sâmbătă, 14 septembrie 2024

cătălin afrăsinei - de înălțarea sfintei cruci

 



 

de înălțarea sfintei cruci

 

 

~*~

 

dimineață  cu soare festiv din politețea zeilor

înspre mine venea o țară

înspre tine venea un continent

pe ghidonul bicicletei pinacle

îți întorceai chipul înspre mine

semănai cu briseis

și deveneai umbra mea de aur

nu mai puteai să fii singură

începuse să-ți fie frică

de la vaslui la capul dealului

numai morți împușcați și neîngropați

în al doilea război mondial din spusele

doamnei iacomi croitoreasa regelui

ca să nu fie singură în zile de sărbătoare

mergea pe jos

nemții se opreau și reparau

mașinile abandonate de ruși

prima întovărășire s-a făcut la caua

apoi a venit comunismul

și a îngropat fiecare destin

în lăzi din lemn de tei s-au păstrat covoare

cu însemne solare la apus

bradul vieții și zvastica din punjab

femeile care le-au țesut la opaiț

au mai trăit o jumătate de secol

ar trebui o troiță  o lumânare eternă

pe drumul plin de morți o rugăciune

de înălțarea sfintei cruci

 

~*~

cătălin afrăsinei









Alexandra DOGARU - GÂNDUL ZILEI, 14 Septembrie 2024

 













ADRIAN GRAUENFELS - ATELIER DOI Producții SAGA 2024

 
































GHEORGHE CONSTANTIN NISTOROIU - CĂLIN Georgescu–DIPLOMATUL

 



CĂLIN Georgescu–DIPLOMATUL

ce poate aduce înapoi TEZAURUL Patriei – propria Țară

 

În fiecare ins e sădită o intenție a lui Dumnezeu

       care, prin om, trebuie să devină o creație!”

                            (ARSENIE BOCA)

 

       ȚĂRÂNĂ albă, ȚĂRÂNĂ galbenă, ȚĂRÂNĂ albastră, ȚĂRÂNĂ roșie, cine ți-a închis COROLA și ți-a deschis Sfințenia?

        Cine ți-a dat lumina și te-a purtat flamură peste timp și peste spațiu?

        Cine ți-a pus zâmbetul peste DOR și peste LEGENDĂ?

        Cine ți-a așezat mugurii de Zori în pieptul de martir?

   Cine ți-a descântat suferințele pe undele inimii, pe apele sufletului, pe susurul cerului?

     Zorile de foc acum bat în altarul Patriei, în vitraliile Străbunilor, în Catapeteasma Națiunii! Acum suntem toți la răscrucea trezvirii! Prin crucea fiecăruia la cumpăna Învierii strigăm: HRISTOS A ÎNVIAT!

   Bunul Dumnezeu – Părintele națiunilor, hărăzește fiecărei țări în raport cu comuniunea nației respective cu Tatăl ceresc, pe cei Aleși dintre cei chemați, pentru a așeza Patria respectivă întru dimensiunea existenței spirituale, a continuității și a dăinuirii ei privind creația și jertfa sa! 

  Fiul iubitor al PATRIEI, rămâne întotdeauna Fiul ales al Vetrei străbune și oriunde va merge, Patria va merge cu el. „Pe toate meleagurile pe unde am pribegit, m-a urmat și patria.” (Călin Georgescu, Cumpăna României, Ed. Christiana, București-2016, p.5)

   PĂRINTELE ceresc nu ne-a așezat la întâmplare în calea relelor, asupririlor, ci în VATRA cea dintâi a Facerii, ACASĂ, peste care și-a pus Acoperământul Său țesut în Adevăr, Lumină, Dreptate, Omenie, Jertfă și Iubire, dar brodat cu cromatica încercărilor pentru a ne întări, a ne uni, a fi demni de Dragostea Lui, de Pământul nostru verde și de Cerul albastru al Înaintașilor!

   ACASĂ, s-a țesut în războiul luminii–înțelepciune, cu înfășurarea urzelii pământului–moșie, pânza de cer țesută din ițe-idei, ce separă firele gândirii formând rostul rațiunii, cu suveica luptei, credinței, răbdării prin care s-a introdus negreșit statornicia, din vatală pentru brodarea dăinuirii!

   Fără grai și rugă nu e inimă!

   Fără suflet nu e minte!

   Fără cer nu e pământ!

   Fără pământ și cer nu e Patrie!

   Fără Patrie nu e dragoste!

   Fără Dragoste nu e Dumnezeu!

    Fără Dumnezeu e Haos!

   VATRA străbună – reflectată în Dacia preistorică a marelui folclorist, arheolog și istoric Nicolae Densușianu, ce socotea „că leagănul Europei ar trebui căutat în arcul munților Carpați și la Dunăre”, se confirmă prin multele descoperii arheologice, între care și cea de la Lepenski – Vir, în zona Porților de Fier, „socotită drept una din cele mai vechi, poate cea mai veche așezare omenească europeană.” (Iosif Constantin Drăgan, Idealuri și Destine, Ed. Cartea Românească, București-1977, p. 37-38)

   „Pământul pe care ne-a zămislit DUMNEZEU-DESTINUL ne-a oferit atâtea dovezi ale statorniciei noastre pe aceste meleaguri, încât numai răuvoitorii pot susține în vânt că ne-au adus aici „vînturile, valurile.” NOI AM FOST AICI DIN TIMPURILE FĂRĂ ÎNCEPUT!” (Constantin Olariu Arimin, Dicționarul nemuririi limbii strămoșești, Iași-2016)

   Pământul acesta – Pământul strămoșesc este PLĂMADA din țărână sfințită cu sânge martiric, din care a țâșnit ca o lumină, ca o apă, ca o flacără, ca un bucium, ca un grai dulce, cel hărăzit acestei VETRE geto-dacice, binecuvântate de Dumnezeu – CĂLIN GEORGESCU!

   CĂLIN GEORGESCU – Fiu al Cetății lui BUCUR, Cetatea căreia i-a dat identitate cel mai DREPT Voievod al Dacoromânilor – VLAD ȚEPEȘ, a moștenit testamentar CARACTERUL marelui Domn, privind curajul, integritatea, credința, demnitatea, neaplecarea, neîngenuncherea, dârzenia.

   Zorii nașterii sale s-au aprins din Omoforul sacru al Bunei Vestiri 26 Martie 1962, ca o predestinare pentru GLIA noastră de a-și asuma crezul, vocația și misiunea ! În ființa sa binecuvântată CĂLIN, ivită din rădăcina pelasgo-traco-getă KALLINIKOS, prin țesătura a două nume: KALLOS = frumos, puternic, viguros și NIKOS = biruitor, (Constantin Olariu Arimin, op. cit.), s-a pogorât Persoana creștinului mărturisitor, a Oșteanului Cetății de veghe permanentă la hotarele PATRIEI.

   Pentru marele Daco-român, Patria-România, „în primul rând, este limba română, pentru că prin ea se exprimă geniul și demnitatea națiunii române.”(Călin Georgescu, Cumpăna României)

                DESTIN

   „Odor suav, surâs de crin,/ pașii tăi albi spre ce destin?/ Spre care țărm, sub care zodii?/ Ani cu păun, venin sau rodii?” (Radu Gyr, Stele pentru leagăn, Fund. Iustin Pârvu-Petru Vodă-Suceava)

   Soarta l-a purtat o vreme până la plinirea Destinului, spre a-l întări, a-l împlini, a-l defini pe tărâmul haosului în CIVITAS DIABOLI, peste ocean, dar rădăcinile, tradiția, crezul străbun l-au crescut STEJAR falnic. Trâmbița sufletului i-a răsunat chemarea la luptă cu sabia întru cuvânt a Adevărului, după îndemnul luptătorului Erou Vasile Posteucă:

   „Nu fiți luptători fără să vă fi adaptat și perfecționat o tehnică a contactului cu Dumnezeu. O contactare a infinitului, cu ajutorul inimii smerite...Nu intrați în destinul colectiv fără să vă fi găsit pe voi, fără să știți cum să țineți luminile din lăuntru aprinse!” (Vasile Posteucă, Destinul imperial al românilor. Dumnezeu, Neamul, Omul.” Ed. Criterion Publishing, Norcross, GA, U.S.A., f.a., p. 62)

   Marele nostru Diplomat Călin Georgescu, discipolul marelui Mircea Malița, prof. univ., matematician, eseist, ministru, ambasador, Diplomatul-Gentleman, un caracter distins, se află într-o arzătoare comuniune cu Dumnezeu și în cuminecare sacră cu Patria sa dragă, ținându-și după înțelepciunea Profetului Mihail Eminescu, „Naționalitatea în margenile adevărului.”

   În perioada exercitării profesiei de expert internațional în dezvoltare durabilă în cadru ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității de la Geneva și a Centrului European de Cercetare, Călin Georgescu și-a reprezentat România cu autoritatea și vocația unui adevărat creștin ortodox, așezându-și Patria în locul ei de merit deplin, de onoare și de respect internațional.

   Pe chipul său hristic s-a răsfrânt în vremea de atunci, dar mai ales în cea de azi, OMENIA sa întru frumusețea, demnitatea și OMENIA milenară a Națiunii noastre valahe. Diplomatul nostru are toate trăsăturile firești în consonață cu armonia firii create de Dumnezeu după Chipul său. Fața radioasă, reflectă o inimă curată, un caracter dârz, un suflet frumos, o dăruire nemărginită, o minte enciclopedică, Daruri alese pe care le oferă ofrandă pură Omului,Nației, lui Dumnezeu.

   Dragostea Hristică și apelul fierbinte la UNITATE la care face permanent referire, pare a fi un mare poem închinat reunității tuturor Românilor, realizată prin iubirea creatoare și mântuitoare a lui Dumnezeu: unirea Omului cu Dumnezeu și a lui Dumnezeu cu Omul, unirea întregii creații în Om, atunci când el ca Persoană își împlinește chemarea, alegerea, vocația, misiunea.

   Unul dintre cei mai mari Sfinți Părinți din stirpe geto-dacă și familie de vază din Constantinopol, viitorul martir al Bisericii celei Una, Maxim Mărturisitorul (Patrologia Graeca, vol. 90, Relatio motionis; Vita et certamen), afirma că intelectul, rațiunea și spiritul Omului, trebuie să se reflecte în modelele sale absolute: Marele Intelect, Logosul și Duhul – Arhetipul Trinității Care, întruchipează SIMPLITATEA și UNITATEA.

   „TATĂL este principiul UNITĂȚII, FIUL este manifestarea bunătății lui Dumnezeu, iar DUHUL este puterea unificatoare!” (Lars Thunberg, Man and the Cosmos. The Vision of St. Maxim the Confessor, St. Vladimir-s Seminary Press, 1985) Același mare sfânt Părinte numea Triada absotulă: „FIINȚĂ-ÎNȚELEPCIUNE-VIAȚĂ sau FIINȚĂ-BUNĂSTARE-NEMURIRE!” (Sherwood, St. Maximus the Confessor: The Ascetic Life, Roma 1955)

   Așadar, Omul care poartă în sine Darul cel mai de preț - Chipul lui Dumnezeu, are în gena sa: principiul persoanei, vieții, unității, bunătății, înțelepciunii, frumuseții, bunăstării, nemuririi. Atunci de ce trebuie lăsat să fie înrobit, defăimat, profanat, ucis de către indivizi inumani?!

   Indivizii-inumani iubesc păcatul, răutatea, minciuna, nedreptatea, ura, trădarea, lașitatea, hoția, imoralitatea, amoralitatea, desfrâul, degradarea, fariseismul, ateismul, crima, pe dușmanii Patriei și-ai Bisericii. Ei trăiesc permanent în întunericul conștiinței și nu vin la lumina Omului teofor, „ca faptele lor să nu se vădească.” (Ioan 3, 20)

   Nu poziția, funcția, treapta, te face prețios, ci rădăcina și aura care dau strălucire persoanei tale. A fi liber în spirit înseamnă a fi suveran. Altfel ești responsabil de tot ce ți se întâmplă!

   Bunătatea Românului Călin Georgescu nu ne arată răutatea indivizilor „mari” care au jefuit țara de la un capăt la altul, fiindcă ea se vede chiar de pe Marte. Diplomatul ne arată CALEA–ADEVĂRUL–VIAȚA, întru HRISTOS, întru NEAM, întru existența, continuitatea și dăinuireaPATRIEI!

   „Pentru a fi mai bun, spune ieromonahul Baștovoi, nu e nevoie ca cineva să fie mai rău decât tine... Fii lumină, fii zbor – iar dacă nu ești încă, atunci nimic din ce este pe pământ nu-ți scuză înfrângerea.” (Savatie Baștovoi, Cartea despre femei, Ed. Cathisma, București-2015)

   „Vai de națiunea învinsă care vede în măreția învingătorului o perfecțiune a virtuțiilor sale și în ai cărei ochi, urâțenia învingătorului, este frumusețe!” (Kahlil Gibran, Maxime și Cugetări, Ed. Carpații – Traian Popescu, Madrid -1980)

   Este evident total diferit de politicienii complotiști care după 1990 s-au ales cu ajutorul pradei loviturii de stat, înlesnind ușor alegerea lor și care au pus țara pe butuci,dar au promis vorbind în deșert, sfârșind însă prin a lua aproape toată bogăția țării, făcând din Oaza în care se afla Patria, realmente un deșert, tăind orice aripă spre avânt românesc, orice țâșnire spre înălțarea spirituală a Omului.

   După ce ne-am pricopsit vârf și îndesat aproape un secol cu dinastia Hohenzollern, de care încă n-am scăpat nici astăzi, după marii PROLETARI, au urmat OTREPELE comunismului comunitar cu față umană, adică ideologia schimonosită la față grație sufletului ei sterp.

   Primul, școlit la Moscova, nelipsit de la masa Dictatorului Ceaușescu, răsfățat în funcții înalte, a urzit și a înfăptuit sângeros lovitura de stat, sprijinit de Oculta mondială. A pus premier pe fiul, mercenarului care a luptat în Spania sub flamura roșie. Cu un pulover grosolan precum limbajul de lemn, fără gât, fără coloană vertebrală a decapitat economia națională prin privatizare haotică.

   Al doilea, profesor universitar, cel de la care aveai oarece pretenții, după ce a căsăpit Roșia Montană, în tandem cu „Ciorba” lui, când rece, când gelatinoasă au impus țării „sacrificiul istoric”, semnând tratatul cu Ucraina, prin care recunoștea uzurparea granițelor de către statul rutean, dându-i ca suvenir și Insula Șerpilor.

   Parlamentul „demonocrat” a votat atunci împotriva țării care le da pâine și aur, astfel că în prefața cărții lui Tiberiu Tudor, Istoria unei trădări naționale, istoricul Florin Constantiniu, menționa cu durere și suspin: „În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți din teritoriu național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940) sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947)”.

   După urmașul stalactitelor a urmat navigatorul cu privirea în cruce care a devenit marele Corsar pentru Patria noastră creștină, spulberându-ne impunătoarea noastră Flotă maritimă, decapitând și arestând prosperii oameni de afaceri români prin Inchiziția DNA-ului, pensionând la „urgență” ofițerii și generalii „nesiguri”, desființând armata națională, industria de armament, și înlocuidu-le cu baze militare americane pe teritoriul nostru, pentru „apărare...”

   Cum o nenorocire mare vine cu toate rudele ei la Ospăț, a venit și FILOXERA politicii corecte - șase case, care pe perioada celor 10 ani de vacanță, de absenteism liberal și-a bătut joc până la profanare de cetățenii țării, de poporul de rând, fiind din cale afară de mândru față de masele tot mai sărace, tot mai peticite și neegalat de slugarnic față UE, de USA, de Ucraina căreia i-a mai oferit în afară de sprijin economic și militar, armament și canalul Bâstroie, fiindcă motivează d-lui, că „susținerea Ucrainei (care asimilează forțat românii din Ucraina, arestează monahi, profanează Clerul ortodox în frunte cu Mitropolitul Loghin, închide lăcașurile de cult etc., n.a.) reprezintă un interes strategic pentru România.” (Ioan Scurtu, Istorie și actualitate: unitate națională și „sacrificiu istoric”, p. 57) 

   Goi pe dinăuntru, găunoși pe dinafară, fără rădăcini, fără coloană vertebrală se complac stării precare, naturii desuete în care se definesc, într-o ipostaza de reclamă, pentru reting și brand:

   Una, „duduia verde” culege o prună din pomul cu 3 fructe, o rupe în două jumătăți și dă „noroc” cu reporterul încântat de stupizenia sa și a ei. Apoi își ia bucățica de pâine de la gură și o presară pe mușuroiul de furnici, chicotind apoi de grija maternă care a podidit-o spontan. 

   Alta – fiica marelui trădător al țării, a Conducătorului ei, al eroicei Armatei române, al Elitei spirituale, o grande CUSTODIȚĂ, care a luat în custodie definitivă mari bogății ale țării: castele, munți, dealuri, ape, plaiuri,păduri,ba încă și plătită de stat pentru a putea „supraviețui” regește.  

Cealaltă, „zeița” a plecat la vânătoare nu cu arcul demnității, nu cu săgețile spiritului, ci în unduiri repezi, hipopotamice din care se prăvălesc răcnete și urlete ca într-o veritabilă junglă.

Ostașul mercenar își lansează cartea ce se pare că nu e întru totul plagiată deoarece a avut probabil un aghiotant cu darul scrisului, între fumul de grătar și acordurile de taraf ale gazdei ce se presupune poet,dar el fiind bucătar sadea.

    Altul, mare demnitar UE își târăște greaua avere, zdrăncănind tinichiaua de mare plagiat dar și tovărășia cu finanțatorii săi aflați toți în bune și tradiționale relații cu DNA-ul sau DIICOT-ul românesc, după părerea multura.

   Celuilalt, confrații ide-ologi i-au atârnat ca brand covrigii de coadă pentru a oferi cu mărinimie guvernamentală, pensionarilor săraci, gaura covrigului.

    Și tot așa unul mai vândut ca altul vor țara fără preț, pentru a mai vinde ori a da degeaba ce a mai rămas din ea, din „săraca țară bogată” celor ce vor mai găsii resurse să meargă la urne.

  Mai avem oare timp și înțelepciunea necesară să ne trezim la realitate măcar în ultimul minut al ultimei ore din acest apocalips programat ?!

  De ce cred că SINGURUL care este în măsură prin nemăsurata lui iubire de Patrie, prin nesfârșita sa dragoste de Dumnezeu să încerce măcar să mai dea o șansă acestei Nații ?

 Pentru că simt că este singurul care nu cere decât CONCILIERE națională, singurul care ne oferă OMENIA lui fără margini prin proiectul pe țară: „HRANĂ, APĂ, ENERGIE,” realizabil prin cele 5 mijloace imperative: sol, Marea Neagră cu portul Constanța, apele termale (pentru vârsta a III-a), țara ca multiplicator genetic și industria calului este Fiul Ales al acestei Vetre străbune, al acestei Vetre milenare, legendare, eroice, martirice, sacre, Daco-românul CĂLIN Georgescu.

   „Omenia  nu este o anumită virtute, ci o adevărată antologie, un buchet de flori ale sufletului. Iubire de străini (nu de cei ce ne pradă țara până la dispariție n.a.), ținerea cuvântului dat, sentimentul onoarei, dispoziție de jertfă, spiritul dreptății, mărinimie, modestie, credință în Dumnezeu – toate acestea sunt podoabele omeniei.” (George Racoveanu, Omenia și Frumusețea cea Dintâi, Ed. Predania)

   Dacă, ceilalți indivizi-inumani polipitici submediocri spiritual, acompaniați de bagheta Ocultă a distrugătorilor Vieții umane, create de Dumnezeu: Rothschild, Rockefeller, Soros, Bill Gates, Yuval Noah Harari, Klaus Schwab (alt Klaus mult mai mare n.a.), Elon Musk, Ida Auken, Ilan Shor ș.a.,  a F.M.I-ului., F.E.M., B.M., O.M.S., Big Tech, Big Pharma, Forumul de la Davos, I.A. (inteligența artificială) etc., s-au înscris în Cercul Morții - Marei Resetări, întru pofta lor ideologică, nesățioasă de putere, de profit enorm, fără efort, fără scrupule, fără să dea seamă, pe seama poporului fraierit de 35 de ani încoace,cred că Omul-Persoană Călin Georgescu vine să slujească lui Dumnezeu și Omului, Patriei sacre și Bisericii sfinte.

    Urmarea firescă a acestui adevăr este atitudinea sfidătoare și de excludere din necesara dezbatere a candidatului CĂLIN GEORGESCU a tuturor posturilor de televiziune finanțate și aservite intereselor majore ale celor ce cred că poți învinge un adversar puternic prin consipirația tăcerii,astfel încât cel care caută un candidat credibil să nu-l găsească, să nu afle că există și să procedeze firesc la alegerea ”răului cel mai mic”!  

   În sondaje nu există loc pentru candidatul care nu vrea să lase ca Omul, Patria, Națiunea, Neamul, Poporul, Cerul și Pământul nostru să fie distruse, ci dorește să repună toate aceste entități întru sceptrul ADEVĂRATEI LOR DEMNITĂȚI!

   Călin Georgescu nu a acceptat să fie lancea înșelătoare a unui PARTID vremelnic oferitor de ”lapte și miere”, dar  luptă pe tărâmul spiritual cu sabia înțelepciunii ortodoxe împotriva deșertăciunii, exagerării, falsificării printr-un sentiment de uimire a adevărului, iubirii, unității, precum odinioară marii noștrii Împărați, Regi, Voievozi – Ctitori de țară, Ctitori de veșnicie!

   Cea mai aleasă și mai sacră mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru Darul făcut Neamului nostru primordial, VATRA străbună este UNITATEA Patriei întru DĂINUIRE, prin chibzuința, curajul, credința, răbdarea, creația, adevărul, jertfa și iubirea Conducătorilor și a poporului lor.

   „Politicește, mărturisea cel mai mare teolog ortodox al secolului al XX-lea – Părintele Dumitru Stăniloae, am fost împărțiți în trei părți (Muntenia, Moldova și Ardealul), dar LIMBA era aceeași, RELIGIA-Cărțile sfinte erau aceleași. Unitatea noastră era perfectă, pentru că aveam credință în Dumnezeu și pentru că ne iubeam ca neam. Să ne iubim unii pe alții ca neam, dar să ne iubim prin identitatea credinței. Pentru că numai prin ea ne putem iubi, ca să refacem și UNITATEA noastră care este astăzi atât de suferindă.” (Ioan Vlăducă, Pagini din Istoria Neamului Românesc – prezentate în lumina Adevărului ortodox, Fundația Iustin Pârvu, Petru Vodă,2012)

   „Noi nu suntem produsul Trianon-ului (striga autoritar Mitropolitul Ardealului Nicolae Bălan); UNITATEA NOASTRĂ POLITICĂ SE BAZEAZĂ PE FAPTUL DĂINUIRII ȘI PE DREPTUL EXISTENȚEI NOASTRE CA NAȚIUNE PE PĂMÂNTUL ACESTA! Un popor care nu e în stare a-și apăra ființa și patrimoniul național, nu este vrednic să trăiască!” (Mitropolitul Nicolae, Mântuiește, Doamne, poporul Tău, Sibiu, 1945, p. 1-2)

  Daco-românul Călin Georgescu și-a tras și își trage seva  din Pilda, din Jertfa, din Onoarea, din Demnitatea Marilor Înaintași: voievozi, boieri, oameni de stat, vlădici, monahi, învățători, dascăli, artiști, arhiecți – CTITORI întru Dumnezeu și Neam.

   Dorința și nădejdea lui este să-și scoată PATRIA din criza de sistem în care au aruncat-o neordinea economică, dezordinea politică postcomunistă, democrat-liberală prin care marile corporații, imperiul farmaceutic au instaurat  frica de foame și drept justificare pentru alimentele procesate industrial, descompunerea morală a tradiției FAMILIEI prin degradarea moralității ca valoare a  Școlii generatoare de caractere puternice și conștiente,înrobirea Justiției la scenariul dominației haosului valorilor umane.

   Și nu în ultimul rând  aducerea realității contradicțiilor dintre credincioșii ortodocși români și clerul superior în dezbatere pentru redarea rolului Bisericii în viața poporului său.

    Și dacă rolul unui PREȘEDINTE este altul decât cel de ”conducător suprem ” în epoca actuală, calitatea sa profesională dar mai ales calitatea sa morală este un important factor de influențare a  Parlamentului, a Guvernului, a Academiei Române, a tuturor structurilor ce formează complexul edificiu al Statului Român pentru asanarea ”mlaștinii deznădejdii” în care toți românii simțim că ne afundăm încet, dar sigur în ultimii ani...

   El, Omul, Daco-românul, Creștinul ortodox, Diplomatul – lord este acum în al 13-lea ceas în care strigătul său ”cel din urmă” răsună pentru PATRIA sa și a noastră, aflată deja în vâltoarea pierderii Neamului...

                          SUNT STRIGĂTUL DIN URMĂ 

   „Ostaș bătrân, tot tânăr cu trupul chinuit

   Rămas pe-un colț de stâncă ne-nvins și credincios

   Sunt strigătul din urmă, al celor ce-au murit

   Sunt sângele fierbinte ce-a curs pentru Hristos!”

   (Petru C. Baciu, marele luptător anticomunist băcăoan, erou, scriitor, întemnițat religios pentru Cruce, Țară și Neam, Sunt strigătul din urmă, Ed. Babel, Bacău-2012)

    La strigătul cel din urmă al marelui valah – Călin Georgescu să răspundem cu toții cei rămași încă dacoromâni: PREZENT întru UNIRE!

    Să redevenim România Românilor!

    Căci, CU NOI ESTE DUMNEZEU!

    Să ne purtăm fiecare CRUCEA pentru a aduce Învierea României și-a noastră!

    14 Septembrie 2024 + ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI

    GHEORGHE CONSTANTIN NISTOROIU










joi, 12 septembrie 2024

Alexandra DOGARU - GÂNDUL ZILEI, 12 septembrie 2024

 














Ben Todică - BĂRZĂUNUL DIN FUNDUL GRĂDINII

 




BĂRZĂUNUL DIN FUNDUL GRĂDINII

         

Un Bărzăun bâzâie și mă sâcâie fără noimă. E mare și nesimțit. Vă amintiți muștele alea mari care vin din spatele grădinii la țară? Așez  prosopul în două și când îi trag una, o afișez artistic pe peretele alb al bibliotecii. După o explozie ce a găurit peretele de-mi intra capul prin acel orificiu, mă trezesc în șoc direct în baie. Era o muscă dron cu încărcătură nucleară. Spiona sau chiar executa oerece comenzi dacă era nevoie. Nu râdeți, că e adevărat. Industria militară americană a ajuns la un asemenea nivel încât adaptează tot echipamentul la ceea ce a realizat evoluția vieții în natură de-a lungul sutelor de miliarde de ani.

Visul lor e să aducă întreaga planetă la nivelul de control din mușuroi. Da! Regina conduce hipnotic întreaga populație a cetății. Precum păianjenul, au înconjurat întreaga planetă cu pânza internetului și încep să înconjoare prada cu mătase și să-i izoleze într-o „gogoaşă”, pe cei cu idei, iar națiunile să le posteze în cuiburi (precum „strigoiul nopții” sau musca) prin algoritmii tot mai agresivi creați care să-i asfixieze mai târziu. Neînțelegând că aceste tehnologii, în raționalul lor programat pot extermina omenirea prin divizare. Chiar afirmând că tu ești alesul, discriminează Creatorul care ne-a făcut după chipul și asemănarea sa. Să fie rasist? Atunci, se explică sinuciderea periodică.

Individul din laborator, fără familie devine mașină. Cel crescut în sânul familiei și cu cei șapte ani de acasă devine om cu suflet după chipul și asemănarea Creatorului. Toate culorile sunt chipul lui Dumnezeu. Umanitatea se naște în familie. Cele mai violente animale sunt singure, precum lupul, șarpele, insecta sau se organizează în haite ca să atace când le este foame cum sunt coioții sau lăcustele. Asemenea acestora sunt armatele  și bazele militare în jurul pământului.

Statele Unite au forțat vinderea platformei TikTok, Uniunea Europeană a forțat achiziționarea de către Elon Musk, controlul platformei X. Macron a arestat proprietarul platformei Telegram, un motor digital de comunicare ce nu permitea corporatiștilor să citească scrisorile altora. În Anglia pușcăriașii violenți sunt eliberați din închisori pentru a face loc celor care scriu pe internet lucruri incorect politice.

Toate acestea duc la înrobirea și feudalizarea popoarelor. Peste tot în lume, omul trebuie cenzurat și controlat și în mod special ținut departe unul de altul (înfășat în plasa păianjenului pentru a fi mâncat mai târziu). Deci orice persoană care ajută masele și le informează, le creează motiv de dialog despre minciuna și dezinformarea propagată de guvern. Oricine refuză să ia parte la încarcerarea omenirii nu va putea fi salvat de toți banii din lume (vezi cazul Durov). Libertatea dispare dacă nu o dezbatem acum.

Adorm și mă văd fugărit de agenți peste blocuri comuniste, a căror acoperișuri sunt dormeze acoperite de plăpumi albe immaculate. De sus văd mulțimea de mărimea furnicilor alergând grăbită în toate direcțiile. Am ratat, sunt pierdut, falimentat și alunec să cad, însă mă apuc de streașină și cu ajutorul plăpumii ca funie mă cațăr din nou și continui. Nu e ratarea care e împotriva mea, ci renunțarea și voi muri drept precum un brad în Carpați. Dacă stropul reușește să străpungă piatra, antidotul ni-l găsim și noi în natură. Un fel de răspuns la „Bărzăunul” lor. Dacă continui să încerci, odată și odată acea nereușită devine experiență și dacă o aplic corect devine determinare care după muncă insistentă te va duce acolo unde dorești. Faptul că nu ai reușit ceva, nu înseamnă că ai pierdut, dacă nu te dai bătut și insiști încontinuu, pănă la urmă câștigi. Omul renunță de cele mai multe ori când succesul e chiar după colț.

Să controlezi omul, trebuie să controlezi felul cum el percepe lumea. Suntem cea mai absurdă pătura a istoriei. Nu împărtășim înțelepciunea civilizațiilor transmisă din strămoși de mii de ani. Ne prăbușim ca specie. Suntem în secolul ingineriei sociale. Ironia stă în faptul că noi îi calibrăm pe cei din fața noastră după standardul nostru. Așa a fost și cu vestul când ne-a democratizat. Am crezut că ei gândesc ca noi. Un pește în lac nu își cunoaște decât lacul nu și ce e afară.

Faptul că nu studiem istoria e pentru că Sistemul înțelege adevărul și pericolul că omul prin suprapunere și comparație a evenimentelor va înțelege că guvernul sau instituția se comportă greșit, dar și modul în care face acest lucru. Generația noastră a omorât cei mai mulți oameni în comparație cu întreaga istorie. Numai de la al doilea război încoace am omorât peste o sută cincizeci de milioane de oameni și totul în ideea că putem distruge cultura locală, iar oamenii vor fi remodelați și reconstruiți după plăcerea noastră. Voi vă dați seama că dacă cineva vă trage o palmă în vis și vă treziți, ați putea rămâne în el? Ideea că toți suntem născuți la fel sună frumos pe hârtie, însă e Totalitarism.

O altă e ideea de infinit progres financiar și profit continuu. Imperiile cresc și se prăbușesc, apoi vin barbarii și repornesc procesul. Azi au creat o paletă largă prin care suntem furați, în care vedem din ce în ce mai mult, un „Progres Rapid de îmbogățire”. Aristotel ar spune: „Un fel de Schizofrenie”. „Republicile se transformă în democrații și democrațiile degenerează în despotism”. Omul trage pârțuri, vaca trage pârțuri, insectele trag pârțuri și ele, dar nimeni nu menționează pârțurile celor 2000 de baze militare de pe pământ și pârțurile lor prin războaie. Pe ei de ce nu-i taxează civilizația?

Ideea că istoria nu are ce ne învăța e o idee modernă asemănătoare și cu cea a egalității dintre bărbat și femeie, neimportanța culturii precum că genetic nu ne deosebim, că suntem perfecționabili, că nu există divinitate sau lume spirituală, că progresul economic e asigurat, e fantezie.

Modernitatea e obsedată de ideea că dacă lămurim lucrurile vom clarifica totul pentru eternitate. „Bărzăuni”, zic eu. Suntem încă în fașă. În următoarea sută de ani, vom trăi cele mai mari crize din istorie. Tot Aristotel spunea despre imperii: „Ceva puternic împins spre extremități se rupe.”  

Ben Todică

 


















secretcvint - Ziarul Meridianul nr 35 de joi 12 septembrie2024