duminică, 1 ianuarie 2023

Ion Antonescu - La trecerea dintre ani - Onoare și Patrie !

 




La trecerea dintre ani - Onoare și Patrie !

Mareşal Ion Antonescu

31 Decembrie 2022

 

 

Recurs la Istorie

 

Un text scris cu opt decenii în urmă îşi găseşte pe deplin actualitatea în societatea românească. Un Om care şi-a iubit cu devotament Patria şi Neamul, care s-a purtat demn până în ultima clipă a vieţii, afirma în faţa acuzatorilor: „în afară de crime şi furturi, mă solidarizez şi iau asupra mea, toate greşelile pe care, cu ştiinţa sau fără ştiinţa mea, le-am făcut”.

 

În timp ce fabricanţii de istorie și „INSHR-EW” îl asasinează în fiecare zi, cuvintele sale rămân mereu vii şi de strictă actualitate. Acum, la cumpăna dintre anii 2022-2023, Colonia Corporatistă sub Ocupație Militară Străină numită cândva România Mare, astăzi ciuntită și condusă prin dictatură antiromânească de slugile obediente ale străinilor și adepților „Marii Resetări”, Davos-ului, Bruxelles-ului, B'nai B'rith-ului International (בְּנֵי בְּרִית) și Casei Văruite trece prin momente de grea cumpănă, în prag de dezmembrare, cei mai îndreptăţit pentru a se adresa Neamului Românesc nu pot fi decât cei care au făcut ceva pentru această țară și au plătit cu viața credința lor față de Patrie: „Ion, cel fără de mormânt” și Nicolae, cel asasinat prin sfidarea creștinătății chiar în Sfânta zi a Crăciunului anului 1989.

 

Mesajul răzbate de dincolo de plutonul de asasini de la Jilava din 1 iunie 1946, de dincolo de mormântul de care nu a avut parte, dar și din zidul unității militare de la Târgoviște. (Ion Măldărescu)

 

„Neamului Românesc

 

În loc ca reformele sociale să însemne începutul unei ere a renaşterii naţionale, ele au fost folosite de guverne şi partide numai pentru a crea o pătură superioară artificială. Patriotul, omul elitei şi al cinstei, a fost înlocuit în viaţa publică prin demagogi superficiali şi înşelători. Ne-am frânt puterea, ne-am slăbit cugetul şi ne-am sleit minţile în lupte fratricide pentru ideologii, în desbinări stupide, în bârfeli odioase, în vrajbe dureroase şi în apucături neomenoase. De aceea, ştiu că tu, sătean trudit n-ai plug şi n-ai haine; că fierul plugului e scump pentru punga ta goală şi bumbacul nu-ţi ajunge ca să-ţi îmbraci copiii, că pământul ţi-a rodit puţin şi gurile casei tale sunt multe. Ştiu că tu, meşteşugar chinuit, nu-ţi poţi îndestula nevoile cu greul muncii tale; că râvneşti să nu-ţi mai vezi copiii ofiliţi şi să-ţi vezi fruntea despovărată de griji şi sărăcie. Ştiu că tu, bogatule, eşti turburat fiindcă ai voi pace şi linişte, pentru ca să ai siguranţa bunurilor tale şi mulţumirea averii pentru urmaşii tăi. Căci, să ştii bogatule că averea ta ne e scumpă - dacă este curată - fiindcă e a ţării; că lucrurile casei tale, pe care alţii nu le au, ne încredinţează că din propria ta conştiinţă şi înţelegere ne vei ajuta să facem din bucuria ta, bucuria altora.

 

 

Şi tu, cărturarule, care ai tăcut ieri şi taci şi astăzi, ştiu că aştepţi ceasul când Ţara să-ţi cinstească mintea, Neamul să-ţi preţuiască sufletul şi Statul să-şi întemeieze soarta pe rostul tău de cârmaci al cugetelor şi să nu te umilească izgonindu-te de la luptă sau trudindu-ţi vieaţa în umilirea sărăciei. Greutăţile în care se sbate neamul sunt mari şi încurcate. Neamul Românesc - popor de muncă şi nu parazitar - vrea înnoire, vrea libertate şi vrea să-şi trăiască adevăratul naţionalism, prăvălind pe toţi cei care - conştient sau inconştient - îi împiedică drumul viitorului.

 

Puterea unui Neam faţă de el însuşi şi prezenţa unui Neam în lume şi în Istorie se dovedeşte prin unitatea cu care, în ceasurile de încercare ştie să-şi afirme cugetul şi voinţa nestrămutată. În România trebuie să trăiască şi să fie puşi în valoare mai întâi Românii; ceilalţi, dacă rămân locuri libere, vin după ei. Împotriva tuturor piedicilor şi intrigilor duşmane, a clevetirilor şi ameninţărilor nemernice, trebuie să ducem Ţara în matca viitorului, în val de veac, ca să-i asigurăm drepturile nepieritoare.

 

Revoluţiile naţionale nu sunt acte de violenţă, revolte, ci idei în marş. Toate adevăratele revoluţii naţionale s-au întemeiat prin zidiri şi nu prin prăbuşiri. Ele au folosit toate rezervele naţiunii şi au întrebuinţat toate generaţiile, respectând instituţiile fundamentale ale vieţii şi ale scopurilor omului. De aceea, vă chem pe toţi, din toate generaţiile şi din toate clasele, ca să înfăptuim marea chemare a istoriei noastre”.

 

 

LA MULŢI ANI, ROMÂNI!

 

Mareşal Ion Antonescu”

 

 

Notă - Textul a fost reprodus conform scrierii originale.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu