duminică, 11 februarie 2024

Elena Radu - Interviul cu bau-bau și „ciume”

 
Interviul cu bau-bau și „ciume”

Av. Elena Radu

11 Februarie 2024

 

Felicitări scenariștilor si producătorilor „interviul cu Putin”! Războiul Rusia-Ucraina se cam fâsâise, nu mai crea emoție, începea să genereze revoltă. Războiul Israel - Fâșia Gaza s-a cam fâsâit și el. Mor și acolo alți oameni, dar ce contează? Ne-am obișnuit, asta e viața! Omenirea avea nevoie de un alt subiect.

Ce vine după război? Pacea. Dar nu putea să vină așa, singură, trebuia să o ceară lumea. Doar le-a ieșit să ceară lumea și menținerea războaielor.

Cum creezi subiectul? Simplu. Întâi provoci așteptarea. Apar știri: marele jurnalist Tucker Carlson e văzut în Moscova. După care iese marele jurnalist să ne spună că are un interviu cu bau-baul Putin, dar îl face public oleacă mai încolo. Dar nu putea să rămână așa, singur ca să își facă publicitate. Trebuia puțin ajutor, ca să afle tot omul de rând.

Cum creezi interesul? Prin negare. Scoți de la naftalină niște „personalități” care încep să critice și jurnalistul și intervievatul și interviul nepublicat încă. („Nu există niciun bombardier B-13!”, dacă ați văzut cumva filmul „Wag the dog”). Iese și marele salvator, susținător al dreptății și echității, miliardarul Musk: cum să îngrădim libertatea de exprimare în America? Cum să nu lăsăm jurnalismul „liber”? Mă ofer eu să îl postez pe „X” (fostă „Tweeter”).

Și gata! Toată lumea așteaptă marele interviu. Ce o spune Putin de săriră toți așa?

Și-apăru marele interviu ... cu Putin. Peste 100 milioane de vizualizări in prima jumătate de zi plus știri peste știri în toată lumea. Ce a spus Putin? Nimic nou față de ce a observat în ultimii 2 ani o persoană care are ceva creier. Însă, a fost un interviu cu de toate pentru toți.

Se vede „măiestria” în producerea interviului. În primul rând, nu a spus nimic care să poată fi atacat, iar printre adevăruri, a făcut afirmații, a transmis îndemnuri de solicitări. Nu direct, voalat. Din tot interviul, dacă ești atent, printre adevăruri, a transmis același mesaj: cereți pacea! Eu am vrut-o, o vreau, ai voștri nu o vor.

A „divulgat” ce a vorbit la întâlnirile cu președinții americani, însă a „lansat” pentru fiecare o idee de principiu. Nu povestesc ce am discutat în privat, că nu se face. Întrebați-l direct, că doar e al vostru. (Dar, ce bine că e an electoral în SUA).

Le-a spus americanilor: habar n-aveți unde e Ucraina, dar ați susținut-o. Aveți datorii, aveți probleme la granița voastră, Ucraina e grija voastră?

Le-a transmis si chinezilor: voi sunteți puterea lumii acum, economia voastră crește cu 5% pe an.

Le-a spus și europenilor: fraierilor, în războiul Rusia - Ucraina, a câștigat Rusia și S.U.A., ale voastre economii sunt în cap (că doar economia Rusiei a fost pe locul 1 în Europa în anul 2023, cu toate sancțiunile voastre).

Le-a transmis câte ceva și europenilor „mai apropiați”: ba cu Polonia, ba cu afirmația din senin a lui Tucker referitor la Transilvania, ba cu Ungaria, ba cu ortodoxia. Bravo, băieți! Sunteți buni. V-a ieșit! Ați creat așteptarea și subiectul. O perioadă bună, toată lumea va vorbi de interviul cu Putin și va cere ceva, iar voi băieți buni, îi veți da.

Aștept „sceneta pacea”, iar ulterior pe aia cu: pentru omenire, toată lumea membră N.A.T.O., să fie pace pe pământ!

În România, la un nivel mai mic, am trăit deja filmul ăsta, sub denumirea de scenă „lupta ciuma roșie - ciuma galbenă”, precum și finalul unirii ciumelor „pentru binele poporului român, ne unim, ca să-l salvăm”. Și am văzut cum ciumele s-au unit, ce ne-au mai salvat și cât de bine ne e.

Nu va mai dura mult și va urma unirea „ciumelor mondiale” S.U.A. cu Rusia, pentru binele omenirii, la cererea și în aplauzele mulțumite ale popoarelor. Ulterior, vor simți „binele” care li s-a impus demult de către „ciume”, câte un pic, câte un pic, pe nesimțite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu