vineri, 5 august 2016

Eveniment sportiv la Vaslui

Săptămâna Europeană a Sportului - ediţia a II-a,
10-17 septembrie 2016

Eveniment sportiv co-finanţat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

După succesul remarcabil al primei ediţii, desfăşurată in anul 2015, când au participat în cele peste 7.000 de activităţi organizate în toate ţările Uniunii Europene şi alte 5 ţări de pe continent mai bine de 5 milioane de persoane, Comisia Europeană, prin Direcţia de Sport a decis continuarea derularii proiectului “ Săptămâna Europeană a Sportului”, ediţia a II-a, în perioada 10-17 septembrie 2016.

Programarea amplei acţiuni la nivel continental aflată sub semnul practicării activităţilor fizice – sportive în comunităţi a ţinut seama şi de unele propuneri venite din partea coordonatorilor naţionali, una dintre aceste propuneri fiind făcută de catre Federaţia Română Sportul pentru Toţi, care, sprijintă şi de alte ţări, a cerut apropierea datei de desfăşurare a SES de începerea anului şcolar în mai multe ţări europene, în locul sintagmei iniţiale, "prima săptămână a lunii septembrie".

În acest fel, scopul principal al Săptămânii Europene a Sportului, atragerea spre practicarea activităţilor fizice – sportive a cât mai multor cetateni europeni, este, pe de o parte, mai uşor de atins, iar pe de altă parte, ţine seama şi de o realitate destul de răspândită în societatea modernă - "concurenţa" altor preocupări de timp liber în rândul copiilor şi tinerilor în detrimentul activităţilor sportive.

Tot ca o noutate, impusă de ceea ce s-a constatat la ediţia iniţială, SES 2016 este deschisă întregii Europe, cu o caracteristică descentralizată, în strânsă colaborare cu coordonatorii naţionali şi cu numeroşii parteneri, fiind structurată în continuare în jurul unor teme de interes: mediul educaţional, acum mai lesne de cooptat ca urmare a noilor date de desfăşurare, activităţile în aer liber, cluburile sportive şi centrele de fitness.

În ce priveşte România, ca şi anul trecut, când s-au obţinut rezultate remarcate la Bruxelles, coordonator naţional este tot Federaţia Română Sportul pentru Toţi, în strânsă şi continuă acţiune comună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, co-finanţator al proiectului. 

Ambasadorii SES pentru România sunt anul acesta Narcisa Lecuşanu, secretar de stat M.T.S. şi Mihai Androhovici, vicepreşedinte al FRST, cele două entităţi stabilind un program concret, ce va fi dat publicităţii pe măsură ce se va dezvolta organizarea importantului eveniment.

Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Vaslui, in perioada 10-17 septembrie 2016, sub inaltul patronaj al Federatiei Romane Sportul Pentru Toti, va organiza a doua editie a Săptămânii Europene a Sportului, care se va desfasura simultan la nivelul tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene, initiativa implementarii proiectului apartinand Comisiei Europene, in anul 2015, avand menirea sa încurajeze participarea activa a cetăţenilor europeni la practicarea sportului.

AJSPT Vaslui, coordonatoarea S.E.S. in judetul Vaslui, va organiza in parteneriat cu Primaria Municipiului Vaslui, Colegiul Economic “Anghel Rugina” & Palatul Copiilor Vaslui, D.J.S.T. Vaslui, derularea activitatilor pe 6 zone/centre avand coordonator/i si voluntari care vor asigura buna desfasurare a evenimentelor (Vaslui: prof. Anusca-Doglan Elena, prof. Anusca-Doglan Cristian; Berezeni: ed. Nedelcu Ioana; Husi: prof. Pascal Liliana; Negresti: prof. Boitan Georgeta; Barlad: prof. Arteni Liliana, prof. Juverdeanu Aurelia; Falciu: prof. Chelaru Dorel, inv. Ciopei Lenuta).
 
Datorita impactului favorabil al SES 2015 in judetul Vaslui, la editia a II-a si-au manifestat dorinta de participare un numar mai mare de educatori, invatatori, profesori cu elevii lor si, si din alte localitati care se adauga celor de la editia I.


În judetul Vaslui, se vor organiza:

1. Stafete, parcursuri aplicative si dans: Vaslui, Berezeni, Husi, Negresti, Barlad, Falciu;

2. Biciclete si role: Vaslui, Husi, Negresti, Barlad;

3. Tenis de masa: Vaslui, Negresti, Barlad;

4. Arte martiale: Negresti, Barlad;

5. Cros: Vaslui, Berezeni, Husi, Negresti, Barlad, Falciu;

6. Handbal: Vaslui, Berezeni, Negresti, Barlad;

7. Fotbal: Vaslui, Berezeni,Negresti, Barlad, Falciu;

8. Baschet: Vaslui, Negresti, Barlad;

9. Volei: Vaslui;

10. Gimnastica aerobica: Vaslui, Husi;

11. Carting: Vaslui, Barlad.

Spaţiile de derulare a activitatilor/concursurilor, sonorizarea acolo unde este cazul si materialele sportive necesare vor fi puse gratuit la dispozitia participantilor de catre unitatile de invatamant si primariile localitatilor respective. Materialele promotionale vor fi asigurate gratuit de catre FRSPT si AJSPT Vaslui.

La S.E.S. 2016, în judeţul Vaslui se anticipează participarea unui număr de peste 3ooo preşcolari, elevi din clasele pregătitoare, I-IV, V-VIII, IX-XII şi aproximativ 250 de voluntari.


Preşedinte A.J.S.P.T. Vaslui,
Prof. Anuşca-Doglan Elena


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu