joi, 17 septembrie 2020

Ioan Oanca - Necrolog Augustin

 



Necrolog Augustin,

Asociatia Australiano-Romana de Ajutor Sanatate si Servicii, Scoala de Limba romana si Televiziunea Romana din Melbourne anunta cu tristete incetarea din viata a Domnului Augustin Luchian. Domnul Augustin Luchian a fost o personalitate marcanta a comunitatii romane din Melbourne si a infiintat si condus amintitele asociatii si societati de binefacere pe o perioada de peste 30 de ani.

Asociatia Australiano-Romana de Ajutor Sanatate si Servicii a oferit membrilor comunitatii o serie de activitati precum Pranzul social in cadrul caruia participantii impartaseau impresii si amintiri in jurul umor mese gratuite. Asociatia a organizat deasemenea excursii si alte activitati culturale.

Scoala de limba romana a fost prima scoala din afara granitelor Romaniei care a oferit limba romana ca materie de bacalureat in cadrul invatamantului official din Australia.

Televiziunea romana comunitara a transmis emisiuni in limba romana ajutand mentinerea mostenirii culturala a cetatenilor de provenienta romana din Melbourne.

Noua generatie care a preluat conducerea asociatiilor si societatilor create de domnul Luchian isi exprima consideratia deosebita pentru munca depusa de acesta si isi propune sa mentina si sa continue activitatea pusa in slujba comunitatii romane si crearea si imbunatatirea imaginii Romaniei in Australia.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Ioan Oanca din partea comitetelor de conducere ale asociatiilor comunitare romane.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu