luni, 7 ianuarie 2019

Ziua Culturii Nationale + Invitatie la Barlad, Bucuresti + Blandiana: 2018




Ziua Culturii Nationale - reverberatii brancovene


Stimati prieteni ,

Sambata 12 ianuarie, ora 14.00, la Palatul Brancovenesc din Potlogi – Dambovita, Cenaclul literar “George Coanda” din Potlogi, in parteneriat cu Complexul National Muzeal “Curtea Domneasca”  Targoviste, celebreaza  Ziua Culturii Nationale – 2019 si ziua de nastere a  spiritului tutelar al culturii romanesti Mihai Eminescu, sub genericul



“Ziua Culturii Nationale – reverberatii  brancovene”



Programul  manifestarii va cuprinde:

- vizitarea Ansamblului Brancovenesc;

- prezentarea unui expozeu privind evenimentul celebrat;

- evocarea  geniului national Mihai Eminescu;

- recital muzical si poetic din creatia eminesciana;

- prezentarea antologiei  “Universul poeziei romane      actuale” publicata bilingv (romana si turca) de Ed Betta;

- recital din poetii antologati si traducatorul antologiei;

- vizitarea unei expozitii de pictura dedicate momentului

Invitati: Nicolae Georgescu, Emil Lungeanu, Aureliu Goci, Eliza Roha

Ne-am simti onorati de prezenta la manifestare a tuturor acelora dintre domniile voastre, indeosebi dintre poetii antologati, pentru care distanta nu reprezinta un impediment.

Putem incerca sa surmontam un astfel de impediment prin organizarea transportului in functie de posibilitatile existente, bazandu-ne mai ales pe autoturismele personale si in functie de confirmari.



Cu pretuire,

Marian Ilie




Invitatie program Zilele Eminescu la Centrul Mihai Eminescu Barlad



Bună ziua,
Avem plăcerea deosebită să vă invităm la  manifestările culturale Zilele Eminescu ce se vor desfăşura în perioada  12-15 ianuarie 2019, sub egida Primăriei şi a Consiliului Local Bârlad, în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor din România –Filiala Vaslui, la Centrul Mihai Eminescu Bârlad.
Pe 12 ianuarie 2019, cu începere de la ora  10.00, sub genericul  OAMENI DE CULTURĂ PRIN FAPTE ,  va avea loc, cu participarea autorilor, lansarea volumelor: Semne grafice de recunoştinţă, de Gh. ALUPOAEI;   Istorie, familie, tradiţie şi dăruire, de Valeriu LUPU;   ARHEU, nr. 12 , revista semestrială a Centrului Mihai  Eminescu,  redactor coord. Geta MODIGA.  Moderator:  preşedintele ABR – Filiala Vaslui,  Valentina LUPU.
Pe 13 ianuarie 2019, cu începere de la ora 12.00, sub genericul EMINESCU SUNT  EU,  vor avea expuneri  pe această temă invitaţii: Gruia NOVAC,  Teodor  PRACSIU, Petruş ANDREI,  Laurenţiu CHIRIAC ,   Roxana GALAN.
Activitatea se va încheia cu un moment muzical - artistic susţinut de elevele: Bejinariu Raluca , Botaş Claudia, Parpalea Ana Maria, prof. coordonator Cornel PLEŞU.  Moderator:  Geta MODIGA    
Pe 15 ianuarie 2019,  orele  8.00– 16.00, sub genericul  De Ziua Culturii  Naţionale – Acasă la Eminescu în Bârlad, invităm  cadrele  didactice şi  elevii  din  instituţiile şcolare din municipiul Bârlad şi localităţile  limitrofe  să  viziteze Centrul  Mihai  Eminescu  ce deţine un impresionant  patrimoniu eminescian, sau să susţină  activităţi  cultural-educative  dedicate semnificaţiei  acestei zile.
 Vă aşteptăm cu drag!   ACCESUL  ESTE  LIBER!


Bibliotecar Geta Modiga





Blandiana: 2018 - cel mai umilitor an din istoria noastră recentă. Suntem conduşi de un grup infracţional organizat



Scriitoarea Ana Blandiana a catalogat anul 2018 care tocmai a trecut drept "cel mai umilitor an din istoria noastră recentă" şi a arătat cu degetul spre PSD.

​"Anul 2018 a fost cel mai umilitor an din istoria noastră recentă nu numai pentru că suntem conduşi de un grup infracţional organizat, care are ca principal obiectiv demantelarea statului de drept, asigurându-şi astfel confortul delincvenţei, ci şi pentru că acest proces de o gravitate extremă se desfăşoară pe fondul comparativ al centenarului şi în ajunul preşedinţiei rotative a UE, care ne pun sub reflectoare simbolice degradarea.


Umilinţa fără precedent izvorăşte din importanţa toxică pe care o au prostia şi interesul fără ruşine într-un peisaj politic din care au fost extirpate orice idee, orice credinţă, orice umbră de cultură, iar fărădelegea nu se mulţumeşte să calce legea, ci o schimonoseşte şi o face derizorie. Îi doresc ţării mele mulţi ani din care nici unul să nu semene cu 2018!", se arată într-un mesaj al scriitoarei citat de hotnews.ro.



***

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Biblioteca Metropolitană București



Bună ziua, 


Biblioteca Metropolitană București sărbătorește Ziua Culturii Naționale, alături de mari actori și muzicieni români, printr-o serie de evenimente culturale extraordinare, la Sala Mică a  Palatului Național al Copiilor, la Artotecă, dar și în bibliotecile filiale: Dimitrie Cantemir, Nicolae Labiș, Gheorghe Șincai, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, George Topîrceanu și Mihai Eminescu.

















ArtSmart. Picasso, Grigorescu, Napoleon, Petrus










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu