marți, 8 ianuarie 2019

A plecat de printre noi Profesorul Corduneanu - Professor Corduneanu passed away





A plecat de printre noi Profesorul Corduneanu - Professor Corduneanu passed away

31 Decembrie 2018
Iasi



Mult Stimati Domni Academicieni si Profesori,
Stimate Colege si dragi Colegi de Facultate, de Catedra(acum Dept. de Matematica si IT a Univ. Tehnice "Gh. Asachi" Iasi),

Desigur ati aflat atât de trista veste a trecere în nefiinta, de fapt în eternitate, a eminentului nostru Profesor, Membru al Academiei Române, matematician de elita al Iasului, al României si al comunitatii matematice mondiale, Acad.Prof. Constantin CORDUNEANU. Dumnezeu sa-l odihneasca în pace ! 

Eu am primit acest mesaj de ARA-AS Info (site-ul Academiei Româno-Americane) vineri 28-XII la 10 AM. Am retrimis imediat un raspuns la ARA-AS, i-am scris D-lor Profesori Dragos Vaida(de la Fac. Matematica - Bucuresti) si Irinel Dragan (Univ. of Texas at Arlington) si unor colegi de facultate si de catedra. 

Câtiva dintre cei carora le-am scris mi-au si raspuns. Am reunit mesajul de la ARA-AS cu cel al D-nei Prof. Ileana Costea (Univ. of California at Northridge) cu mesajul meu (în enlgeza) si raspunsurile primite prin email. Am gasit pe Internet si o ampla evocare a marelui disparut din partea unui membru al ARA din USA si l-am adaugat si pe acesta.

La 10 septembrie 2018, Domnul Academician Profesor C. CORDUNEANU a fost sarbatorit (pentru împlinirea a 90 de ani) în aula mare a Academiei Române - Filiala Iasi, în cadrul unui simpozion care i-a fost dedicat si la care a participat D-sa, alaturi de prietenul sau Acad. Radu Miron, de eminentul sau discipol si continuator Acad. Viorel Barbu si de o numeroasa asistenta. Am atasat si afisul acestei manifestari. Cu acel prilej am facut mai multe fotografii si incerc sa atasez cateva din ele. 

Sper cu nu sunt inoportun cu acest mesaj. Am considerat ca o datorie de onoare (poate mai ales de suflet) sa reunesc textele mentionate si sa Vi le ofer. 

Va doresc tuturor sanatate si împliniri în Anul Nou 2019.

Cu tot respectul si aleasa pretuire, al Domniilor Voastre 

      Alexandru Carausu 


P.S. Daca unii dintre D-Voastre vor dori sa trimita mesaje / rememorari dedicate Domnului Academician, o vor putea face la adresele de e-mail ale Facultatii de Matematica si Academiei Române - Filiala Iasi, dar V-as ramâne îndatorat daca ati binevoi sa mi le trimiteti si mie (cu Cc). 


 




 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu