marți, 2 august 2022

Ionuț Hristescu - Acceleratorul de particule

 



Astrologul Ionuț Hristescu

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02tkxSjhRFQaiFPQjRJF2Bn24cV7H3eiaKfEduJXunpXh5NyKc2prRqi4YVLvmbv6Sl&id=100063162583338

 

"Cum nu stau degeaba când apare așa ceva pe cer, mi-am șoptit în barba mea de inginer ”hai să facem un eveniment”. Și îl facem - am scris despre aceasta (vezi link-ul).

Detaliile: https://fb.me/e/2Ue6t16KO

 

Acceleratorul de particule - schimbarea modificării

 

La CERN, Geneva, au reușit băieții (5 Iulie), să ajungă la o viteză de accelerare a particulelor de 13,6 Terra electron-Volt. Fără precedent în istoria fizicii. Dar nu și a universului.

Portaluri către alte lumi, ori dimensiuni paralele? Poate. Dar toate aceste lucruri se petec dintotdeauna, în univers și în ființa umană.

 

La ITER, în Franța, un proiect al primei centrale atomice de fuziune nucleară, care imită, practic, soarele, este în plină alergare. Fără precedent. Dar nu în istoria universului sau a ființei umane.

 

A fost foarte la modă motorul electric, s-a zis că gata, asta e ziua de mâine! Deja au apărut primele semne de întrebare (ce facem cu bateriile, unde stocăm toată energia când nu avem nevoie de ea și cum procedăm cu poluarea din spatele fabricării bateriilor), iar acum văd că au răsărit mașinile pe hidrogen, (tot după părerea mea) una dintre tehnologiile, reale, fiabile, de succes, ale viitorului.

 

În fond, împlinim, în curând, o sută de ani de când nenea Werner (Heisenberg, 1927) enunța principiul incertitudinii, răsturnând un car cu boi (relativitatea), care la rândul ei, răsturnase căruța mecanicii clasice.

 

Or fi reușit, ceva, la CERN? Oare chiar au creat gaura aia neagră, de care se tem mulți și care alimentează ideea că trăim într-o simulare, un univers recurent, într-o buclă fără scăpare? Greu de zis, dar hai să vedem cum putem ieși din ea :)

 

*

În ziua de 2 August, 2022 A.D, pe la 3 dimineața, se petrece o triplă întâlnire dintre Uranus, Nodul Lunar Nord și Marte, așa cum le vedem noi de pe pământ.

 

Haideți să aruncăm o lupă asupra acestui aspect, să extragem niște povești. Cu ocazia asta, mai învățăm și nițică astrologie; o știință la înaintare, așa cum o văd eu, indiferent câtă rezistență am opune.

 

Marte este denumirea unui principiu care reflectă luptătorul din noi. Și, pentru fiecare, acest luptător ia o altă formă: luptătorul pentru pace (sîc), luptătorul pentru idei, pentru reforme, pentru bunăstare, pentru securitate. Cel care luptă pentru un principiu sau pentru familia sau țara (tribul) lui. Nu contează pentru ce lupți, importantă este lupta.

 

Uranus reflectă rebelul, Prometeu care răstoarnă zei și fură focul, ducându-l oamenilor. Căci despre asta este vorba: răsturnarea unor principii (ale vieții, gândirii, comportamentului nostru) care păreau imuabile prin puterea tradiției.

 

Iar Nodul (lunar) Nord reflectă un sens al destinului, personal sau al întregii umanități. Un drum, o cale, un portal către ceva nou.

 

Întâlnirea asta generează scântei și accelerează principii. Răstoarnă schimbări (dacă-mi permiteți), creând evenimente bruște și paradoxale. Nu poate fi controlată, așa cum în accelerator nu controlezi procesul, ci îl observi, sau îi dai o direcție. Fiind în Taur întâlnirea, accelerează manifestări și schimbări brusc și dintr-o dată într-o stare de fapt, care (credeam noi) că este deja o schimbare.

 

Un principiu în astrologie este: o planetă (energie) nefolosită te folosește. Cum zic unii, pe la cursuri, viața netrăită te trăiește ea pe tine. Observarea și ”împingerea” acestei energii către o anumită direcție (”destin”, nah!) poate fi utilă în aceste zile de vară și de mari schimbări la modificare. Este firesc să apară situații noi de viață, ce par a izvorî din incertitudine, situații ce sunt un paradox al schimbării ce tocmai a avut loc ieri. Obositor, nu? Nu: incitant. Ca un copil ce joacă jocuri video, în care apar schimbări și scenarii noi la tot pasul, solicitându-i adrenalina la maximum; cam așa ceva trăim noi acuma.

 

Omul încearcă să ajungă la cea mai mică particulă care compune materia. Și să o folosească, pentru a crea o nouă energetică, la dispoziția tuturor. Dar această energetică este, deja, disponibilă, în noi. Mă gândesc să o conștientizăm și să o folosim într-un fel. Așa cum colegii din știință schimbă motoarele și sursele de energie la tot pasul, așa și noi putem să ne schimbăm atitudinea față de ceea ce numim resurse, finanțe, bateriile și motoarele ce susțin energetic viața fiecăruia.

 

*

Ne așteaptă fuziuni nucleare, eliberări necondiționate și direcții nebănuite. Hai să ne facem, fiecare, centrala lui nucleară de bloc, de apartament, de viață. Căci este posibil (mi-a zis mie Șefu`). Și, printre atomi, baterii, hidrogen și acceleratoare, să avem un August frumos, creativ, bogat și suculent în schimbări minunate.

 

A ursit,

Vrăjitoarea Electrică"

Sursa: RADU GABRIELA









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu