joi, 17 septembrie 2020

Vasilica Grigoraș – Startul Festivalului Internațional de Umor „CONSTANTIN TĂNASE” Vaslui, Ediția a XXVI-a

 



Vasilica Grigoraș – Startul Festivalului Internațional de Umor „CONSTANTIN TĂNASE” Vaslui, Ediția a XXVI-a

 

Se spune că umorul e frate cu românul. Din totdeauna, umorul i-a adus românului bucurie, bună dispoziție, însă și la necaz, românul a avut capacitatea de a face haz de necaz; o „armă de foc” eficientă, care l-a ajutat să meargă înainte. Nici vasluienii nu fac excepție de la a se bucura de lucrurile pozitive și de a folosi umorul pentru a trece peste tristeți și îngrijorări.

Vineri, 18 septembrie, orele 11, la Vaslui se va da startul Festivalului Internațional de Umor „CONSTANTIN TĂNASE”, Ediția a XXVI-a organizat de instituțiile administrative locale și județene – Consiliul Județean, Primăria și Consiliul Municipal și instituțiile de cultură județene – Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”.

Respectându-se toate regulile (mască obligatorie, termotizare, distanțare) impuse de criza sanitară provocată de pandemia de covid-19 în care ne aflăm, ediția din acest an se desfășoară timp de trei zile, în care vasluienii sunt invitați să participe la spectacole de teatru de comedie, expoziții de caricaturi, întâlniri cu autori de literatură satirico-umoristică și muzică.

Această ediție a Festivalului se va deschide vineri, în Parcul Copou, când se va lansa albumul jubiliar al tuturor edițiilor festivalului 1970-2020.

Vor avea loc mai multe spectacole de teatru ținute pe o scenă amplasată în Piața Civică a municipiului Vaslui, Muzeul Județean va organiza expoziții de caricaturi, Biblioteca Județeană este organizatoarea unei expoziții de carte de umor și lansări de carte, întâlniri cu autori participanți și premiați la concursul de literaratură satirico-umoristică.

Ca și la Vaslui, majoritatea activităților culturale din municipiile Bârlad și Huși se vor desfășura în aer liber.

Așadar, pe lângă Vasluiul prezentat în culori terne, întunecate și în tonuri stridente de mass-media, „mai există și ALT VASLUI, cel cu vocație culturală, de teatru, cu scriitori și pictori, cu elevi premianți în competițiile internaționale, cu țărani înstăriți intelectual, cu un asemenea Festival viu, după 25 de ediții bienale, un festival vocațional întrunind inteligența zîmbitoare a unui popor”. (Cornel Udrea) Satira și umorul sunt la ele acasă, la Vaslui și în anul 2020.

 

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2020/09/17/vasilica-grigoras-startul-festivalului-international-de-umor-constantin-tanase-vaslui-editia-a-xxvi-a/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu