vineri, 7 aprilie 2023

Ganduri de FLORII - Deschiderea-n FLORI - BINECUVANTARI

 






Saptamana Mare sa va  fie plina de pace, armonie si lumina in suflet! Florii binecuvantate!

Nicoleta

 



Multi ani frumosi cu bucurii, sanatate si impliniri sarbatoritilor zilei!

Nicoleta

 

 


 

Mult Iubite și Stimate Maestre, Ben Todică.

Vă mulțumesc mult pentru faptul că mă promovați prin cuvinte frumoase, încurajatoare și distincții, blogspot, You tube și vă sunt recunoscătoare.

 Trebuie să vă spun că din 28 februarie a.c. Google îmi numără impulsurile și îmi impune spațiul de stocaj și chiar a făcut-o, încât nu mai stiu cui scriu și de la cine primesc mesaje, ca să mulțumesc.

Cred că va trebui un oarecare timp să mă lămuresc, sau să mă dumiresc.

Căutând eu, cu ardoare, am găsit și acest mesaj care m-a bucurat,

 Trebuie să vă spun că neam de neamul meu a fost mult mai aproape de opincă decât de doctorat. Deci nu sunt doctor în știință.

Cât despre mine știu că puteam să fiu profesor în meseria mea de inginer agronom, fiindcă fiecare facultate are și disciplina de pedagogie doar pentru branșa sa, dar spre a ocupa un post trebuie încă aprofundate studii spre a primi grade care să îți dea voie să predai la o anumită categorie de învățăcei, in 1996 m-am înscris la universitatea pentru persoane în vârstă; la Timișoara, la o facultate de trei ani, dar am absolvit numai doi ani, plecând în Canada.

 Așa că nu m-am învrednicit de a fi  măcar un masterand, dară-mi-te un doctor în știința agronomică. Am în schimb, în plus ceva calificări cu gradul de atestate.

 Am avut o viață frământată, eu fiind și fragilă și având și bolnavi și nărăvași în familie.

De fapt, cu adevărat, sunt o poetă care scrie în versuri pentru copii, iar când nu se caută așa ceva, mai scriu și pentru adulți.

Ceea ce am făcut la viața mea este că am încercat să învăț din exemplele din jurul meu, așa cum trebuie să facă fiecare. Dar am avut o experiență tristă, una singură, mulțumesc lui Dumnezeu, șI v-o spun în trei cuvinte.

 Eu știam că e bine să fii exemplu pentru oamenii care sunt în jurul tău prin tact și modestie, mai ales că suntem, frați întru Christos și frați români. Am învățat o formă de poezie și am izbutit șă o aplic, adică să respect forma de prozodie, fără a împrumuta nici un cuvânt din poezia exemplu, dar fără a aplica și sentimentul specific. Observând eu câte poezii șchioape și la bunul plac personal există. Am fost numită șacal (în interpretarea mea care ar fi însemnat că probabil pândesc prada și sar pe ea să o inhaț)

Am învățat din familie să fiu mereu modestă și tare aș fi voit să fiu mai credincioasă, dar am reușit doar să fiu ctitor la Mănăstirea ,,Marginea Rădăuți” cu cel mai mic obol spre a fi în rugăciune și de asemenea un foarte mic ctitor, cu o sumă mică, o ,,cărămidă” la Mănăstirea grecească din apropiere de Montreal.

 Eu pun mare preț' pe prietenie, fiindcă alt ajutor nu pot să dau.

Închei spunându-vă că în 92 de ani am reușit să adun doar mici funcții, laude, diplome, distincții pentru munca mea de adevărat benevolat, apreciind salarul, pensia și neplata serviciilor onorate conștiincios.

    Cu mulțumiri și deosebită stimă,

 Melania Rusu Caragioiu

 

 


Distinsa doamna si sora in Duh, Melania Rusu Caragioiu,

A-ti crescut ca o tulpina sanatoasa devenind trunchi de neinvins. Esenta si nobletea e in dumneavoastra. Restul, noi toti cei din jur suntem recuzitele vietii. Dumnezeu va admira in glastra divina ca pe o floare rara ce a-ti ajuns. Noi toti vom termina prin a fi intre buruieni si flori exotice. Tot ce am facut si facem e in numele credintei noastre, in a fi loaiali ei si cu respect parintilor nostri. Important e sa fim IMPACATI CU NOI INSINE – NIVEL INGERESC.

Cu admiratie si vadit respect,

Ben Todica

 

 


Domnul sa ne Binecuvanteze natiunea si tara impreuna cu cei dragi ai nostri PREAIUBITI !

Flori binecuvantate  distinsa Nicoleta Marinescu,

Ben Todica











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu