Apa_vie- o minune ....100% românească
Am
mai auzit de
aceasta apa vie ,
dar ma minunez peste
poate ca aceasta
apa nu se comercializeaza si
romanilor de rand
prin intermediul unor
magazine de specialitate : farmacii , magazine plafar
sau magazine de
cosmetica ...De ce se
vinde aproape toata
aceasta minune de
apa strainilor ??????????
"Apa vie" - o minune 100%
românească: salvează vieţi, întârzie îmbătrânirea
Apa săracă în deuteriu este creaţia
"gulerelor albe" de la Institutul
Naţional de Cercetare pentru
Tehnologii Criogenice şi Izotopice, din
Râmnicu Vâlcea Gândul/Valeriu
Tanasoff
Apa săracă în deuteriu a fost
inventată de români şi premiată în
străinătate. Un doctor din Timişoara
o foloseşte pe bolnavii de
cancer, pentru a le dubla durata de
viaţă.
NASA a studiat-o ca să o ia pe Marte.
O jumătate de litru costă 15 lei şi nu e medicament.
Se cumpără mai mult online
Gianina M. din Lugoj ar fi trebuit să
fie demult pe lumea cealaltă.
La 17 ani are un cancer mai vechi. Au
trecut deja trei ani, boala ei e
perfect stabilă şi fata trăieşte ca
tot omul sănătos. S-a făcut bine
bând în fiecare zi "apa
vie", produsă la Râmnicu - Vâlcea de gulerele
albe ale Institutului Naţional de
Cercetare pentru Tehnologii
Criogenice şi Izotopice.
Apă sărăcită în deuteriu, au numit-o
cercetătorii; lumea i-a zis
direct "apă miraculoasă".
"De trei ani, Gianina bea numai
apă din aceasta, cam un litru jumătate
pe zi şi nu mai foloseşte deloc
citostatice. Mama îi prepară şi supa
cu apa respectivă. Nu a făcut
metastază, deci practic e ca şi
vindecată", ne-a spus doctorul
Nicola Trăilă, şeful Clinicii de
chirurgie oncologică din Spitalul
Municipal Timişoara. Numai cu apa a
prelungit vieţile a câteva zeci de
canceroşi.
"La cazurile avansate nu a
vindecat boala, ci a dublat durata de
viaţă. Cele mai bune rezultate au
fost la cazurile incipiente, la
copii şi la tineri. Iar la
chimioterapie taie greaţa, bolnavul nu mai
varsă şi e mai puternic. Atenţie, nu
este un medicament, ci doar
completează medicamentaţia",
ne-a mai explicat doctorul Trăilă.
Şi el bea zilnic apă, dimineaţa, în
ceai. Ca să aibă efect, trebuie să
bei fără pauze. Japonez îndrăgostit
de apa miraculoasă: a luat 20 de
tone Există, însă, un japonez care se
şi îmbăiază în "apă vie"
cumpărată din România. Avea un cancer
esofagian şi doctorii îi mai
dăduseră câteva luni. Profesor
universitar fiind, ştia de apă.
A luat avionul din Tokyo, s-a dus la
Râmnicu - Vâlcea, s-a întors
acasă cu promisiunea că i se pun
rapid 20 de tone pe vapor. Au trecut
opt ani, omul se simte ca şi cum n-ar
fi fost bolnav niciodată.
"A ajuns cel mai înfocat fan al
apei. Zice că se îmbăiază în ea
fiindcă e bună pentru epidermă, ba
chiar îşi face şi sake din ea",
râde profesorul Ioan Ştefănescu,
directorul institutului. Şi el bea de
vreo 15 ani, la cafea.
"Aproape toată lumea din secţie
consumă şi de aia sunt toţi foarte
zglobii şi cu poftă de viaţă",
zice. S-au făcut cercetări pe şoareci
şi pe găini; rezultatul a fost că cei
adăpaţi cu apă vie au trăit mai
mult şi au fost mai sănătoşi.
Deuteriul este un izotop al
hidrogenului considerat responsabil pentru
îmbătrânire şi nu numai. Cu cât ai
mai puţin deuteriu în sânge, cu
atât e mai bine, zic cercetătorii.
Doctorul dermatolog Ioan Nedelcu a
folosit apa pe pacienţii săi.
A şi creat o gamă de creme pentru
întreţinere pe bază de apă
echilibrată în deuteriu.
"Încetineşte îmbătrânirea
cutanată, e spectaculoasă. Şi pentru acnee e
grozavă, şi pentru psoriazis. Mi-a
luat patru ani să realizez această
gamă, iar acum conţine 19 produse
diferite pe bază de apă. Produsele
sunt unice, dar nu foarte cunoscute.
Pentru a populariza linia este
nevoie de multe sute de mii de euro,
dar nu am aceşti bani", spune
doctorul Nedelcu.
Mai demult au ajuns la institut şi
nişte cercetători de la NASA,
dornici să ia apa pe Marte, pentru
"un transport de fiinţe vii".
Au studiat, s-au minunat, dar urmarea
nimeni n-o ştie. Asta s-a
întâmplat după ce invenţia fusese
copleşită de premii şi medalii, la
Saloanele de la Bruxelles, Geneva,
Londra şi Budapesta.
Ungurii cumpără jumate din producţie,
japonezii - 15%
Cum s-a "născut" apa? S-a
întâmplat prin anii '80 şi a avut doi
"tătici"; unul este chiar
directorul institutului de astăzi. Atunci ei
studiau apa grea.
La apa vie au ajuns fără să vrea, că
intra în tehnologia de producere
a apei grele.
Abia după patru ani au obţinut... un
litru de apă săracă în deuteriu.
"Primul nostru şoc: nu avea nici
un element de toxicitate, nici o urmă
de nenatural.
Prin '86 am obţinut şi brevetul, iar
bolnavii au început să curgă la
uşa institutului", zice
profesorul Ştefănescu.
Afacerea a început odată cu un anunţ
- un ungur cumpăra sute de tone
de apă. "Noi ne chinuiam cu un
litru... ce să facă, ăla, domne, cu
sute de tone? Ne-a cumpărat o tonă, a
doua şi am început să ne
dezvoltăm.
Noi, până la el, nu ştiam că e atât
de bună pentru sănătate.
Prin 2000 exportam până la 150 de
tone pe an (adică 150.000 de litri).
El o cumpăra de la noi ca apă
distilată, îmbuteliată sub un nume ales
de el, şi o vindea bolnavilor ca apă
potabilă, terapeutică".
Pe sticlă nu scria unde e făcută.
Când ungurul n-a mai putut plăti,
directorul şi-a luat alt partener.
Inginerul Cristian Mladin s-a angajat
să cumpere şi să plătească
regulat.
Directorul i-a făcut şi un transfer
de brevet, legal, iar acum
partenerul său este cel care o
produce în institut şi o vinde mai
departe sub numele de Qlarivia.
O jumate de litru costă 15 lei şi
conţine de cinci ori mai puţin
deuteriu decât apa obişnuită.
Cel mai mult o cumpără tot ungurii
(40%-50%) şi japonezii (10-15%).
Restul se duce la românii bolnavi şi
la câţiva pacienţi din SUA,
Germania şi Turcia.
Însă un american a cumpărat 180 litri
fără a fi bolnav, numai pentru
întreţinere.
"Ne aflăm exact unde trebuie.
Procentul vânzărilor în ţară e în
creştere, mergem cu paşi mărunţi,
pentru a testa piaţa.
Exportăm maximum 150 de tone pe an
fiindcă e încă afacere la scală
mică", zice inginerul Mladin.
E scumpă fiindcă se face puţină apă,
iar 60% din preţul de cost e energie pură.
"Una e să distribui cu
furgoneta, alta cu camionul. E mai mult un
hobby, deocamdată trăiesc din alte
afaceri", zice stăpânul afacerii.
Dacă respiri pe instalaţia de
îmbuteliere, o speli opt ore
La institut, apa se produce continuu,
zi şi noapte, într-un turn înalt
de 30 de metri care
"munceşte" 8.000 de ore pe an, cu cinci angajaţi.
E ca un imens cazan: se pompează apă
normală de Bistriţa, urcă pe
conducte până în vârf, este
distilată, curăţată de deuteriu şi revine
jos, în jet anemic, pe un furtunaş.
Se pune în nişte containere din
plastic alb, se ozonifică, se
decontaminează, apoi merge în altă
parte, la instalaţia de
îmbuteliere.
Asta e ca-n filmele SF, a costat
70.000 de euro - e un soi de vitrină
perfect curată, cu comandă
computerizată şi plină de tot soiul de
ţevi, furtune şi orificii.
Vreo patru oameni îmbrăcaţi în alb,
cu măşti, mişună concentraţi pe
lângă ea. Dacă respiră vreunul pe
instalaţie, dacă strănută sau dacă
lasă o amprentă pe anumite piese,
trebuie spălată toată instalaţia!
Iar spălarea durează opt ore. În alt
birou se face analiză izotopică a
apei, cu nişte aparate de o
"tehnologie incredibilă"; nişte fire
ultrasubţiri, de abia le vezi cu
ochiul liber.
Prin ele circulă tot felul de
substanţe. Numai instalaţia asta a mai
costat un milion de euro.
Scump, dar merită. Căci
"părinţii" apei vii sunt siguri că invenţia
lor va salva multe vieţi, de aici
încolo.
Sursa : Prof. Valentina Lupu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu