duminică, 9 aprilie 2023

Maria Diana Popescu - Acesta este scopul neomarxiştilor

 



Acesta este scopul neomarxiştilor

Maria Diana Popescu

09 Aprilie 2023

 

Zgomot de cătuşe şi valuri tulburi s-au abătut peste antipatiile şi simpatiile din politică în săptămîna dinaintea Paştelui. Caracatiţa va pierde alte braţe, cum întotdeauna s-a petrecut la sărbătorile mari de peste an, adică nişte berbeci şi ţapi naţionali vor fi scarificaţi înainte de Înviere, semn că Justiţia face „minuni” pentru naţiune, în timp naţiunea va petrece Sfîntul Paşti liniştită în cîntări de slavă şi bucurie. Rareş Bogdan, Sorin Grindeanu, Ciolacu, Diaconescu, audiaţi, unii în dosarul „Otopeni”, cu afaceri buclucaşe, ultimul, cel mai sigur, într-un dosar „ars politica”.  Călcăm pe terenuri mişcătoare, de pe care ne-au fost furate bornele elementare orientative: siguranţa zilei de mîine, sănătatea, învăţămîntul, demnitatea, morala, libertatea şi sensul existenţei. Trăim, de fapt, o închidere a realităţii fireşti într-o capsula newtoniană. Sau, mai degrabă, într-un Matrix de tip junglă. În şcolile româneşti, altădată pepiniere de capete luminate pentru Europa şi întreaga lume, au fost plantate premeditat droguri, violenţă sub cele mai înfiorătoare forme, atentate, crime. La Art. 13, alin. 2 din Legea Deca a Învăţămîntului scrie negru pe alb: „Este interzisă exmatricularea preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul obligatoriu”. Motiv pentru care vedem tot mai multe bătăi, tot mai mulţi profesori agresaţi şi umiliţi, atacaţi cu arme, tot mai mulţi elevi drogaţi, scandaluri şi infracţiuni comise de elevi, după model occidental, particularităţi catastrofice  ale „României educate” a lui Iohannis.

 

Ligia Deca trebuie exmatriculată urgent de la Minister, trebuie judecată pentru prejudiciile aduse învăţămîntului românesc şi trimisă la catedra unei şcolii prahovene, condamnată să trăiască printre scursurile ne-exmatriculate din ordinul ei. Locul pramatiilor de elevi este la şcoala de corecţie, exmatricularea lor, fără drept de reînscriere trebuie reintrodusă în lege! Şcolile româneşti au devenit raiul traficanţilor de droguri, al frustraţilor, criminalilor cu premeditare, batjocurii şi scandalului. Asta se întîmplă cînd, prin lege, profesorii au fost discreditaţi, pe ideea că elevul trebuie să fie prieten cu profesorul! Nu! Profesorul trebuie respectat, trebuie să aibă deplină autoritate, să poată impune prin metodologie sănătoasă educarea liberă a spiritului şi cunoaşterii elevilor.

 

Vă imaginaţi ce golani vor fi peste cîţiva ani aceşti elevi „liberi” care vin la şcoală ca la bar, cu cuţitul şi drogurile în buzunar, doar pentru că trebuie să avem un învăţămînt „modern”, de tip occidental, şi părinţi dezinteresaţi de educaţia lor! Astăzi cu cuţitul, mîine cu puştile, precum se întîmplă în America, unde, în şcoli, asasinatele săvîrşite de elevi, în care îşi pierd viaţa tot mai mulţi copii şi profesori,  fac parte din cotidian. Tictocurile şi feisbucurile să trăiască şi înflorească prostituţia şi violenţa în şcoli! Legea le susţine. Ăştia sînt oamenii de mîine care nu vor şti să-şi vorbească propria limbă, vor fura de pe meridianele lumii, vor ucide şi vor da cu subsemnaţii după gratii! Acesta este viitorul elevilor „liberi”, în context legislativ european! Violenţa şi atacurile asupra profesorilor sînt comise conştient, ştiind că nu vor putea fi pedepsiţi! Ce depresie! Depresia e o „boală” nouă,  inventată, indusă apoi cu tîlc, importată din Occidentul bolnav,  care a creat batalioane de aşa-zişi psihologi, care îi disculpă pe dezaxaţi şi pe criminali. Adică, fac bani frumoşi pe consultaţii cu cei cărora le-au fost furaţi cei şapte ani de acasă de părinţii ocupaţi cu tictocurile, feisbucul şi alte reţele de înrobit suflete. Ce treabă au Iohannis şi ministreasa de la învăţămînt! Să mai zicem noi că nu am primit suficientă „educaţie” de la neomarxişti! Degenerarea umană este consecinţa celor peste treizeci de ani  de valori „democratice” importate din Occident! Acesta este scopul neomarxiştilor! Să scoată pe bandă rulantă cete de demenţi iresponsabili, uşor de modelat, de folosit şi de aruncat la gunoi! Dar pe sindicatele din Educaţie cine le ţine legate? Cîţi mai au morala de zece încît să propună din nou uniforma obligatorie şi controlul strict al elevilor la intrarea în şcoli! Avem tot felul de foruri neproductive, cum ar fi „Consiliul Naţional al părinţilor”, „Consiliul Naţional al elevilor”, unde se joacă ţurca tot după (ne)reguli occidentale! Altădată, statutul dascălilor era extrem de respectat în societate! Astăzi, profesorii români merg cu frica în sîn la catedră! Ruşine naţională! Scene asemănătoare celor petrecu cu profesoara din Prahova se întîmplă frecvent şi în tramvai sau în locurile aglomerate!

 

Dincolo de caracterul ocult al jocurilor periculoase cu şcoala românească, în spatele cîmpului de război dintre oamenii puterii, românii luptă cu cele mai acute probleme de existenţă. Peste aceste tablouri sumbre vin Sărbătorile Pascale,  cu alaiul de trebuinţe şi îi prind pe români cu peste 70% scumpiri la alimente faţă de 2022. Mergînd pe stradă, am auzit fără să vreau cum cineva se destăinuia celui de lîngă el: „E a patra lună de când se tot scumpesc alimentele, iar câinele a ajuns să-şi ascundă oasele de mine”… Aşadar, de Paşti, românul tot fără bani în buzunar, stînile vor rămîne fără o generaţie de miei, iar presa face deja statistici: „de Paşti vor fi sacrificaţi aproximativ patru-cinci milioane de miei, se vor bea trei-patru sute de hectolitri de vin”, iar supermarcheturile, adaug eu, vor înregistra încasări uriaşe, precum fabricanţii vaccinurilor „anti”-Covid-19, pentru că majoritatea românilor, săraci sau bogaţi, pun pe masa de Paşti, potrivit tradiţiei, bucate mai multe şi mai alese.

 

Nimeni nu se mai gîndeşte la desfacerea încîlcitelor noduri gordice, iar problemele „faimoase” ale românului rămîn aceleaşi, sublime şi eterne. La Casele de Ajutor din ţară zeci de mii  de pensionari şi oameni săraci se aşează la cinci dimineaţa la cozi, ca să fie siguri că vor primi ajutorul de la UE, nişte scursuri pline de gunoaie şi fărîmituri de proastă calitate din vasele lor de lux. Statule Român, cetăţenii ţării nu vor „ajutoare”, nu vor pomeni (zice-se UE-iste) din banii proprii, vor să li se respecte drepturile legale, urmare a zecilor de ani de trudă şi contribuţie la bugetul ţării.

 

Tot mai mulţi români împrumută bani pentru masa de Paşti sau pentru plata restanţelor la utilităţi. Cum mulţi nu-şi vor permite o masă modestă, vor cumpăra cozonac cu felia!

 

În spaţiul virtual e mare agitaţie. Bieţii miei au devenit pentru scurtă vreme vipuri, alături de oile din mahalalele de socializare. Tunşi, frezaţi şi spilcuiţi, mieluşeii din fotografii îşi aşteptată online călăii pentru masa de Paşti. Cu un simplu clic, cui îi dă mîna îşi cumpără pe alese ospăţ pentru Paşti. Deşi cuvintele de ordin repetate pînă la saţietate în preajma Paştelui au fost: pensii, sărăcie, proteste, Sărbătoarea Învierii Domnului e, poate, liniştea sfîntă dinaintea avalanşei de proteste anunţate la nivel naţional. Oare vor fi după modelul francez sau cel spaniol, ultimul trecut sub tăcere totală?

 

Aranjament grafic - I.M.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu