miercuri, 28 decembrie 2016

Continuă circul politic






DESEMNAREA PRIMULUI MINISTRU

Continuă circul politic, dar şi jaful economic



Alineatul (1) al articolului 103 din Constituţia României are următorul text:

“(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”

Asta este tot ce spune Constituţia României legat de DESEMNAREA candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Nimic în plus.

Constituţia nu spune nimic despre dreptul, sau obligaţia, partidului care are majoritatea absulută, sau a coaliţiei de partide care formează o astfel de majoritate, în Parlament, de a PROPUNE candidatul pentru funcţia de prim-ministru.

Constituţia nu spune nimic despre dreptul, sau obligaţia, Preşedintelui României de a accepta, sau de a respinge PROPUNERILE pentru funcţia de prim-ministru făcute de către partidul care are majoritatea absulută, sau de către coaliţia de partide care formează o astfel de majoritate, în Parlament, nici că trebuie să motiveze acceptarea, sau respingerea, unei astfel de PROPUNERI.

Constituţia îl împuterniceşte, pur şi simplu, pe Preşedintele României să DESEMNEZE un candidat pentru funcţia de prim-ministru. El, Preşedintele României, este cel care desemnează, care PROPUNE candidatul pentru funcţia de prim-ministru, nu şeful partidului care are majoritatea absolută, sau şefii partidelor care formează coaliţia majoritară în Parlament. Aceştia au numai dreptul şi obligaţia să se prezinte la consultările convocate de Preşedintele României, cu acest scop.

Preşedintele României numeşte întregul Guvern, inclusiv pe primul ministru, după ce acesta a primit votul de încredere al Parlamentului României.

Deşi, prevederile Constituţiei sunt cât se poate de clare, de două săptămâni, suntem supuşi la un circ mediatic asurzitor, un „război pe viaţă şi pe moarte”, între Preşedintele României şi preşedintele partidului care a câştigat alegerile, între Preşedintele României şi poporul român, între partidul care a câştigat alegerile şi cei care l-au votat. Suntem ameniţaţi cu instabilitatea politică, cu suspendarea Preşedintelui ţării, cu alegerile anticipate, cu invazia iranienilor, a ruşilor, a muslmanilor etc, etc.

În realitate, tot acest circ mediatic şi politic este menit să ni se bage pe gât un nou guvern de cozi de topor, care să le permintă oligarhilor autohtoni şi transnaţionali să ne jupoaie în continuare, să ne fure cea mai mare parte a avuţiei pe care o creem, prin munca noastră, în această ţară, să ne menţină în sărăcie şi umilinţă.

În final, să ne lase şi fără ţară.

Constantin COJOCARU
27 decembrie 2016.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu