joi, 17 septembrie 2020

O veste tristă din comunitatea românească din Australia

 



O veste tristă din comunitatea românească din Australia,

  

Asociația română de ajutor, sănătate și servicii din Melbourne anunță cu tristețe încetarea din viață, astăzi, 12 Septembrie 2020, a Domnului Augustin Luchian.


Domnul Luchian a condus asociația ARCWHSAV, în funcția de președinte, pe o perioadă de aproape 30 de ani, timp în care a contribuit la afirmarea comunității române în rândul societății australiene.

 Exprimăm familiei îndurerate condoleanțe.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

 Semnează: Ioan Oancă, din partea comitetului de conducere al asociației.


Din partea blogului Ben Todica 

Și ca un mic, In Memoriam am să adaug că l-am cunoscut de aproape 40 de ani și am urmărit evoluția și contribuția sa la promovarea comunității romanilor din Australia prin școlile în limba română din Dandenong, Noble Park și Melbourne, RC Ethnic School în care întotdeauna au fost bineveniți toți mesagerii culturali și politici din România. A organizat excursii prin Asociația română de ajutor și sănătate cu bătrânii comunității prin punctele turistice și istorice ale Australiei, participări la zilele naționale ale României organizate de ambasada română la Canberra, participări la festivalurile comunităților din Victoria cu expoziții din tradițiile și folclorul național. A înființat emisiunea în limba română la canalul de televiziune comunitar ARC TV ch 31 tv. Melbourne, unde am colaborat aproape 30 de ani. El, în stilul său și-a lăsat amprenta și ne vom aduce aminte de contribuția sa la promovarea românismului printre celelalte grupuri comunitare din Australia.

 

Drum bun, Augustin Luchian ! 11/08/1947  -  12/O9/2020

 

Augustin Luchian,  după o slujbă de adio la Biserica Sfinții Petru și Pavel din Melbourne, oficiată de Preotul Dumitru Coman, trupul neînsuflețit a fost depus în Cimitirul „Springvale Botanical Cemetery” din Victoria, azi 17 Septembrie, 2020 la orele 13:00, în prezența membrilor familiei și prieteni apropiați.

 

Ben Todică










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu