duminică, 8 ianuarie 2023

Maria Diana Popescu - Ameninţări, şantaj şi corupţie la nivel înalt

 




Ameninţări, şantaj şi corupţie la nivel înalt

Maria Diana Popescu

08 Ianuarie 2023

 

Colaborarea „bio”, fără euri şi conservanţi, ucraineano-americană s-a dezvoltat frumuşel din moment ce saltimbancul Volodimir ridică tot mai des tonul la senilul Biden! Cere cu ton ridicat, sperînd să primească tot mai multe pocnitori casate de la americani. Că doar ei n-au atîta spaţiu încît să păstreze pe stoc toate armele şi tehnica de luptă expirată.  Să ne amintim că 80% din economia americană o reprezintă producţia de arme şi războaiele. Din războiul acesta cusut cu aţă americană Zelenski şi expiratul de la Washington  vor să împartă plăcinta doar între ei. Restul statelor implicate în traficul cu arme şi ajutoare vor plăti preţul acestuia cu vîrf şi îndesat. Să nu uităm zicala care circulă tot mai frecvent şi anume că SUA degeaba mai are piept de oţel, dacă picioarele îi sînt de lut! E chestiune de timp şi nevoie de o furtună pe Bosfor care să le facă picioarele terci. La balega moale niţică apă îi trebuie.

 

Saltimbancul planetar îşi permite să-l ia de guler pe împiedicatul de la Casa Albă pentru că îl are la mînă prin bine cunoscuta corupţie practicată de familia Biden, chiar şi prin actele solicitate de Trump în cazul „Burisma”. Credeţi că Hunter Biden ar mai fi fost la conducerea „Burisima” dacă nu ar fi fost fiul lui Joe Biden, pe atunci vicepreşedinte al SUA? După demiterea procurorului general al Ucrainei, Viktor Shokin, la solicitarea expresă a lui Joe Biden, „Burisma” a fost eliminată din calendarul justiţiei ucrainene, cazul fiind închis. Iată ce declara Joe Biden pe atunci: „Ei bine, nenorocitul - «son of a bitch» - fiu de tîrfă, cu referire la procurorul general, a fost concediat şi înlocuit cu cineva care era puternic în acea perioadă”, a declarat Joe Biden la evenimentul Consiliului pentru Relaţii Externe.

 

Consultantul politic american Peter Schweizer susţine că Joe Biden ar fi ameninţat că va arunca Ucraina în faliment dacă procurorul de rang înalt, generalul Viktor Shokin, nu va fi  concediat imediat, potrivit lui John Solomon de la „The Hill”. Procurorul general al Ucrainei, Viktor Shokin derula o anchetă la  Burisma. Iată ce consemnează publicaţia „The Hill”: „În faţa camerelor, Joe Biden a descris modul în care l-a ameninţat pe preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, în martie 2016, că administraţia Obama îşi va retrage 1 miliard de dolari din împrumutul american, ducînd fosta republică sovietică în faliment, dacă procurorul general Viktor Shokin nu va fi concediat”. «Nu veţi obţine miliardul», a  spus Joe Biden, voi pleca aici. M-am uitat la ei şi am spus:  «Plec în şase ore. Dacă  procurorul nu este concediat, nu primiţi banii»”, s-a lăudat Biden, reamintind conversaţia cu Poroșenko. Potrivit publicaţiei zerohedge.com, Hunter Biden a fost plătit cu 166.000 de dolari pe lună pentru a se instala la conducerea „Burisma” din primăvara anului 2014 pînă în toamna anului 2015.

 

Peter Schweizer  a afirmat că „fiul lui Joe Biden, Hunter Biden a avut o mare afacere în Ucraina, în care a fost implicată o companie energetică numită „Burisma” - organizaţie foarte coruptă, condusă de un oligarh pe nume Mykola Zlochevsky. Ideea principală este că Joe Biden a fost persoana cheie de legătură şi corupţie a administraţiei Obama în ceea ce priveşte politica faţă de Ucraina. Potrivit lui Peter Schweizer, Joe Biden a direcţionat 1,8 miliarde de dolari ajutor guvernamental american către Ucraina, pe vremea cînd fiul său, Hunter Biden făcea parte din compania energetică  „Burisima”, unde a fost plătit cu 3,1 milioane de dolari”.

 

Schweizer a subliniat că Hunter Biden nu avea nici un fel de experienţă în politica energetică. Deci, nu exista nicio explicaţie logică care să legitimeze investirea lui Hunter Biden în funcţia avută în cadrul „Burisma Holdings”, decît faptul că Joe Biden a făcut presiuni şi este responsabil pentru trimiterea banilor guvernamentali americani în Ucraina. Iată cum, războiul căpătă alte valenţe, din alte perspective putem privi încrîncenarea lui Biden împotriva Rusiei şi prietenia şantajabilă dintre actoraş şi autistul rătăcit în administraţia americană.

 

Mă întreb în sinea mea, oare Greta Thurnberg, „exponatul” planetar din gogoaşa încălzirii globale are cunoştinţă despre toate aceste? Dacă da, atunci aşteptăm punctul de vedere al mucoasei cu privire la subiect pentru a-l trimite la reciclare. Nu cumva Zelenschi şi Biden joacă leapşa pe spinarea planetei? Ăştia doi te scuipă în obraz, apoi vin cu texte publice, de genul  „suntem siguri ca vom găsi o soluţie să te radem în vreun fel”, cum a fost şi discuţia telefonică dintre Iohannis şi Zelenski, care a insistat mai mult pe cooperarea în domeniul apărării. Saltimbancul de la Kiev i-a cerut arme ăluia de la Cotroceni şi i-a pus în vedere schiorului că doar el, Zelenski e şeful în relaţie şi i-a solicitat să implementeze programul „Ucraina educată”. Restul aspectelor, cum ar fi drepturile minorităţii române din Ucraina au fost incluse de către actoraş la capitolul „probleme de agendă bilaterală”. Cu alte cuvinte, convorbirea telefonică dintre Zelenski şi Iohannis a fost un fel de scuipat în faţă pentru minoritatea românească din Ucraina. Oare de ce nu oprim şi noi TIR-urile ucrainene cu cereale la graniţă, să le spunem că pe viitor vom găsi o soluţie?

 

Foto - Internet

Aranjament grafic - I.M.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu