miercuri, 14 decembrie 2016

GSM SCRISOARE PRIETENULUI MEU






SCRISOARE PRIETENULUI MEU




Mihăiță, îți înțeleg bucuria ca fan al Stângii ! Ai o țară roșie, așa cum ți-ai dorit-o. Predicția seniorului Coposu s-a împlinit. Dormi liniștit, PSD veghează peste țară ! Cu excepția celor două ținuturi transilvănene. PNL și UDMR (Când roșu, când albastru, după context, coane Liviule !). Acum, PSD-ul nu prea are nevoie de el, dar e bine să fie acolo la grămadă. Așa că va căpăta un os-două ! Ca și alde manechinul cu cei 3 impuri ! Sânge-mâl, că tot am revăzut seria Harry Potter !
În mesajul tău, lansat pe facebook în dimineața de după încheierea votului, sunt, însă, câteva afirmații care arată unele lacune pe care le ai în gândire. Le pun pe seama nesomnului. Când va ajunge epistola mea la tine sper să te fi trezit din euforie.
Vox populi înseamnă, în cazul de față, puțin sub 20% din numărul total de alegători, așa că ușor cu pianul pe scări ! Dar, asta e democrația !
Asta nu-ți dă dreptul să spui „ciocul mic” celorlalți 80% din alegători, fapt care arată o gândire primară ! Eu n-aș putea spune niciodată cuiva „ciocul mic” sau să-l înjur.
Vezi, asta ne deosebește ! Mai reflectează ! Nu înseamnă că nu vom rămâne prieteni. Avem multe alte lucruri în comun, în afara patimilor politice.
Constat că numai 279 de parlamentari din totalul de 466 (de ce nu 300, cum a decis boborul ?!?) au fost votați, restul fiind „aleși” după redistribuire. Un fel de cezariană. Tăietura rămâne. Ce fel de parlament vom avea, vom vedea !

Se vorbește, deja, de o a treia forță în parlament !?! Să nu pățească forza ca PPD-ul senzaționalului DD. Sezonul traseismului e, de regulă, în plină caniculă, când unii „nu se mai regăsesc” în politica partidului care i-a propulsat !

Liderii politici perdanți, își dau demisia, dacă au un comportament european, iar partidele lor aflate în opoziție vor trimite, în viitoarea bătălie ce începe după Anul Nou, noi echipe. Alții vor da tare din clanță, deși au în spate 2-3 parlamentari. C-așa au învățat la partidul unic !

Orice analiză este curată pierdere de vreme. O vor face seri întregi (iarna-i lungă) cu detalieri, picanterii, scenarii … mercenarii și jurnaliștii din media românească.

În rândul aleșilor, văd cam aceleași figuri exersați în rele ! Forestiere, de pildă ! Fețe penale, ușor penale sau în viitor penale ! Nu se conturează, din păcate, niciun om politic. Doar politicieni. Cațavenci de ani buni. 

Știi, la fel de bine ca și mine, că parlamentul nostru e condus, în realitate, doar de o duzină de oameni ! Ceilalți sunt pentru ridicat mâna la ordin și participarea la diverse festivități, excursii, activități … sforăitul și jocul pe tabletele nou-cumpărate (sic!) fiind preocupări de bază. În Parlament. M-aș bucura nespus să fiu contrazis în viitoarele sesiuni !

Lumea se întreabă dacă e posibil să avem ca prim ministru un penal. Da, în România totul e posibil ! Nu întâmplător suntem ultimii în Europa civilizată. Cu siguranță, președintele Iohannis va accepta propunerea de prim ministru a socialiștilor, grăbind astfel formarea noului guvern. Nu are rost să inflameze țara. În rest, își va vedea de atribuțiile sale de președinte european. Sper, să nu devină președinte jucător cu bățul prin gard. Am avut unul. Ajunge !...

Lui Dacian Julien Cioloș trebuie să i se mulțumească, totuși, pentru că a păstrat România stabilă (asta a fost principala sarcină), aducând, totodată, numeroase corecturi în actul de guvernare. Sunt chiar curios pe care dintre acestea le va elimina noul guvern. 

De mulțumit, mira-m-aș ! 





Desigur, șobolanii tăi roșii exultă ! Nu mă refer aici la toți socialiștii români. Știi bine care sunt. E firesc ! Privind, însă, lucrurile la rece vom vedea că este o bucurie ușor amară, când știi de fapt că mai puțin de patru milioane de români maturi te susțin. Mulți cu grave probleme privind înțelegerea realității politice. Mult mai mari decât ale tale. 

Diferența până la 18.263.875 e uriașă. Că au votat sau nu, aceștia vor fi permanent cu ochii pe noii-vechi aleși și guvernul pe care îl vor gira. Orice pas greșit va fi contorizat.

 Pe mass media nu se prea poate conta, fiind toată aservită. 




Personal, aștept ca socialiștii să-și aplice nenumăratele angajamente luate față de popor, exprimate și motivate la nesfârșit în această campanie electorală. Dacă nu, prevăd mari mișcări de ordin social, cât de curând. Urmate de cele politice. Cel mai îngrijorat din acest punct de vedere mi s-a părut a fi chiar liderul socialist. 

Așteptările sunt enorme. Chiar din partea propriilor susținători din cele mai sărace regiuni ale României. La terminarea lunii de miere, de o sută de zile, mai discutăm.

S-ar putea să cântăm zi de zi Deșteaptă-te române încă vreun cincinal ! 


Toate bune !


































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu