luni, 5 decembrie 2016

ALEGERI






ALEGERI PARLAMENTARE 2016
Vreau să vă transmit acest mesaj pentru minte și suflet.


Duminica viitoare, alegătorii romăni își vor alege reprezentanții în Parlamentul românesc, care va decide destinele economiei și societății românești în următorii patru ani.

Din păcate, în România există, o masă importantă de oameni, care au ales să NU participe la asemenea evenimente electorale. Este o masă de vreo 2-3 milioane de răzvrătiți pasivi, care prin neparticiparea la vot își exprimă dezamăgirea față de evoluția societății și sistemului politic din perioada post-comunistă. 

Forța acestei mase de răzvrătiți pasivi, activată de imaginile TV ale alegerilor din Diaspora, s-a văzut în turul 2 al alegerilor prezidențiale din 2012,când Victor Ponta, liderul PSD, a pierdut tot avantajul din primul tur și a trebuit să accepte victoria lui Klaus Johannis.

Dar la alegerile locale din acest an, PSD a câștigat, pentru prima oară în istoria post-comunistă românească, Primăria Bucureștiului și a dominat clar alegerile la ansamblul țării.

Principala cauză a acestei situații, potrivit la numeroși comentatori, a fost procentul scăzut al celor care au votat la alegeri. Într-un număr redus de alegători și cu un contingent larg de alegători, loiali politicii de stânga, procentajul PSD a crescut vertiginos.

Dacă rezultatele de la alegerile locale vor continua pe aceiași linie și la alegerile parlamentare, PSD și aliații săi , Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), condusă de Tăriceanu , și Partidul România Unită al lui Sebastian Ghiță, vor reveni în poziția de forță dominantă în Parlament, așa cum o avea USL în 2012. De menționat că toți cei trei lideri ai celor trei formații politice(Dragnea, Tăriceanu și Ghiță) sunt penali(!!!).

Ce efect este așteptat în situația unei victorii electorale a PSD et Co,? Un Parlament care va putea slăbi statul de drept promovat de UE, și care va înabuși lupta anti-corupție a justiției românești și va sluji interesele marilor escroci carpatini, care se tem în prezent de pușcărie și de confiscarea averilor. Reputatul ziarist Grigore Cartianu subliniază într-un articol din România Liberă și un alt pericol: Pericolul rusesc(!). 

Care sunt speranțele alegerilor din 11 decembrie?

România a avut în acest an un guvern tehnocrat condus de Dacian Ciolos,fost Comisar pentru Agricultură în Comisia Uniunii Europene.(Deci, un fel de ministru pentru agricultura celor 28 de țări membre UE).

A fost un guvern onest și transparent în activitatea sa. Guvernul sub conducerea lui Cioloș a dezvoltat o platformă politică numită România 100, un set de valori și direcții clare de acțiune, pe care le-ar vrea implementate în următorii ani..

Potrivit ziarului România Liberă, Dacian Cioloş care nu candidează în alegeri, a scris pe contul său de Facebook, un mesaj de mulţumire pentru grupările politice PNL( condus de Alina Gorghiu) şi USR(Uniunea Salvați România)condusă de Nicușor Dan, care şi-au manifestat sprijinul faţă de platforma România 100. Cioloş a mai adăugat că a hotărât să participe activ la construirea unei guvernări responsabile, dacă cele două partide vor forma o majoritate.

Cred că o concluzie importantă ce decurge din cele de mai sus este necesitatea unei participări masive a populației la votul de duminica viitoare.
Armata aceea de rezervă menționată mai sus, trebuie să iasă din pasivitate și să-și exprime opțiunea pentru viitorul țării. Este știut că această masă de votanți potențiali, este formată în mare parte din intelectuali dezamăgiți și blazați, care sunt instinctiv anti-sistem, în special anti-PSD.

Deci nu lipsiți de la votul de Duminica viitoare și dejucați, prin votul vostru de dreapta, ambițiile autocratice ale PSD.

Transformați-vă în niște agenți de schimbare a societății românești. Discutați într-un spirit constructiv cu familia extinsă, cu colegii și prietenii din țară și din afară.. Încercați a transmite acest mesaj în zona electorală tradițională a PSD (județele mai sărace din sudul țării și din Moldova).

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ROMÂNIA!

John Gionea


Urmare mesajului meu de ieri privind alegerile parlamentare de duminică, am primit un mesaj de la un bun coleg de liceu, Virgil Căzănescu, profesor de matematici la Universitatea din București

`Draga John,

Eu sunt un simpatizant activ al USR:
    am donat o suma modesta si ma duc ca reprezentanrt al lor intr-o sectie de votare!

Sunt omul care-l cunosc cel mai bine pe Nicusor Dan, seful USR:
   - ca elev de liceu a castigat doi ani consecutivi olimpiada internationala de matematica
   - mi-a fost student, unul din cei care apar o data la 10 ani
   - am vrut sa-l castig pentru informatica si i-am oferit o bursa in Franta. M-a refuzat
deoarece a vrut matematica
   - a terminat matematica la Bucuresti
   - a obtinut titlul de doctor in matematica la scoala normala superioara din Paris.
   - a revenit in tara devenind angajat al Institutului de matematica al Academiei Romane,
unde lucreaza si acum
   - intre timp a facut multe lucruri bune pentru Bucuresti
   - la recentele alegeri pentru primaria bucuresti a obtinut 30% voturi,
fiind clasat al doilea dupa Firea
   - acum vizeaza 5% pentru a intra in parlament

      Cu aceleasi frumoase sentimente,
                Virgil

PS: Poti difuza aceste informatii





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu