vineri, 16 decembrie 2016

Consecintele absenteismului de duminica






Gandurile unui senior roman :
Mihai Sora
Mihai Sora, la 100 de ani, arata consecintele absenteismului de duminica.  
Urmeaza o Romanie de cosmar.

Filosoful Mihai Sora, care de curand a implinit 100 de ani, a postat un mesaj pesimist despre viitorul Romaniei ca urmare a rezultatului alegerilor de duminica, 11.12.2016. 

Sora tine sa le atraga atentia tinerilor intre 18-24 de ani, care au absentat masiv la votul de duminica,  la ce se pot astepta in viitor.

„18–24 de ani nu au mers la vot. Poate si pentru ca 24–100 de ani nu au fost dascali buni, n-au stiut sa-i invete la timp civismul, responsabilitatea, democratia.

Nu au izbutit sa-i lumineze, sa le vorbeasca mai convingator despre servitutile votului neexprimat. Dar, ca si altii odinioara, 18–24 de ani vor invata singuri, din mers.

Vor vedea cu ochii lor:

cand vor merge in excursii la munte… – si, in locul padurilor, vor gasi un teren viran;
cand vor da primul concurs pentru o slujba… – si, in locul lor, va fi angajat prostovanul nepot al primarului;

cand vor dori sa-si deschida o mica afacere si se vor prabusi sub teancul de hartii si acte inutile;

cand primul lor copil va intra in spital pentru o banala fractura si va iesi paralizat sau amputat in urma unui „experiment“.

Atunci cand ii va lovi prima nenorocire, abia atunci 18–24 de ani vor intelege de ce ar fi trebuit sa iasa la vot in ziua de 11 decembrie 2016″, a scris Sora pe Facebook.

PSD a castigat detasat alegerile parlamentare inregistrand un scor de 46% pe tara, conform rezultatelor BEC din urma centralizarii a 99% din voturi.


AK-24 | 12 DECEMBRIE 2016
POLITICA









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu