miercuri, 9 septembrie 2020

Ion Măldărescu - Circ electoral într-un altfel de an şcolar

 



Circ electoral într-un altfel de an şcolar

Ion Măldărescu

06 Septembrie 2020

 

La 5 martie 2020, când spectacolul Covid-19 se afla în desfăşurare, dar nu fusese prezentat public nici cu mască „la vedere”, nici cu mănuşi, măscăricii naţionali - Preşedintele şi Prim-ministrul -, au fost întrebaţi: „Dar nu e periculos să ne jucăm de-a anticipatele pe timp de criză?”

Şi unul şi celălalt au răspuns foarte ofuscaţi:

- prim-ministrul: „Ce criză?”.

- preşedintele: „Ca să demitizăm un pic boala despre un virus ucigaş... până acum avem noroc”.

La scurt timp după asta, vice-prim-ministreasa „Guvernului meu” a pus perla filosofală pe coliva otrăvită: „Omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte - ferească Dumnezeu, mort - aşa cum s-a întâmplat la Timişoara”.

 

În perioada „stării de urgenţă”, apoi în cea „de alertă” continuă, imbecilismele de rang înalt au apărut ca ciupercile după ploaie, isterizate până dincolo de perioada culesului sparanghelului din landurile Germaniei, de către „qvartetul groazei” Vela-Tătaru-Arafat-Rafila. Prin ordinele iresponsabile ale aceloraşi oficiali cuplaţi ombilical cu „anonimii” de la Grupul de Comunicare Strategică, prefecturilor din teritoriu li s-a interzis să facă publice situaţia aşa-zişilor infectaţi cu SARS-Cov-2. Cei care iau în serios (in)exactitatea numărului deceselor care, conform statisticilor oficiale curg precum nisipul în clepsidra O.M.S., n-ar greşi dacă ar întreba administraţiile cimitirelor dacă au dat şi bonuri de ordine pentru copârşee, dacă fac faţă înmormântărilor, dace numărul groparilor a fost suplimentat... Mergând în ritm cu rapoartele oficiale, primăriile locale ar fi trebuit să caute locuri pentru amenajare pentru noi cimitire. Dacă nu, să recurgă la gropi comune sau, la incinerare... N-a fost aşa.

 

Ca şi în luna martie, guvernanţii dau din mâini şi din picioare, strigă, dau fluturaşi şi vor alegeri. Elevii să aştepte la rând dechiderea normală a anului şcolar, în octombrie, a zvonit după o degustare guvernamentală, Lucovid. După indicaţiile preţioase ale ministresei agramate ce se ocupă de (ne)educaţie şi de destituirea academicienilor, elevii vor veni la şcoală fără să se întâlnească, iar în clase vor fi separaţi prin panouri de PEPSIglas. Prim-ministrul vrea musai secţii de votare în şcoli. Păi domnule Lucovid, dacă tot aţi făcut ante-camere-filtru de selecţie Covid în corturi, în curţile spitalelor, de ce nu puneţi corturi pentru vot pe terenurile virane? Sau în parcuri. Şi nu cu selecţie după vârstă cum şi-a dat cu părerea imbecilă smurdarul de serviciu. Lăsaţi copiii să-şi vadă de şcoală, altfel, nu peste mult timp vom fi obligaţi să organizăm cursuri de alfabetizare ca în deceniile al patrulea şi al cincile ale secolului trecut. Le-aţi contaminat deja nepermis de mult programa şcolară, aţi eliminat materii esenţiale pentru formarea unei culturi generale necesare pentru tot restul vieţii, până şi „cei şapte ani de-acasă” nu mai sunt şapte. Analfabeţi funcţionali, avem deja. Vreţi roboţi după chipul şi mintea voastră lipsă?

 

De la bun început şi „pas cu pas”, clovnul cu bluză roşie a călcat prevederile Constituţiei României stârnind dezbinare şi ură[1]. Rostit cu dificultate printre maxilarele-i scrâşnitoare, sloganul ipocrit: „Dragi români, spălaţi-vă pe mâini”, a sunat ca o declaraţie de război:

- P.S.D. e de vină că Papa Francisc a sărutat o călugăriță după ce a pus-o să promită că nu-l mușcă[2];

- P.S.D.-ul e de vină că SARS-Cov 2 a venit în România ca migrant fără paşaport;

- P.S.D.-ul e de vină că în câteva luni de zile, statul român (prin Cîţu) a împrumutat miliarde de euro cu cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană, de folosirea cărora „Guvernul meu” nu dă seama nimănui;

- P.S.D.-ul e de vină că pensiile nu s-au  mărit conform programului aprobat de Parlamentul României;

- P.S.D.-ul e de vină că în vara lui 2020 a fost cald;

- P.S.D.-ul e de vină că în concedii, românii nu au păstrat „distanţa « socială »”. Drept pentru care nimicnicia sa Vodă Sparanghel a pus norodul în dilemă: „eşti pre-cáut, sau eşti prost, una din două”[3];

- P.S.D.-ul e de vină că înaltul comisar al O.N.U. pentru drepturile omului - Michelle Bachelet - a declarat: „Epidemia este folosită pentru a justifica schimbări represive ale legislaţiei împotriva populației”[4];

- P.S.D.-ul e de vină că Papa Francisc a pupat pantofi negrii [5];

- P.S.D.-ul e de vină că guru Rafila (reprezentantul O.M.S.) bate câmpii: „Urmează masca în casă, evitarea interacțiunii cu familia...”[6].

- P.S.D.-ul e de vină că acelaşi Rafila face biss la bătut câmpii: „Cântatul la orele de Muzică nu este recomandat în noul an școlar”[7].

- P.S.D.-ul e de vină că Prof. dr. Vasile Astărăstoaie declară: „De ce tăcere şi secretomanie faţă de familiile celor internaţi cu Covid ? […] Cine a impus-o şi cui foloseşte ? E necesară o comunicare permanentă  cu familiile celor internaţi. Spitalul nu e penitenciar ! O atitudine de secret, tăcere şi lipsă de comunicare nu s-a mai pomenit în sănătate ! Atitudinea personalului medical nu trebuie să se schimbe în rău. A adus deja destul !”[8].

- P.S.D.-ul e de vină că la Sofia, bulgarii au aruncat măștile și le-au dat foc în fața ministerului

- P.S.D.-ul e de vină că senatorul american Scott Jensen a declarat :  „Covid-19 este doar o gripă și numărul deceselor este fals”[9].

 - P.S.D.-ul e de vină că adevărul a explodat prin difuzarea la Televiziunea elvețiană a  Documentarului „Coronavirus: o înșelăciune mondială concepută de O.M.S.!”[10];

- P.S.D.-ul e de vină că nemții spun că NU este nevoie de vaccin [11]. 

- P.S.D.-ul e de vină că Prim-ministrul României, Lucovid Orban, a declarat că „Guvernul ia în calcul începerea cursurilor în regim online până la data de 1 octombrie, atunci când elevii se vor întoarce fizic la şcoală” („...fără să se întâlnească” - de la Anisie citare - n.r.).

- P.S.D.-ul e de vină că Președintele Consiliului Naţional al Elevilor susţine: „în contextul în care Guvernul nu a făcut niciun efort real pe parcursul verii pentru a asigura infrastructura digitală de care au nevoie peste 900.000 de elevi, este inadmisibil ca, în acest moment, să pornim de la premisa că şcoala va începe în mediul online. În acest sens, solicităm Guvernului să ia măsuri reale de protecţie în teritoriu, care să permită întoarcerea la şcoală a elevilor şi cadrelor didactice în siguranţă”[12].

- P.S.D.-ul e de vină că „se cutremură Europa, că zeci de mii de oameni scandează în stradă la Berlin, Londra, Zürich, Viena, Paris, Madrid… împotriva măsurilor anticovid” [13].

Pentru comparaţie cu „perlele” preşedintelui şi prim-ministrului României, supunem atenţiei cititorilor Discursul Preşedintelui Israelului, Reuven Rivlin, rostit cu prilejul noului an şcolar 2020-2021, prima zi de cursuri fiind 1 septembrie 2020: „Astăzi, 1 septembrie 2020, începem un nou capitol în educaţia copiilor noştri. În inima mea, am convingerea că, aşa cum am depăşit împreună dificultăţile din ultimul an, la fel vom construi împreună un nou an mai bun”.

 

Anul care începe astăzi, nu este un an școlar obișnuit. Începem întotdeauna anul școlar cu un sentiment de mare bucurie și emoție specială, dar de data aceasta îl abordăm cu un sentiment de teamă care este mai mare decât normal. De data aceasta începem un pic diferit. Încă din primul meu an ca președinte, elevii israelieni au fost în centrul preocupărilor mele și astăzi, prima zi de școală, este din nou o zi festivă în programul meu. Astăzi este ultima primă zi de școală pe care o voi trăi ca președinte al țării, anul acesta cu elevii din Beit Shemesh. Ochii mei se vor umple de lacrimi la vederea șirurilor de elevi care vor flutura steaguri și vor purta cămăși albe, cu un sentiment de speranță în suflete. Anul 5781 începe în timp de pandemie cu coronavirus, pandemie care a adus cu sine provocări și schimbări în viața noastră, schim-bări neexperimentate până acum. Din cauza acestei pandemii, nu am avut o adevărată vacanță de vară și suficiente momente pentru a ne odihni cu adevărat.

 

Nici voi, dragi părinți, nici voi - copii iubiți și nici voi - minunații noștri profesori. Voi, care ghidați și formați generația următoare. Voi, coloana vertebrală a societății noastre. Voi, care dați stabilitate copiilor noștri în acest timp de anxietate și incertitudine.Într-un moment în care avem nevoie de valori solide și fundații emoționale, prezența voastră cal-dă și constantă de la izbucnirea pandemiei, de la școală și de la distanță, îi ajută pe elevi să menți-nă rutina învățării și să își dezvolte abilitățile și capacitățile de care vor avea nevoie în viitor”[14].

 

Da! P.S.D.-ul a făcut greşeli, dar nimeni nu poate contesta faptul că toate regimurile postdecembriste au contribuit la distrugerea României, la oferirea ei pe gratis unui Occident agresiv, lacom şi ipocrit, însă actuala administraţie a Ţării şi actualul şef de stat sunt cei mai ticăloşi, incompetenţi şi distructivi conducători pe care i-a avut România în întreaga sa Istorie milenară.  O fi şi asta o performanţă... De aceea strig: Jos „Guvernul meu!” şi punerea în loc a unui guvern de reală unitate naţională pentru salvarea Ţării! Jos chiriaşul de la Cotroceni, judecarea sa cu dreaptate şi pedepsirea după faptele reprobabile comise în deserviciul României! Jos Dictatura sanitar-medicală şi punerea la zidul ruşinii a cadrelor medicale colaboraţioniste cu terorismul biologic al O.M.S.!

 

---------------------------------

[1] 1 https://www.rfi.ro/presa-romaneasca-92586-revista-proteste-oameni-frig-geaca-rosie-republica - 22 ianuarie 2017

[2]  https://www.libertatea.ro/stiri/papa-francisc-a-sarutat-o-calugarita-dupa-ce-a-pus-o-sa-promita-ca-nu-l-musca-2850753 - ianuarie 2020

[3] https://www.bizbrasov.ro/2020/06/11/iohannis-despre-refuzul-psd-de-prelungire-a-starii-de-alerta-in-fata-unei-boli-esti-precaut-sau-esti-prost-una-din-doua/ - 10 iunie 2020.

[4] https://oficialmedia.com/inaltul-comisar-al-onu-pentru-drepturile-omului-epidemia-este-folosita-pentru-a-justifica-schimbari-represive-ale-legislatiei-impotriva-populatiei/ - 13 august 2020

[5] https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=raQzyTzw-e4&feature=emb_logo

[6] https://oficialmedia.com/urmeaza-masca-in-casa-evitarea-interactiunii-cu-familia-ce-spune-rafila-reprezentantul-oms/ - 25 august 2020

[7] https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/care-este-cea-mai-periculoasa-materie-la-scoala-ce-spune-alexandru-rafila-1364043

[8] https://www.facebook.com/vasileastarastoae - 1 septembrie 2020

[9] https://oficialmedia.com/senatorul-scott-jensen-a-declarat-ca-covid-19-este-doar-o-gripa-si-ca-numarul-deceselor-este-fals/

[10] https://oficialmedia.com/coronavirus-o-inselaciune-mondiala-conceputa-de-oms-documentarul-difuzat-la-televiziunea-elvetiana/ - 24 august 2020

[11] https://www.capital.ro/germania-da-peste-cap-tot-ce-se-stia-despre-covid-nemtii-spun-ca-nu-este-nevoie-de-vaccin.html - 1 septembrie 2020

[11] https://romania.europalibera.org/a/%C3%AEnceperea-%C8%99colii-ar-putea-fi-am%C3%A2nat%C4%83-p%C3%A2n%C4%83-la-1-octombrie/30820866.html

[13] https://www.smartradio.ro/covid-proteste-in-europa-impotriva-restrictiilor-pandemiei-berlin-londra-zurich-viena-paris-madrid/ - 30 august 2020.

[14] Gazeta românească, Israel, Anul 8, nr. 365/ 8 sept. 2020, p.3

https://www.art-emis.ro/editoriale/circ-electoral-intr-un-altfel-de-an-scolar






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu