duminică, 1 septembrie 2024

Marin Neacsu - Atenție, se poartă „poporul român”!

 



Atenție, se poartă „poporul român”!

Col. (r) Marin Neacsu

01 Septembrie 2024

 

Nu, nu e vorba despre ce spun românii lui Cabral ci despre ce spun, vor, sau votează românii.  Conform declarațiilor unor lideri ai alianței care zice că ne guvernează dar de fapt ne dezmembrează, în aceste zile și cam până la alegeri, se poartă „ce vor românii„ bineînțeles, „pe sticlă”.

 

Întrebați, până să se stabilească data alegerilor parlamentare și prezidențiale, până să se stabilească dacă P.N.L. va avea candidat comun cu P.S.D., dacă vor candida la prezidențiale, ambii lideri de partid, Ciucă și Ciolacu au spus că nu ei decid, ci boborul, congresele, partidul, ca și cum partidul ar fi persoană fizică și nu ar conduce el, președintele, filialele. Aiurea, totul era doar o abureală, încă nu știau ce va fi, nu primiseră plicurile cu mutările și așteptau să vadă cine va câștiga alegerile la Înalta Poartă, ca să știre și ei cui să se închine. Acum, după ce se pare că s-au decis să candideze fiecare, se pune problema cu cine vor face alianțe și cu cine vor guverna.

 

Întrebat cine va câștiga prezidențialele, senatorul Ciucă a răspuns fără ezitare: „subsemnatul„ dovedind nu numai lipsă de modestie ci și de inspirație și realism. „Nu am găsit altă rimă”, ar fi spus Mateiaș. Probabil el crede în sondajele comandate de P.N.L., așa cum P.S.D. crede în sondajele lui Pieleanu. Trec peste faptul că nici în interiorul P.N.L. Ciucă nu are asigurat cvorumul, că există peneliști, grupuri sau aripi care se îndreaptă spre alt candidat și vor vota împotriva sa sau deloc, și iau în calcul ceea ce văd pe stradă, în mediile de socializare, chiar pe panourile cu ostașul în slujba unei țări care nu se mai ține pe picioare și din cauza sa.

 

Vrând să arate lumii cât de decis și orientat spre dreapta este idolul său cel care ocupă funcția de președinte al P.N.L. a fost întrebat pe cine va nominaliza  prim ministru, dacă va ajunge președinte, iar  domnul senator a dat un răspuns primit parcă de la A.I. Ion: „Să vedem ce va decide «poporul român»!”. Sincer, nu știu ce să cred. Să cred că domnul senator nu știe procedura de numire a premierului? Sau să cred că nu știe pentru că nu îl va alege el ? Pentru oricine trăiește în România și mai iese afară din casă, este clar că partidul care va câștiga parlamentarele va câștiga și prezidențialele, iar dacă domnul senator are convingerea că va ajunge președinte, atunci nominalizarea premierului nu poate veni decât din P.N.L.  iar el fiind președintele P.N.L. și apoi și președinte, este exclus ca „partidul„ să propună un premier pe care el să nu îl accepte de fapt să nu îl ceară așa cum și Iohannis l-a cerut pe el călcând peste Cîțu.

 

Dar pentru că domnul senator a spus că vom vedea ce va decide poporul înseamnă că nu mai e atât de sigur de câștigarea alegerilor și implicit nici că va ajunge președinte.   Varianta cea mai plauzibilă este că nu poporul va stabili cine va fi președinte și nici el cine va fi propus premier, așa cum s-a întâmplat din '89 încoace. Așadar, domnul senator a reușit să mai rateze o dată ținta, căci credea că dacă dă răspunsul cu „poporul” va rupe inima târgului. Rateu, ar spune un militar, sau incident, ca și cel din Polonia unde lovitura nu și-a atins ținta.

 

Dar nu numai în P.N.L. se poartă „populismul”. Ca să nu rămână în urmă, P.S.D., prin gura celui „mai creț decât salata creață”, cum l-ar fi botezat un indian huron, vicele Tudose ne aburește și el, tot cu poporul și televizorul. Cercetat de Digi 24 cu privire la zvonurile privind o alianță de stânga pentru parlamentare, domnul Tudose ca să nu supere prea mult mâna dreaptă a guvernării și nefiind sigur de o reușită P.S.D., pentru a nu adânci crevasa apărută între P.S.D. și P.N.L., dă și el un răspuns într-o dungă: „Nu decidem noi cu cine facem alianță, decid românii la vot”.

 

Măi,dar al dracu' mai e poporul ăsta român. Al dracu' de prost, că dacă e să ne luăm după cei doi vorbitori, poporul român a decis vinderea tuturor rezervelor, tăiereea pădurilor, distrugerea învățământului, a sistemului sanitar și popularea lui cu medici criminali, desființarea armatei și aducerea mercenarilor care să „ne apere”, vinderea suveranității, subordonarea economiei intereselor americane, înfometarea populației și susținerea altor nații ostile pe toate planurile, etc, de vreme ce ei au decis cine și cum să îi conducă și să jefuiască timp de 35 de ani. Și-au votat singuri călăii și condamnarea la dispariție.

 

Dar răspunsul lui Tudose ne mai spune ceva. Ne mai spune că pentru P.S.D.,nu contează nici doctrinele, nici statutul, nici principiile, nici ce dorește electoratul, nici ce au promis, nici ce au semnat ci... doar interesul, guvernarea. Pe ei nu îi interesează cine sunt sau ce urmăresc cei cu care se aliază atâta vreme cât le asigură majoritatea parlamentară. Așadar, stimat „popor român” indiferent pe cine vei vota, la conducere va fi cel care va reuși să strângă o majoritate, nu contează ce pretenții va avea, ce va cere, ce se va mai vinde, ce taxe se vor mai pune, câți oameni vor mai muri de frig în case, câte pandemii sau războaie va mai trebui să susținem, P.S.D.-ul va bate palma și cu Scaraoțchi dacă acesta va asigura majoritatea care să îl aducă la guvernare. Nu mă îndoiesc că la fel va face și P.N.L.-ul, că doar nu sunt peneliștii mai proști nu ? Un lucru e cert:  ambele partide vor avea grijă ca U.D.M.R. să ajungă la guvernare și vor da voturi către U.D.M.R. în județe în care au clar majoritatea, chiar dacă nu trăiește picior de honved acolo, numai să treacă de pragul parlamentar și să și-l asigure ca aliat. Așadar, U.D.M.R. va fi la guvernare de anul viitor, cu cine va da mai multe ministere. Cultura și mediul sunt deja stabilite. Dacă crede cineva altfel, nu trăiește în România.

 

Știți ce e mai trist în toată istoria acestui popor? Cel mai trist este că încă nu știm cu adevărat  cum s-a format poporul român de care se folosesc cei aflați la putere, dar știm cum va pieri: de mâna lor.

 

Bibliografie

- https://www.news.ro/politic-intern/ciuca-intrebat-cine-va-castiga-alegerile-prezidentiale-subsemnatul-el-afirma-ca-marcel-ciolacu-nu-este-prima-sa-optiune-la-desemnarea-premierului-1922403626562024082221713657

- https://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/tudose-nu-exclude-o-alianta-psd-aur-332673.html/









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu