașe; birocrația, mita, recompensarea politică cu posturi de răspundere; distrugerea sentimentului patriotic, religios, dez-unirea, trădarea, lașitatea, fac ca noi singuri să ,,închinăm” țara celui care plătește mai mult.

http://bentodica.blogspot.com/2019/07/feudalismul-actual-moldo-valah-70-71.html
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=2277
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=2126
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=2362
https://de.calameo.com/books/005516518040e40f23f11





Feudalismul actual moldo-valah / 135 / „Forme fara fond“

Conflictul dintre „Statul paralel ilegitim“ occidental, romano-catolic, orientat spre Roma al regelui romano-catolic Carol I si presedintelelui protestant, catolic radical, Klaus Iohannis si cel greco-ortodox, orientat spre Moscova al presedintilor moldo-valahi Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu, si candidatei Dancila, e mereu actual la alegeri. Care stat, candidat e legitim?

In timp ce ortodoxo-comunistii lichideaza Biserica Unita cu Roma in spatele lui Cortine de Fier aparata de Armata Rosie, dupa Razboiul Rece si aderarea la UE/NATO, armata occidentala se instaleaza in Transilvania, Oltenia si Dobrogea. Inca de la Imperiul Roman, Orient sau Occident?

Feudalismul moldo-valah se deosebeste de cel occidenal. Teocratului oriental „rege si preot“, Vechiul Testament, ii apartine si azi trupul si sufletul supusilor, pe cand in occident, Regele si Papa isi delimiteaza atributiile dupa Revolutia papala, sec.11, si pun astfel bazele drepturilor omului occidental, democratiei, care imitate fara fundament religios sunt „Forme fara fond“ duplicitare.

In acest context, ab ovo, atat feudalismul, cat si capitalismul oriental, greco-ortodox se deosebeste fundamental, ireconciliabil, de cel romano-catolic, occidental, si ca numai refacerea unitatii de credinta cu Roma taie nordul gordian, lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane in care sunt tinuti de un mileniu moldo-valahii la periferia Europei.

*
https://forum.softpedia.com/topic/1123072-feudalismul-in-valahia-si-moldova-a-existat-oare/
https://www.academia.edu/37331174/Modernizare_si_occidentalizare
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-die-transformation-rumaniens-durch-juden-freimaurer-und-kommunisten-119156741.html
https://de.calameo.com/read/005516518f4d2f6a3f859
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_României_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/36408311/Stat_catolic_cu_popor_ortodox_Kopie.pdf
http://www.logossiagape.ro/2018/02/16/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele-2/

http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/




Feudalismul actual moldo-valah / 134 / de ce eșuează națiunea?

si dupa 30 de ani de la desecretizarea esecului ortodoxo-comunist se mascheaza realitatea si banii colectați din stat sunt alocați pe proiecte irelevante, cu dedicatie sau majorări nesustenabile de pensii și salarii, 10% pe an în ultimii cinci ani. In ultimi doi ani datoria publica a crescut cu peste 25 de miliarde de lei pe an, asa ca fuga oamenilor tineri de esec, datorii, spre Vest, continuat. Valoarea apt., caselor a crescut artificial de patru ori, numai pentru ca Romania e in UE/NATO, de jure.

De facto, sistemul feudal-vătaf-serb e vizibil cand ministrul ordona sa nu decoleze TAROM-ul „pentru ca poate“, cand Conducerea superiora de Partid si de Stat in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului - rit, glie, neam - privatizeaza Parlamentul, Guvernul, Justitia. Institutiile nu functioneaza, „Forme fara fond“ de la Caragiale si Eminescu sau „Zicem ca ei (UE/NATO), si facem ca noi“.

Cartea „De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperitatii si ale saraciei“, Acemoglu, Robinson, 2016, ne arata ca „tarile ies din saracie cand au institutii economice adecvate, mai ales proprietate privata si concurenta. … legatura intima dintre institutiile politice si institutiile economice e punctul esential al contributiei lor …“ Gary S. Becker, laureat al Premiului Nobel

*
https://www.academia.edu/37331174/Modernizare_si_occidentalizare
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-die-transformation-rumaniens-durch-juden-freimaurer-und-kommunisten-119156741.html
https://de.calameo.com/read/005516518f4d2f6a3f859
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_României_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/36408311/Stat_catolic_cu_popor_ortodox_Kopie.pdf
http://www.logossiagape.ro/2018/02/16/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele-2/
http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/

http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx



Feudalismul actual moldo-valah / 133 / pe Calea Martirilor

din Timişoara, proprietara unei şaormării de, pe care a deschis-o cu bani castigati în străinătate, copleşită de controalele repetate n-a rezistat şi s-a spânzurat. „Într-o săptămână veneau unii, în următoarea alţii“ si  „Ăia dacă vin, nu pleacă fără amendă" … asta e realitatea cruda a firmele mici care nu sunt afiliate politic. Ele sunt exterminate prin controale si sicane. De regula sunt si cele mai corecte din punct de vedere fiscal insa institutiile le sufoca. Citeste mai mult: adev.ro/q07zvl

https://de.calameo.com/read/005516518f4d2f6a3f859

http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/



Feudalismul actual moldo-valah / 130 / Credinta

populara, a Conducerii superiore de Partid si de Stat in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului pe linia „rege si preot“, Vechiul Testament, fac imposibila implementare, in viziunea ortodoxa de rit, glie, neam, a codului canonic romano-catolic, acquis-ului comunitar, adica drepturile și a obligațiile comune care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene. De aceea aderarea Romaniei la Europa e numai de jure, cea de facto e o iluzorie ce impune prezenta NATO in Transilvania si la Dunarea de Jos, cam cum au fost necesare legiunile Imperiului Roman in urma cu doua milenii.

De la Marea Schisma, sec. 11, moldo-valahii captivi ai Sultanului turc, patriarhului sau grec si Tarului pravoslavnic sunt teocrati. Latinitatea lor nu poate inlocui refacerea unitatii de credinta cu Roma. De la Revolutia papala, sec. 12, „preotul“ / Papa de la Roma si „regele“ / Imparatul Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana renunta la vechea unitate de nezdruncinat si fac astfel posibil Occidentul, Renasterea, Iluminismui, societatea civila, lumea moderna, UE/NATO.

Drama Romaniei e genocidul religios, lichidarea Bisericii Unite cu Roma, care i-au integrat pe ardeleni in 1698 in Europa. Aspiratiile, incercarile spre vest a ortodocsilor moldo-valahilor pe linia culturala franceza, germana, a iluminismului masonic, ateismului stiintific revolutionar marxist-leninist, sau a maghiarilor, germanilor, evreilor sunt sortite ab ovo esecului.

Dupa esecul integrarii in UE, de facto a Greciei ortodoxe, de facto si de jure a Angliei anglicane si tendinta de a face apartenenta unor membrii duplicitari din UE „absolut reversibila“ (Macron) pune sub semnul intrebarii compatibilitatea ortodocilor balcanici, moldo-valahi la Europa / UE.

https://georgeanca.blogspot.com/2019/07/teocratia-ortodoxa.html
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html

https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana





Feudalismul actual moldo-valah / 129 / in Occident

se potriveste ca nuca in perete. Asta se stie de la aderarea Bulgariei si Romaniei la UE, 2007. In Est, falimentlul greco-ortodocsilor face transparenta incompatibilitatea intre ortodoxie si catolicism si Brexitul, in Vest, intre anglicanism si catolicisum, la cealalata extremitate a continentului.

In acest context Macron, presedintele Frantei, vrea ca aderarea la UE sa fie „absolut reversibila“, pe placul Conduceri superiore de partid si de stat in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, a lui Dragnea, care fara justitia UE/MCV nu ajungea in Beciul Domnesc, ci era inca la carma tarii.

Ce-i si pana unde este Occidentul? existat de ani de zie încercări de a răspunde la întrebarea limitelor proiectului unui acord european cu reflecții asupra naturii Occidentului. vezi

https://www.academia.edu/36279626/IMPERIU_SI_LIMES
https://www.academia.edu/16615177/Imperiu_and_Limes
https://www.academia.edu/38006906/IMPERIU_LIMES_TRANSILVANIA
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/comment-page-1/
https://books.google.ro/books/about/Imperiul_evreii_%C8%99i_rom%C3%A2nii.html?hl=de&id=_wq3AAAAIAAJ&redir_esc=y

Philippe Nemo: Was ist der Westen? Die Genese der abendländischen Zivilisation. Aus dem Französischen von Karen Ilse Horn. Verlag Mohr Siebeck, Tübingen 2005. 146 S

chiar si articolul de mai jos, din anul 2013, nu si-a pierdut actualitatea.

Cred(o) & Cred(it)

Uniunea Europeana cu trei religii, credinte, romano-catolici, protestanti, greco-ortodocsi si respectiv cu trei traditii de drept, roman, anglo-saxon si bizantin, este ab ovo o constructie subreda, care nu se mai bucura de credit. Cum si cat va rezista?

Pentru ca daca nava EURO(pa) la prima adiere de vant de primavara greco-ortodoxa a intrat in deriva si tratatele trebuie deja revizuite, atunci la prima furtuna de toamna se va scufunda la fel de spectaculos ca Titanic-ul in timp ce propaganda si orchestra la bord va canta seducator pana la distaritia in valuri a colosului.

1944 Churchill si Stalin s-au inteles ca doi ceambasi pe a half-sheet paper in privinta influentei din Balcani: 90% Anglia/USA in Grecia si 90% URSS in România. Ironia istoriei: romanii voiau sa vina americani si grecii, rusii.

1989 Bush si Gorbaciov renunta la razboiul rece. Imperiul Roman de Apus se reface pasnic si greco-ortodocsii, romanii, slavii de sud adera la UE, cu toate ca ei n-au facut parte niciodata din Imperiul Roman de Apus, ci numai din cel de Rasarit si Imperiul Turc si fac parte din Imperiul duhovnicesc si sobornicesc al celei de a treia Roma, Moscova, care refuza dialogul cu Roma, capitala spirituala a Europei.

Ce credibilitate are o casa comuna europeana in care locatoarii refuza armonizarea modului de viata, a credintei si creditului? Paradoxal presedintele Traian Basescu este si pentru axa Londra-Washington potrivnica Europei si pentru EURO(pa). Ca in razboiul mondial II. Romanii lupta si perd pe toate fronturile, apoi sunt dezmembrati in doua colonii ruso-pravoslavnice. Rasplata duplicitatii? De data asta va fi altfeli?

Greco-ortodocsii sunt in UE de facto tolerati, un statut pe care si de jure l-au avut de la Schisma la Vatican II 1054-1964 si au o pondere neglijabila de 2-3% din economia UE. Totusi ei au reusit performanta, ajutati de protestanti anglo-saxoni sa destabilizeze EURO(pa).

Sunt constienti greco-ortodocsii de consecintele minciuni, falsificarii statisticii? Acum tot ei dau vina pe UE ca s-au indatorat cu 300 miliare de €, mai mult dacat ii tine punga. Solidaritatea intre credinte si traditii juridice, economico-financiare diferite, intre ortodocsi si occidentali s-a degradat in santaj. Ca la poker, cine da mai mult?

Viorel Roman, Bremen la 10. August 2013

In: Romania 2015, p. 98-101 lansat la Cultural româno-german DIALOG, Köln, 16 oct. 2016

https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-credo-credit-119479080.html



Doua comentarii

Fraude Financiare Inocente permit cititorului interesat sa completeze creativ filmul evenimentelor in curs, dupa cum se poate observa si din cele doua comentarii competente de mai jos.

https://www.academia.edu/29967153/Fraude_financiare_inocente
http://www.gandaculdecolorado.com/fraude-financiare-inocente-7/
http://www.badpolitics.ro/fraude-financiare-inocente-7/
http://www.clipa.com/a98-Fraude-financiare-inocente.aspx

1.) In fond D-ta te indoiesti ca Proiectul European va avea succes daca, in acelasi timp (bine ar fi fost inainte) nu se realizeaza unirea crestinilor sub indrumarea Romei. Eu iti dau pe deplin dreptate. Bine ar fi fost sa se ajunga de mult la depasirea schismei, bine ar fi fost ca populatia romanizata de la Dunarea de Jos sa fi ramas sub influienta Romei. (Am citit recent undeva ca slavii bulgarizati sau bulgarii slavizati) au fost cei care au intors din drumul lor firesc aceste populatii romanizate. Bulgariii de azi, speriati de islam, cupleaza mai bine decat noi cu Occidentul la nivel institutional. Insa, dupa cum ii cunosc, este foarte probabil ca totul sa fie un comportament de fatada. In ce ne priveste pe noi romani, eu ca ortodox inteleg foarte bine (si ti-am spus-o adeseori) ca nu sunt sanse ca, in mod spontan, autoconvinsi si nesiliti de nimeni, sa incepem sa ne parasim traditiile religioase si sa le preluam pe cele ale crestinismului occidental, catolic ori protestant. Foarte bine ai constatat ca nu numai ca nu vrem asa ceva dar nici nu acceptam ideia ca deosebirile religioase s-ar afla la baza deosebirilor de civilizatie. Iti este prea bine cunoscuta vehementa cu care ti se resping afirmatiile si indemnurile in aceasta directie. Deci, cu regret sunt nevoit sa-ti repet ca, desi ai dreptate, nu ai nici-o sansa sa fie urmate indemnurile D-tale. Deaceea, eu imi pastrez speranta ca unirea statatala, oricat de greu va inainta, ramane singura cale de a depasi schizma bimilenara a crestinilor europeni, cel putin in partea europeana ce va fi integrata in UE. In fond, crestinismul, in final, a izbandit in Imperiul Roman doar prin actiunea puterii laice. Ma rog, doar, ca fibra morala a crestinilor occidentali sa nu cedeze la uneltirile mozaice, care isi vor mentine virulenta pentru ca Unirea Crestinatatii va fi cea mai dureroasa blamare a ultimlor doua milenii de istorie mozaica, de respingere a Manturii prin Hristos.

2.) Imi place si ma bucura ca, unele dintre prognozele mele „moi“ (deci calitative, fara cifre) din anii ’90 par sa se indeplineasca acum si probabil si in viitorul apropiat. Inca de cand lucram pentru banci aveam impresia tot mai puternica ca, capitalismul neo-liberal axat in primul rand pe finante, capital liber (speculativ) si pe “consiliere” (la adresa economiilor emergente) este de fapt o excrocherie enorma ... Decorelarea (aproape) totala intre performanta tehno-(stiintifica), de pilda a “clasei” inginerilor, si nivelul lor de remunerare (dar implicit acceptat de societeate!) da de gandit. Chiar si Grenspan (“the late”) a recunoscut asta intr-un fel si chiar si public (cred ca in The Economist). Clar ca BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) nu prea mai vor sa se joace de-a alba-neagrea Made in USA. Ce va urma este insa mai putin clar. O parte din societatea ruseasca pare sa se “europenizeze” in sensul ca, populatia scade, idealuri tipice de middle-class (Klein-Buergertum) par sa prinda din ce in ce mai bine, nu prea se mai fac “proiecte mari” (de lunga durata). Si tendita asta se pare ca “loveste” Rusia in mod esential, mai mult decat orice amenintare startegica, nucleara, etc.. Celelate tari BRIC insa, asa cred eu, mimeaza comportamentul “middle-class” poate si mai puternic, si mai deschis si mult mai colorat, dar, in esenta, nu prea sunt afectati de acesta in urmarirea proiectelor mari si de lunga durata. China, India (si Corea de Sud, de altfel) au programe de cercetare in domeniul “fuziunii nucleare” absolut respectabile, in unele aspecte comparabile cu cele din SUA si din Japonia! Si UE si Rusia au asemenea programe, dar cu o intensitate si cu un grad de finantare care nu reflecta nici pe departe valentele capitalului uman din domeniu si din zona! Pornind de la aceasta situatie, am putea sugera “o noua strategie de dezvoltare”, care, cred ca ar avantaja mult si Romania asa cum se prezinta acum: Toata Europa (inclusiv Rusia) sa se transforme intr-un urias Disney-Land. Si intr-un furnizor de servicii medicale si educationale (sau “de formare”) pentru lumea intreaga. Nu ar mai fi nevoie de nici un proiect mare (riscant si de durata). De fapt o catedrala Sfantul Petru (Roma, Vaticano) nu s-ar mai putea construi azi in Europa. Proiectul ar fi prea lung (in timp) si prea costisitor. Banuiesc ca ar costa cel putin 20 miliarde $ cu toate detaliile mestesugaresti. So what ? Asa ceva nu prea ar fi nici “sozial-vertraeglich”! Cu “Amuzament, Sanatate si Formare” ar fi de acord chiar si neo-liberalii ! Si nu mai trebuie sa schimbam omul ! Trebuie gasita forma absoluta a telenovelei!

*

https://www.academia.edu/38799112/RoExit_2020_referendum
https://www.academia.edu/38179412/ROMXIT_3.pdf

https://www.academia.edu/37516440/ROMXIT.pdf



Feudalismul actual moldo-valah / 127 / proprietatea / interviu

* Cum e muncitorul in vest liber si material? Si cum e proprietar muncitorul occidental pe forta sa de munca, iar cel ortodox, din est - nu e?

VR: Un muncitor calificat in Germania castiga in cursul vietii 1.358.000 EURO (38.800 x 35 ani). Asta-i libertatea si materiala din Lumea I. Din Lumea III muncitorii fug unde ei ca proprietari ai fortei lor de munca au pe langa libertatea pe hartie si cea materiala, in Lumea I.

* Cum e capusata forta de munca?

VR: Statul in Lumea III, chiar daca nu-i esuat 100%, e dezinteresat de siguranta personala, echitate sociala, infrastructura, sanatate, invatamant si oligarhi, baronii capuseaza veniturilor in folosul lor, dupa cum vedem si in Romania, care a aderat de un deceniu la civilizatia occidentala. Dar moldo-valahii dupa cinci secole de administratia ortodoxo-musulmana stupida a Sultanului turc, cinstesc bacsisul, ciubucul, spaga, pensiile fara contributivitate, adica ploconul, peșcheșul, devalmasia ca pretext si metoda de capusarea a „tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul“, de si-au lumea in cap, s-au bajenit deja cinci milioane, pentru ca in vest, munca lor nu-i capusata ca in est.

* Nu cumva de supraprofitul corporatiilor occidentale catolice care ne toaca cu "productivitatea muncii" si de fapt, la aceeasi productivitate (acelasi utilaj, aceeasi organizare) platesc mai putin? Nu clasa privilegiata profita, ci corporatiile straine - "investitorii strategici" occidentali si catolici, plini de moralitate romano-catolica pe care insa o abandoneaza cand e vorba de supra-profit!

VR: Supra-profitul corporatiilor e generat ori de riscul dintr-un stat din Lumea III, ori de cardasia cu baronii, clasa feudal-mafiota si nu de rare ori de ambele. "Productivitatea muncii“ intr-un astfel de stat parazitar n-are cum tine pasul cu productivitatea si nivelul de trai din Lumea I.

* Oamenii "si-au luat lumea in cap" pentru un ban in plus, habar nu au ei de teoriile cu substrat religios. Cat priveste „sfintenia" proprietatii, asta n-ar nimic comun cu romano-catolicismul.

VR: Oamenii simt ca au un ban in plus in vest, fata de est, si afla concret, desigur ca nu majoritatea si teoretic de Revolutia papala din sec.12, care a sacralizat dreptul roman, al proprietatii si dupa cum am vazut mai sus, forta de munca e tot ce au oamenii mai pretios in viata, de aceea e „sfanta“.

* A propos, nationalizarile post belice din Anglia, Franta, Italia, sunt cumva reflexul ortodoxiei si "devalmasiei feudale" (induse, bineinteles, de "ortodoxo-comunistii criminalului Stalin"?

VR: Infruntarea cultural-ideologice a occidentului cu ortodoxo-comunistii lui Stalin e analizata de Frances Stonor Saunders:Who paid the piper. The CIA and the cultural Cold War, Londra 1999 si dupa toate aparentele azi „Raiul ortodoxo-comunist“, chiar si „American way of life“ si-au epuizat din atractivitatea din vremea Razboiului Rece, Cortinei de Fier, care le despartea cu arma in mana.


http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=9014




Feudalismul actual moldo-valah / 126 / proprietatea / opinii

* Cinci milioane de romani s-au bajenit in vest, capitalism, pentru ca forta de munca, proprietatea asupra acestei averi e sfanta. In devalmasia valaha a clasei feudal-mafiotică se conserva relații de vasalitate. In vest muncitorul e liber si material, in est pe hartie, in vest e proprietarul fortei de munca, in est aceasta e capusata feudal, de-si iau oamenii lumea in cap. Corporatiile nu schimba aceasta stratificarea a națiunii - o clasă feudală privilegiată de baroni și restul, vatafi si șerbi - ci mai degraba profita ca in Africa si Asia, in colonii.

* Proprietatea privata e elementul esențial, sfant al civilizației capitaliste romano-catolice, iar devalmasia a civilizatiei greco-ortodoxe cu ”jefuitori”-T. Vladimirescu sau „vânători de rente”-A. Krueger, „prădători” care tind in capitalismul de cumetrie să transmită urmașilor codul „genetic social”: tradiții, obiceiuri, meme, limbă, cultură, educație ș.a.m.d.-i.e. „inerție socială”.

* Stalin si URSS au fost demonizati de la inceput ca purtatorii unei negari a capitalismului si proprietatii private - pusa si in practica. Restul sunt vaicareli fariseice. Dar, in numele unui astfel de demers, prezentat ca nou, sa falsifici perioada ce premerge 1939 si sa faci din agresorul fascist un mielusel nevinovat, victima „agresorului comunist demonic" - asta e prea de tot! In abordarea de clasa a lucrurilor totul e de o limpezime de cristal, in abordarea popeasca lucrurile se falsifica. Nu degeaba, intre toate formele constiintei sociale, religia e definita ca falsificare 100% (singura!). Asa incat nu merita sa o iei pe o cale batatorita, demonstrata ca falsa, uitata si re-dezgropata tot cu o motivatie de clasa - pentru a le arata adeptilor caii anti-capitaliste ca sunt in siajul unor criminali. In felul asta iti confirmi ca orice negare si partiala a proprietatii private e o crima!

* Orice negare si partiala a proprietatii private, a libertatii de miscare si exprimare lezeaza drepturile fundamentale ale omului occidental, e crima in occident, pe cand in teocratiile orientale, nu.

http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/
http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/
http://www.logossiagape.ro/2018/02/16/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele-2/
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83
https://www.totpal.ro/viorel-roman-ghinionul-de-a-fi-moldo-valah/
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://ioncoja.ro/vechimea-clanurilor-interlope/
https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/

https://georgeanca.blogspot.com/2019/07/teocratia-ortodoxa.html








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu