miercuri, 26 aprilie 2017

O româncă plecată după 1990 în “Țara Viselor”...




... credeam ca vine cu intentii bune..


Afacerea Roșia Montană și viitorul Ambasador al SUA la București Jenny Paulson


Nașul.TV anunță: Jenny, americanca de origine română căsătorită cu miliardarul John Paulson, va fi numită șefa Ambasadei SUA în România.
 
Jenny & John PaulsonJenny & John Paulson – Ambasador și miliardar

O informație din spatele ușilor închise vine furibund peste noi prin intermediul lui Radu Moraru: Președintele Donald Trump o va numi Ambasador al SUA la București pe americanca de origine română Jenny Paulson.
Adică o româncă plecată după 1990 în “Țara Viselor” și după ce se căsătorește în anul 2.000 cu miliardarul american John Paulson ajunge să fie alegerea președintelui Donald Trump pentru importanta funcție pentru România! De ce oare acest scenariu de fim demn de o continuare a zguduitoarei pelicule cinematografice SYRIANA?
Pentru că Donald a fost sfătuit intens de românca Jenny să candideze pentru funcția de președinte, iar americanul John i-a furnizat o sumă importantă pentru campania electorală.
Pentru că Jenny e foarte bună prietenă cu Melania, actuala soție a lui Donald, iar Trump îi poartă o vie recunoștință miliardarului John Paulson pentru că în momentele financiare de cumpănă a primit ajutor substanțial, câteva sute de milioane de dolari, pentru a ieși din faliment.

Pentru că, pentru că, pentru că…


Președintele Donald Trump și sponsorul său de sute de milioane de dolari miliardarul John PaulsonPreședintele Donald Trump și sponsorul său de sute de milioane de dolari miliardarul John Paulson

“Interesele” familiei Paulson în România

Așadar, de ce ar trebui să pariem la Bursa de la Toronto pe acțiunile Gabriel Resources – indice GBU? Pentru că pe 2 aprilie 2017 acțiunile GBU valorau doar 0,40 dolari canadieni la Bursa de la Toronto, iar după ce va fi nominalizată Jenny Paulson ca Ambasador al SUA la București aceste vor crește simțitor.
Dar ce legătură are familia Paulson cu Gabriel Resources de ar putea să influențeze creșterea acțiunilor GBU pe Bursa de la Toronto?

Ei bine, Jenny & John Paulson au o legătură de mai multe “interese” cu proprietatea Gabriel Resources Ltd! De asemenea, viitoarea ambasadoare are “interese” și în compania Delphi din România, companie care dă de muncă la peste 10.000 de români.

http://www.secundatv.ro/base/media/2017/04/photo-soros-and-other-4-in-us-congress-870x345.jpg

 Un cvintet “de vis” susține cauza fiscală în fața Congresului American: Miliardarii speculatori George Soros, Jim Simons, John Paulson, Philip Falcone și Kenneth Griffin – în aceeași cameră, la aceeași masă!!! 



ANAF suspectează o fraudă uriașă la Roșia Montană Gold Corporation

În iulie 2016, o echipă de inspectori ANAF au concluzionat că Roșia Montană Gold Corporation S.A. – RMGC (deținută de Gabriel Resources), ar fi comis în perioada 201 – 2016 o fraudă fiscală cu TVA de peste 42 de milioane de lei – circa 10 milioane de dolari. După control, RMGC a făcut contestație. La sfârșitul lunii septembrie 2016, Direcția Generală pentru Soluționarea Contestațiilor a casat parțial evaluare și a decis să se reia inspecția privind evaziunea cu TVA, pentru aceeași perioadă, dar cu o altă echipă de inspectori.
Numai că, odată cu noua inspecție, în paralel cu noul control dedicat posibilei fraude cu TVA, o altă divizie din ANAF a demarat o anchetă extinsă pe perioada 1997 – 2016 solcitând date și documente despre activitățile operaționale și despre tranzacțiile efectuate de Roșia Montană Gold Corporation S.A.
Ei bine, noua anchetă extinsă i-a scos din sărite pe acționarii RMGC care consideră că solicitările ANAF – foarte multe documente solicitate, cantități de informații și explicații privind tranzacțiile cu toți furnizorii săi și tranzacțiile financiare ale RMGC – sunt exagerate.
Șefii companiei Gabriel Resources consideră că ANAF și-a depășit cu mult atribuțiile, că amploarea și profunzimea solicitărilor sunt în mod intenționat abuzive. Motivul? Pentru a intimida patronatul RMGC și a solicita stoparea procesului pe care l-a deschis statului român.

Roșia Montană produce bani la Bursa de la Toronto iar românii protestează în fața casei familiei Jenny & John PaulsonRoșia Montană produce bani la Bursa de la Toronto iar românii protestează în fața casei familiei Jenny & John Paulson


Întrebare legitimă

Așadar, apare intrebarea legitimă: Oare viitorul Ambasador al SUA la București, soția unuia dintre miliardarii americani interesați direct de finanțele companiei Gabriel Resources, doamna Jenny Paulson, va interveni pe lângă statul român pentru a aplana dualul conflict? Evident întervenția doamnei Ambasador Paulson va fi făcută în spatele ușilor închise.
Dar, pe Bursa de la Toronto o astfel de informație – soția unuia dintre „inițiați” a ajuns Ambasador în România unde RMGC are probleme cu legea fiscală – va conta enorm. Efectul? Acțiunile Gabriel Resources – GBU vor crește simțitor în următoarea perioadă.
Am și un argumet serios așa după cum rezultă din “Graficul pe 10 ani al variației acțiunilor GBU pe Bursa de la Toronto”: De câte ori a intervenit președintele Train Băsescu în problema exploatării minei de la Roșia Montană, imediat acțiunile GBU au crescut… mefistofelic!
Iar cine a AVUT informații – adică INIȚIAȚII – și a știut să joace pe bursa a câștigat o “căruță de verzituri”! Tehnica e simplă: cumperi în cădere, un minim programat, și vinzi în creștere, un maxim previzibil!


Graficul pe 10 ani al variației acțiunilor GBU pe Bursa de la TorontoGraficul pe 10 ani al variației acțiunilor GBU pe Bursa de la Toronto
Roșia Montană produce bani la Bursa de la Toronto

Vă ofer mai jos câteva date ce pot fi ușor corelate cu graficul pe 10 ani și vă puteți întreba retoric: „Cine a făcut parte din mulțimea inițiaților și a pariat pe acțiunile GBU în perioada 2009 – 2012? Oare așa s-a recuperat o parte din fondurile folosite în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009?” Cine trebuie să ne răspundă la aceste întrebări: Geoană sau Băsescu, Maior – SRI sau Predoiu – SIE?
Campanie 2009: Președintele Băsescu aprobă proiectul Roșia Montană, prețul acțiunilor se dublează;
30 decembrie 2009. Președintele reales Traian Băsescu anunță că proiectul va fi discutat în CSAT. În primele zile ale lunii ianuarie, acțiunile cresc cu 1,8%.
14 iulie 2011: La intervența lui Băsescu, se emite certificatul de descărcare de sarcină arheologică. Gabriel Resources a câștigat pe bursă peste 9%:
18 iulie 2011: Traian Băsescu vorbește la Grupul de Dialog Social despre necesitatea exploatării resurselor. Pe bursa de la Toronto se vând 617.500 de acțiuni Gabriel Resources, valoarea tranzacțiilor cu acțiunile companiei canadiene fiind de 5,06 milioane de dolari americani. Acțiunile cresc cu peste 2%.


http://www.secundatv.ro/base/media/2017/04/protest-rosia-montana-15-septembrie-2013-870x489.jpgProtest împotriva exploatării de la Roșia Montană solicitată intens președintelui Traian Băsescu de John Paulson, unul dintre acționarii importanți ai companeie Gabriele Resources, soțul viitorului Ambasador al SUA la București Jenny Paulson
22 august 2011: Traian Băsescu susține proiectul Roșia Montană. Acțiunile Gabriel Resources fac un salt de 9%.
30 august 2011: Reacții în presa națională și internațională după vizita lui Băsescu la Roșia Montană. Acțiunile de pe bursa canadiană cresc cu 11%, cel mai mare salt înregistrat de Gabriel Resources de la începutul anului 2011.
8 noiembrie 2012: Băsescu readuce Roșia Montană în discuție, la întâlnirea cu FMI. Preţul acţiunilor crește cu peste 13%
27 decembrie 2012: Efectul referendumului anti-Gabriel se resimte pe bursă. Acţiunile intră din nou pe o pantă descendentă.


Date financiare DELPHI DIESEL SYSTEMS ROMANIA SRLDate financiare DELPHI DIESEL SYSTEMS ROMANIA SRL
Familia Jenny & John Paulson are mari interese în România

Miliardarul american John Paulson, care controlează fondul Paulson&Co, se află și în spatele companiei Delphi, producătorul american de componente care deține în România patru fabrici.
Paulson&Co, cel mai mare acţionar al Delphi, a avut un pachet de 22% dar a redus această cotă la 15%. Fondul deţinut de Paulson a vândut aproape 24,2 milioane de acţiuni dintr-un total de 27,7 milioane scoase la vânzare, cu o valoare totală de 665 mil. dolari (488 mil. euro).
Delphi este o fostă divizie a gigantului american General Motors. Ca să înțelegeți dimensiunea afacerii familiei Paulson în România, vă spunem că una dintre fabricile deținute de Delphi, la Iași,  – DELPHI DIESEL SYSTEMS ROMANIA SRL – a avut o cifră de afaceri de peste 425 de milioane de euro și a înregistrat un profit net de circa 9,3 milioane de euro în 2015. În acest moment Delphi are peste 10.000 de angajați în cele patru fabrici din România.
Așadar, Jenny Paulson, viitorul Ambasador al SUA la București, are mari interese financiare în România!
Rămâne de văzut dacă și România va beneficia financiar și politic de pe urma Ambasadorului SUA româno-americancă Jenny Paulson, fostă Zaharia.

Sursa: Prof. Valentina Lupu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu