luni, 24 aprilie 2017

Antioccidentalismul lui Dughin si Puric




Antioccidentalismul lui Dughin si Puric

este expresia panslavismului, panortodoxiei pravoslavnice in vremea lui Vladimir Putin, seful Federatiei, Bisericii ruse, protectorul ortodocsilor, si a ortodoxiei moldo-valahe in simfonie cu partida devalmasiei PMR, PCR, FSN (PNL, PSD), pe linia interbelica a lui Nae Ionescu, Legiunii Arhangelului Mihail: „cine nu-i ortodox, nu-i roman.“ 

Moscovitul Alexandr Dughin (1962-) pledeaza pentru a III-a Roma, pe cand bucuresteanul Dan Puric (1959-) pentru a IV-a Roma. II uneste aversiunea fata de UE/NATO, iar adversitatea e din perioada interbelica cand Moscova era anticrestina si Bucurestiul i-a luat astfel locul ca a IV-a Roma. Nicolae Iorga: Bizant dupa Bizant, Bucuresti 2002, 280 p.

Dupa erodarea Lagarului ortodoxo-comunist, viziunii Profetului Israelului Amos si a lui Karl Marx, nepotul unui rabin ranchiunos, refacerea unitatii Vechiului cu Noul Testament si mai ales speranta refacerea unitatii crestine s-a metamorfizat in lehamite, pentru ca integrarea in civilizatia occidentala a ortodocsilor fara unirea cu Roma e o iluzie. Fata morgana a Formele fara Fond, mimarea integrarii in UE/NATO pe linia culturala, masonica, germana, maghiara, evreiasca e sortita esecului.

Unirea de la 1859 s-a facut dupa Razboiul Crimeii cu sprinjin occidental inpotriva Rusiei tariste, cea din 1918, dupa Razboiul Mondial, tot cu sprinjin occidental impotriva Rusiei comuniste. Asta explica atat incercarea lui Dughin de a-i convinge pe toti ortodocsii sa adere la planul rusesc Euroasiatic, cat si aversiunea fata de UE/NATO, din care face parte Romania din 2007. Fara aceasta apartenenta, in cazul redefinirii sferelor de influenta a Chestiunii Orientale, Romania ar putea avea soarta Bucovinei, Tinutului Herta, Bugeacului, Transnistriei, Gagauziei, Republicii Moldova.  

Rusii au purtat opt cruciade ortodoxe de eliberare a Constantinopolului, asa ca e un afront pretentia moldo-valahilor de a fi urmasii Bizantului si mai ales o politica independenta sau potrivnica celui de a III-a Roma, Moscova. De aceea Ion Antonescu si Nicolae cu Elena Ceausescu au fost ucisi. Puric nu-i in primejdie in pledoaria sa pentru a IV-a Roma, care prinde un contur arhitectural cu Biserica Mantuirii Neamului din curtea Palatului lui Ceausescu. Primejdioasa e insa incercarea moldo-valahilor de a periferiza Biserica Unita cu Roma, cu prilejul aniversarii a unui secol de la Marea Unire. Contraproductiva e monopolizarea Ideii de emancipare nationala si sociala a Scolii Ardelene, mai ales ca este asteptata vizita papei Francisc.


Links:
http://bentodica.blogspot.ro/2016/10/papa-francisc-in-romania.html
http://confluente.ro/Viorel_roman_revenirea_rusilor_si_mo_viorel_roman_1357895454.html
http://confluente.ro/Viorel_roman_antioccidentali_viorel_roman_1369254427.html
http://vorba.16mb.com/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc/
https://valcea-turism.ro/prof-dr-viorel-roman-papa-francisc-romania-si-chestiunea-orientala/
http://confluente.ro/Viorel_roman_statul_si_bise_viorel_roman_1388742302.html
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremii-spre-est-sau-vest/
http://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/01/23/dr-viorel-roman-romania-stat-mafiot/
http://confluente.ro/Viorel_roman_antioccidentali_viorel_roman_1369254427.html
http://www.ziarulnatiunea.ro/2014/08/13/%EF%BB%BFrazboiul-rece-religios-in-2014/
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Scoala%20Ardeleana%20si%20cea%20moldovalaha%20de%20Roman.htm
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Formula-moldo-valaha-a-statului-a-esuat-Viorel-Roman-Agero.htm










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu