duminică, 24 mai 2020

Ion Măldărescu - Pandalia Covidului




Pandalia Covidului
Ion Măldărescu 
24 Mai 2020

Este o certitudine că în România, Pandalia Covid-19 a fost tratată altfel decât se impunea. Îniţial, preocupaţi de obsesia alegerilor anticipate, „iluştri noştri conducători” - viruşii cu penele galbene de la Cotroceni, Victoria şi aproape toate molimele multicolore sau ciolachiste ale aleşilor neamului s-au bătut precum chiorii pentru scopuri total diferite de cele ale cetăţenilor României. Cea mai elocventă dovadă este cazul participării prim-ministrului LuCovid la o importantă conferință internațională la München, pe 15 februarie 2020, unde directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (O.M.S.), Dr Tedros Adhanon Ghebreyesus a lansat un avertisment puternic în legătură cu răspândirea rapidă a Covid-19[1]. Odată ajuns acasă, LuCovid, îmitându-şi patronul, a luat poziţia mutului, continuând să emită nefastele sale acorduri de mandolină din partitura „anticipatelor”. Nu a dat curs avertismentului O.M.S., nu a informat poporul - meteahnă condamnabilă şi sfidătoare, copiată de la Klaus von Hermanstadt - şi nu a luat nicio măsură de prevenire. Dimpotrivă! A continuat manevrele pentru anticipate, iar când el şi stăpânu-său au fost întrebaţi despre criză, au răspuns cu întrebarea tembelă: „Care criză ?!”. Răspunsul real nu poate fi dat decât citând: „Ignoranță, neglijență sau decizie deliberată de a ascunde un mare pericol care amenința și România? Acestea sunt variantele în care poate fi înscrisă trecerea sub tăcere de către Guvernul României a unui avertisment privind pericolul epidemiei de COVID-19 lansat de O.M.S. în 15 februarie 2020, în plenul Conferinței pentru Securitate de la München, reuniune la care a participat activ și premierul Ludovic Orban[2].

Când SARS COV-2 şi-a făcut simţită prezenţa, aceiaşi actori ticăloşi s-au călcat pe picioare, bulucindu-se să execute ordinelor Noii Ordini Mondiale, prin emiterea de către civili a unor ordonanţe militare - fără cap şi fără coadă - unde, la lansarea fiecărei ediţii, cei trei crai ciripitori au (dez)ordonat fel de fel de măsuri abuzive şi discriminatorii, în contradictoriu cu mult citatele drepturi ale omului, lansate după Căderea Bastiliei din1789. De parcă numărul abuzurilor săvârşite de preşedinte şi guvern nu ar fi fost suficiente,  amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă, declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională a României (C.C.R.), au fost arătate cu degetul (gest reprobabil sfidător şi care desemnează lacune majore de educaţie) de însuşi cel care  - prin obligaţiile sale - ar trebui să fie primul apărător al actului fundamental al Ţării.

Profitând de situația de confuzie generată de Pandalia Generală Coronavirus, penele galbene au realizat în aprilie 2020 - ca de obicei, pe şest - ceea ce n-au reușit tentativele similare „pas cu pas” din trecut în România: legiferarea absurdului: educația sexuală în România[3]. Astea-s preocupările „urgente” ale  Preşedintelui, Guvernului şi Parlamentului coloniei România în aceste vremuri tulburi!

Adevărații bolnavi mor implorând ajutor de la spitalele non-Covid-19.

O altă realitate care nu poate fi contrazisă este şi faptul că, în ultimele două luni, lumea medicală de pe întreaga planetă a dat prioritate bolnavilor de coronavirus, în detrimentul celorlalți pacienți, dintre care unii cu boli grave. Uneori, premeditat sau nu, s-a ajuns la situații absolut halucinante şi la decese puse în seama lui SARS COV-2. A venit însă şi vremea trezirii la realitate de după perdeaua de fum şi ceaţă a pandaliei C-19 tip „Stai acasă!” şi a termometriei lui Arafat.

Avertismente asupra efectelor negative ale restricţiilor anti Covid-19

Pandalia este generalizată. În S.U.A., peste 500 de medici au semnat o scrisoare adresată Preşedintelui Trump prin care aceştia cer să se pună capăt restricţiilor, susținând că ceea ce întâmplă acum este un „genocid” creat pe fondul creșterii « alcoolismului, consumului de droguri și sinuciderilor ».Dr.Simone Gold FoxNews

Dr Simone Gold -  specialistă în medicină de urgență din Los Angeles - este iniţiatoarea şi principala semnatară a scrisorii adresate Preşedintelui Donald Trump de către medicii de la „One Doctor A Day” şi „Asociația Medicilor și Chirurgilor Americani”. Aceştia „exprimă « semnalul de alarmă privind  consecințele negative asupra deteriorării exponențiale a sănătății cauzate de claustrarea națională». În scrisoare se precizează că în această perioadă de claustrare apelurile către linia telefonică a sinucigașilor au crescut cu 600%, iar vânzările de băuturi alcoolice și de țigări, între 300 și 600%. „Milioane de victime ale acestei claustrări continue sunt ascunse vederii, dar ele se numesc: alcoolism, oameni fără adăpost, sinucidere, atac de cord, accident vascular cerebral sau insuficiență renală. La tineri se va numi instabilitate financiară, șomaj, disperare, dependență de droguri, sarcini nedorite, sărăcie și abuz. Deoarece vătămarea este difuză, au apărut şi cei care susțin că nu există. Noi, subsemnaţii, știm altceva». În scrisoare, medicii explică faptul că, în cazul unui incident de masă (epidemii): „« victimele sunt imediat triate în negru, roșu, galben sau verde»., iar acum, «milioane de americani sunt deja la nivel de triaj ». Listele cuprind 150.000 de americani pe lună, care ar fi avut un nou cancer detectat prin screeningul de rutină care nu s-a mai întâmplat, milioane de oameni au ratat îngrijirile stomatologice de rutină pentru a remedia problemele puternic legate de boli de inimă, moarte și cazuri prevenibile de accident vascular cerebral, atac de cord și abuzuri asupra copiilor. [...] Suntem alarmați de ceea ce pare a fi lipsă de atenție pentru sănătatea viitoare a pacienților noștri. Efectele de sănătate ulterioare sunt subestimate și subraportate masiv, cu o eroare nepermisă a ordinului de mărime”[4]. Scrisoarea a fost publicată de „Fox News”[5] și „MailOnline”[6].

Directoarea economică a Spitalului din Deva, Corina Laura Feier

Corina Laura FeierRomânia mai are şi oameni cu demnitate şi curaj. Corina Laura Feier, Director economic al Spitalului Județean Deva, unitatea medicală cea mai mare din județ, care a funcţionat până în data de 7 mai ca spital pentru tratarea exclusivă a Covid-19, nu a primit decât bolnavi infectați cu SARS-CoV-2. Doamna director economic declară: „Au fost secții întregi goale, specialiști în alte afecțiuni care pur și simplu nu au avut ce să facă. În tot acest timp, oameni cu boli grave nu au fost primiți în spital. Așa prevede legea, nu am avut ce face. Am exemplul unei prietene. Aceasta avea pneumonie și nu avea unde să se ducă să fie tratată”. […] Sunt fapte, așa au fost făcute regulile. Nu știm de ce și nici nu cred că suntem singurii din țară. […] Cei 1.200 de oameni ai personalului medical au tratat doar 97 de oameni, dintre care peste 80% asimptomatici”[7].

Ca să poată salva pe cei bolnavi, medicii mint că pacienții cu afecțiuni grave ar fi suspecți de coronavirus.

Un cadru medical dintr-un alt spital susține, sub protecția anonimatului, că medicii, ca să salveze viața celor care au afecțiuni grave, altele decât Covid-19 sunt obligați să mintă că pacienții ar fi suspecți de coronavirus: „Nu mai pot să tac. Spitalul din Deva, cu peste 700 paturi și un personal de peste 1.200 de oameni, tratează 97 de bolnavi Covid, din care peste 80% asimptomatici. Adevărații bolnavi mor cu zile, cerșind ajutor pe la porțile spitalelor apropiate… Cât va mai rabdă pământul?” [8].

La un pas de moarte.

Doamna Corina Laura Feier evidenţiază cazul unei prietene, actrița Roxana Olsanschi care, diagnosticată cu astm și pneumonie, a trebuit să se trateze acasă. Aceasta relatează: „Pe 10 martie am făcut radiografie pulmonară și am fost diagnosticată cu pneumonie. Boala venea pe fondul unui astm. Am primit tratament cu antibiotic, dar nu și-a făcut efectul. Când l-am sunat pe medicul meu, acesta era în carantină. La Deva nu puteam să mă duc, că era doar pentru pacienți cu coronavirus. La Orăștie nu aveau pneumolog, la Hunedoara spitalele erau pline. Nu aveam unde să mă duc. Toți (medicii - n.n.) îmi spuneau: «continuă cu ultimul antibiotic luat. Din păcate noi nu te putem ajuta decât dacă vii să îți facem un test de Covid-19. Nu putem să te internăm ». Practic nu avea cine să pună stetoscopul pe mine. Dacă mă duceam la spital la Deva, eram internată la Covid. Pe fondul astmului și al pneumoniei, nu mai ieșeam de acolo, dacă mă infectam și cu Covid-19. […] Am zăcut 35 de zile în pat, așteptând să se întâmple ceva. [...] În 10 aprilie am intrat în insuficiență respiratorie. În secunda aceea eu mi-am luat la revedere de la copii. Pentru o zi, m-am întâlnit cu Dumnezeu. M-am tratat singură, aducându-mi aminte ce lua bunica mea. Trei zile soțul meu era disperat că o să mor, iar copiii plângeau întruna”. Până la urmă, actrița s-a dus la Sanatoriul de la Brad, la sugestia unui prieten, unde a consultat-o în sfârșit un medic. Nu avea nici un simptom de Covid-19, pneumonia se vindecase după multele ture de antibiotic, dar astmul asociat cu alergiile de primăvară ajunsese la cote îngrijorătoare. […] Toată lumea până atunci mă consultase prin telefon sau printr-un geam și îmi spunea de la distanță să iau sirop de tuse. Numai ceai de ceapă nu am băut. Medicul mi-a dat un tratament cu cortizon de-am putut să respir și eu în sfârșit”[9].

Medicii mint că bolnavii sunt suspecți de Covid-19, ca să le poată salva viațaSpital Deva1

Un alt medic care a dorit să-și păstreze anonimatul a confirmat că situația nu este o excepție. Peste tot în țară spitalele Covid și suport Covid au stat mai mult goale, pentru că au voie să trateze doar pacienți cu coronavirus, spune cadrul medical. Nu se poate acorda asistență pacienților care suferă de alte patologii decât dacă au și Covid-19. Și, de multe ori, medicii mai fac gestul, pentru a salva un pacient care are multiple comorbidități, de a pune și „suspiciune de Covid-19”, ca să poată fi tratat. E un cerc vicios. Medicul vorbește inclusiv din propria experiență: „Am un pacient, de exemplu, care necesita sânge și nu puteam să îl trimit undeva, că toate spitalele din zonă sunt fie Covid-19, fie suport Covid-19. Spitalele care nu erau suport nu l-au primit. Nu știu de ce. Fiecare spital decide. Și atunci cum să îi dăm sânge, că nu aveam cum să-l internăm. Și atunci rămâne la latitudinea doctorilor. Dacă se înțeleg colegii între ei, știți hai să scriem așa (suspiciune de Covid-19 - n. r.) să putem să ajutăm”. Doctorii sunt conștienți că își asumă un risc, dar spun că o fac pentru a salva pacienții[10]. Din cauza pandemiei declarate, în anul 2020 milioane de intervenții chirurgicale ar putea fi anulate.

Termometria lui Arafat

Referindu-se la termometria lui Arafat, prof. univ. dr. Oana Bianca precizează: „Aceasta țigănie este o veche manipulare a standardelor fiziologice: așa a scos medicina profilactică pe bandă rulantă zeci de mii de „hipertensivi”, „diabetici”, hipercolesterolemii etc. Văd că lumea e prinsă în mărunțișuri despre ce fel de termometru si ce fel de personal să ia temperatura! Greşit!  Acestea sunt detaliile copilăreşti ale unei proceduri irelevante, amatoricești şi săvârșite în scop de fraudă! […] Așa face şi așa-zisul medic Arafat - alergi 25 m după copil, sare temperatura şi sunt chemate forțele de represiune!”[11].

La rândul său, prof. dr. Vasile Astărăstoae face ironii fine la adresa „conducătorilor iubiţi”, referindu-se la „răuvoitorii din perioada de alertă (maximă?!)”: „Termoscanarea nu are nicio relevanță medicală, acuratețea aparatelor lasă mult de dorit (existând erori de 3°C), sunt numeroase situațiile în care o persoană perfect sănătoasă poate prezenta o temperatură mai mare de 37,3°C deoarece temperatura tegumentară este influențată de mai mulți factori: vârsta, particularități individuale, stări fiziologice, activități fizice intense, momentul zilei, anotimpul, temperatura mediului ambiant etc. Nu contează dacă aceste afirmații sunt adevărate sau nu. Ele contrazic poziția oficială, obiectivul real este să împiedice implementarea măsurii și, în consecință, sunt false de drept”. Şi continuă în stil ironic : « În concluzie, să fim vigilenți. Dacă întâlnim o persoană, care critică măsurile luate de conducătorii noștri de oști, să nu ezităm și să o denunțăm de îndată la 112 »”[12].

Frica, simbolul psihologic al Pandaliei Covid.

De cine este condusă România la ora actuală? De un Preşedinte iresponsabil, un prim-ministru iresponsabil, nişte miniştrii incompetenţi şi iresponsabili, un parlament ai căror componenţi sunt cca. 90% iresponsabili! Cu toţii, nişte chipuri bafometice obediente şi străine de Neam şi Ţară, sub conducerea cărora viitorul românilor a fost colorat în nuanţe  sumbre. Şi dacă tot a venit vorba de măşti, în vremea „stării de urgenţă”, a „stării de alertă” (chiar maximă) purtarea măştii a fost şi rămâne bătută în cuie pe feţele noastre. Făcând apel la o zicere a cuiva[13], se poate spune că masca ne absoarbe fiinţa până la confiscare totală, nefiind altceva decât un sigiliu al îngenuncherii pus pe un obraz în spatele căruia nu mai tresare nimic. În urmă rămâne doar identitatea spulberată, un suflet golit de conţinut. „Iubiţii noştri conducători” ne tratează ca pe nişte roboţi fără trăsături personale, lipsiţi de dorinţa de comunicare cu semenii noştri şi trataţi ca potenţiali infractori - fie şi pentru un strănut public -, iar când vedem girofarurile maşinilor Poliţiei sentimentul de teamă declanşează instantaneu alerta interioară. Frica a devenit simbolul psihologic al Pandaliei Covid.  Asta s-a şi dorit !

Bomboana pe coliva pandemiei

De parcă isteria şi panica întreţinute de acea parte a mass-media plătită generos din bani publici nu erau suficiente, hop şi Institutul pentru Studierea Holocaustului cu un raport[14] despre gogoaşa „antisemitismului” în România care, spune raportul, ar avea „evoluții îngrijorătoare” și că pandemia Covid-19 ar fi „un teren fertil pentru distribuirea de conținut antisemit în mediul virtual”. Românii nu urăsc evreii, dar acuzaţiile gratuite şi nefondate pot genera reacţii nedorite. Este imperios necesar ca prim-ministrul guvernului - în subordinea căruia se află I.N.S.H.R. - şi ministrul de externe al României să coopereze cu ambasadorul Israelului în România, David Saranga în vederea chemării la realitate şi stoparea exceselor de zel cu caracter provocator ale unora dintre N.K.V.D.-iştii Gestapovişti de la I.N.S.H.R. care caută necazul cu lumânarea.

Ce se impune?

- Stoparea războiului româno-român şi practicarea dictonului latin „Divide et impera” întreţinute voit de actuala conducere;
- Respectarea Constituţiei României şi sancţionarea actelor de secesiune;
- Expulzarea reprezentanţilor corpului diplomatic care încalcă prevederile Convenţiei de la Viena  din 18 aprilie 1961 privind relatiile diplomatice între statele semnatare, în speţă amestecul în problemele interne ale statului român;
- Unirea tururor forţelor naţionale şi naţionaliste pentru salvarea Neamului şi refacerea Ţării în hotarele ei fireşti de la 1 Decembrie 1918;
- Pentru că aşa numita Uniunea Europeană - folosind şacalii autohtoni - au anihilat concurenţa prin distrugerea economiei naţionale a României - consider RoExit ca soluţie salvatoare;
- Judecarea şi pedepsirea după gravitatea faptelor comise (inclusiv confiscarea averilor dobândite în afara legilor) a tuturor celor care s-au făcut vinovaţi de subminarea economiei naţionale (dispărută din prevederile Codului Penal) de după 1989, pentru a proteja jafurile şi hoţiile acoperite;
- Judecarea şi pedepsirea după gravitatea faptelor comise a celor care au încălcat dreptul la viaţă al românilor şi care, prin jonglerii abuzive promovează discriminări dictatoriale;
- Refacerea Armatei României pentru apărarea Ţării şi eliberarea de sub actuala ocupaţie militară străină.
Sunt doar câteva elemente obligatorii pentru ca România să mai existe, dar mai sunt patrioţi care să-şi asume responsabilitatea realizării lor ?!

Aranjament grafic - I.M.

---------------------------------------
[1] https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/alerta-la-covid-19-difuzata-in-15-februarie-in-prezenta-lui-orban-845509.html
[2] Ibidem.
[3] https://www.ilegis.ro/oficiale/index/act/224685
[4] https://www.dailymail.co.uk/news/article-8342497/More-500-doctors-sign-letter-Trump-pushing-end-shutdown.html
[5] Idem, sursa citată.
[6] https://www.foxnews.com/media/dr-simone-gold-warning-health-effects-shutdown
[7] https://www.libertatea.ro/stiri/spitale-covid-bolnavi-ajutor-medici-2995737
[8] Idem, sursa citată.
[9] Idem, sursa citată.
[10] Idem, sursa citată.
[11] https://www.facebook.com/105825371096297
[12] http://nordestnews.ro/prof-dr-vasile-astarastoae-ironii-fine-la-adresa-conducatorilor-iubiti-rauvoitorii-in-perioada-de-alerta-maxima/
[13] Sorin Lavric -  https://www.facebook.com/qmagazineromania/ - 23.05.2020
[14] https://www.inshr-ew.ro/raport-antisemitism-romania-2019-2020/


https://www.art-emis.ro/analize/pandalia-covidului









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu