vineri, 6 septembrie 2024

Ben Todică - OMUL CULTIVAT

 



OMUL CULTIVAT

 

Am ajuns să fim cultivați precum plantele în agricultură de către șmecherii cu bani, care vor să facă mai mulți bani, fără a realiza că bunăstarea vieții nu stă doar în puterea lor de altoire a maselor într-o anumită direcție folosind noua tehnologie înființată de ei și sculptată să jongleze și să prindă în plasă populația evoluată a secolului XXI. O specie, după mii de ani de emancipare spirituală și civică, cu o încredere etică, „deja”, în guvernele alese să o administreze și protejeze, devine o pradă ușoară a criminalului cu tupeu de jivină pregătită să profite de pe urma încrederii civice a populației actuale.

Foarte finuț, au intrat în codul etic și legal. Au modificat simbolurile sacre pe care le protejau din tată în fiu. Au rupt comunitatea. L-au divizat pe individ în două, i-au cerut să se semneze în numele său, adică eu, ca suflet să semnez în numele trupului meu. Adică, șiretlic: M-a rupt dintr-o dată de Dumnezeu și m-a legat de trupul înrobit material și financiar de către finanțator. M-a responsabilizat ca suflet pe viață. Odată cu pierderea credinței, aripile libertății mi s-au tăiat și am intrat în lanțurile marelui păcat, FRICA. Din acest moment am devenit oaia ciobanului „misterios”, din umbră. Suntem scoși din țarc pe rând și sacrificați în timp ce restul behăiește în pustiu. Nu ar fi de mirare dacă in următorii 10 – 20 de ani, AI (Inteligența Artificială) va decide că suntem irelevanți din punctul ei de gloabă primitivă.

E greșit să numim o mașină inteligentă, poate, doar performantă, pentru că îl înjosim pe OM care este după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Inteligența și conștiința aparțin sufletului și, ca atare, Divinității. Inteligența artificială, alien (străină omului), cum îi place lui Yuval Harari să o numească, este, în realitate, o mașină, un calculator care analizează la viteze uluitoare cifre și date introduse de om și concluzionează rezultatul optim sau chiar propune variante potrivite nivelului nostru în stadiul care funcționăm. Mașina nu poate inventa, doar găsește soluția din posibilitățile existente în program. E adevărat, vine cu surprize pentru că omului i-ar trebui multe vieți să analizeze toate combinațiile posibile derivate prin combinarea datelor în secunde de către calculator. Nu asta a fost intenția creatorului – „să ne luăm la întrecere cu glonțul”. Inteligența umană are acces la conștiința infinită a universului. Faptul că se poate extermina din ignoranță ne confirmă că suntem încă la stadiul de învățăcei. De aici și entuziasmul orb al celor din valea silicoanelor.

Când imperiile se prăbușesc, își pierd întâi etica și încep să omoare din ce în ce mai mulți oameni. Își pierd rușinea, distrug educația, respectul față de trecutul istoric. Când naziștii au realizat/știut că vor pierde războiul, au început, în furie, să omoare tot mai mulți oameni. Când musulmanii au realizat că europenii au vrut să-i extermine au devenit din ce în ce mai conservatori. Dacă ești de stânga, nu ai voie să-ți iubești țara, dacă începi să-ți tratezi partenerii ca și cum ei nu ar avea suflet atunci să te aștepți la mari necazuri. Cu cât te îndrepți spre dreapta, cu atât vei suferi psihic mai mult. Naziștii și comuniștii au avut lagăre de concentrare (gulaguri).

Unde, naiba, mergem?

Fără rușine, unii practică sexul în fața altor persoane, unii taie animalele în fața musafirilor de sărbători. Nu mai avem reguli de intimitate. Insistăm că banii înseamnă libertate și dacă nu ai bani ești izolat și devii robul sărăciei. Se propagă ideea că dacă ai mulți bani, ai multă libertate, însă, am văzut că în 27 august, Pavel Durov, multimilionarul sau multimiliardarul, a fost arestat. Fondatorul și CEO-ul platformei TELEGRAM a coborât din avionul său particular pe aeroportul din Paris și a fost luat în cătușe. Se pare că, vorbind de libertate și independență, automat, ești sabotat și lovit de „tartor”.

Simptomele fricii bântuie guvernele vestului. Ai toți banii din lume și controlul lor și, cu toate astea, nu poți dormi noaptea de grija că o să-i pierzi. Toate aceste forțe diavolești au fost create de „ei”, ipocriții și analfabeții generației leneșe a noilor mafioți: Al Capone s-a încastrat în sistem și s-a rebotezat Dumnezeu. Totul se fură ca într-un cadru de film misterios, pensii, investiții, economii bancare, sponsorizări etc. Milioane de oameni din jurul lumii, care au muncit și economisit, au crezut că e cinstit să plătești și să te asiguri pentru viitor. Azi, se plâng că sunt/au fost trădați și furați de cei puternici din sistemele conducătoare prin schimbarea realităților financiare înlocuind bancnota și actul identitar de proprietate fizică cu cel digital. În dosul ușilor închise, ascunși de marea populație/clientelă, au fost rescrise legile de către noii operatori în control.

Acele promisiuni digitale au valoare și garanție mai mică decât hârtia din mână. Democrația a dispărut. Corporațiile controlează energia, mâncarea, sănătatea și războaiele. În final, totul se rezumă la ADEVĂR. Acces la adevăr, determinarea în a te exprima și împărtăși cu cei din jur adevărul. Aceiași oameni, care au monopolizat totul, vin acum să ne aresteze ADEVĂRUL. Era noastră are cea mai mare diferență între clase. Noi am făcut tot posibilul ca să distrugem salariile oamenilor. Am globalizat tot. Guvernele au crescut atât de mari, încât populația nu mai face față la colectele impuse de aventurile lor militare, incursiuni de închiaburire, conduceri ce, original trebuiau să servească, au devenit o povară pe umerii mulțimii.

Istoria, ca materie, e interzisă ca să nu vedem greșelile, prin comparație, pe care le fac forțele conducătoare. Azi, unele elite sunt stupide și arogante. Tineretul e lipsit de responsabilitate. Nu are ce pierde și e ușor de manipulat. Omul urmărește pornografia pe media care e făcută cu scopul de a-l anestezia sexual, de a nu-și mai dori femeia. Dacă oamenii nu mai au organe reproductive, nu mai au mândrie și respect de sine, concomitent, își pierd și abilitatea de a se mișca în societate. Nu îmi vine să cred că omul e capabil să se păcălească și să-și fure singur căciula. Să dea într-o boală mintală?

Nu cred că subconștientul poate fi păcălit. Omul crede în mândrie, în poziție socială, realizări și demnitate. Se cultivă. Dar… mai știi?

Suntem o specie care periodic se sinucide.

 

Ben Todică










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu