sâmbătă, 14 aprilie 2018

Pericolul din conserve - UNTUL - untura de porc





Pericolul din conservele de ton.
Descoperire socanta facuta de cercetatori

Conservele de ton sunt un adevarat pericol pentru sanatate. La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Universitatea Binghamton, din New York, SUA, scrie Daily Mail.
Acestia sustin ca, pentru a produce conservele, se foloseste zinc, însa producatorii sustin ca o fac doar pentru proprietatile sale antimicrobiene, care contribuie la prelungirea duratei de viata a produselor.
În urma cercetarilor efectuate, cercetatorii au descoperit ca tonul la conserva contine cea mai mare cantitate de zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerata a fi sigura pentru organismul uman, ceea ce ar putea cauza disfunctie la nivelul intestinului.
Excesul de zinc se depune pe peretii intestinului si deregleaza functia acestuia de absorbtie a nutrientilor. În schimb, creste riscul ca toxinele sa ajunga mult mai usor în sânge, scrie unica.md.
Excesul de aport de zinc poate conduce la convulsii, febra, varsaturi si lesin.





UNTUL

Se pare ca incet, incet trebuie sa revenim, la traditiile vechi alimentare care asigurau un aport alimentar echilibrat

... beneficii ale consumului de unt
   
Untul este un aliment mult mai sanatos in comparatia cu obisnuita margarina. 
Cum? Ani de zile s-a sustinut   ca untul este inamicul, iar margarina este alternativa sanatoasa deoarece contine foarte putin colesterol. Se pare ca am fost directionati gresit...
   
1. Untul contine Factorul Wulzen , o substanta, asemanatoare unui hormon, care poate preveni blocarea incheieturilor si artrita. De asemenea este responsabil de transportarea calciului catre oase in loc sa fie transportat catre incheieturi. Aceasta substanta poate fi gasita doar in  unt si in smantana.
     
2. O sursa excelenta de colesterol bun ce este necesar pentru functionarea optima a celulelor organismului si ofera  beneficii creierului si intregului sistem nervos. Organismul nostru are nevoie de colesterol, dar de cel bun.  

 3. Untul contine glicosfingolipide ,ce sunt acizi grasi ce protejeaza stomacul impotriva infectiilor gastro-intestinale.     
      
4. Contine acid linoleic conjugat (CLA). Aceasta substanta previne aparitia diverselor tipuri de cancer si ajuta organismul sa acumuleze masa musculara in loc de grasime.
      
5. Omega3 si Omega6 ...acizii esentiali pe care organismul nu-i poate produce, astfel fiind necesara suplimentarea lor prin almentatie sau suplimente nutritive. Beneficiile acestor acizi grasi sunt foarte cunoscute. Acestea sunt imbunatatirea functiei psihice, imbunatatirea sanatatii pielii si imbunatatirea functiilor cardio-vasculare.
      
6. O sursa excelenta de minerale. Untul contine magneziu, crom, zinc, cupru si seleniu, mineral cu proprietati antioxidante. Untul contine o cantitate mai mare de seleniu in comparatie cu pestele hering, cerealele sau usturoiul. Untul este deasemenea contine iod.
     
7. Untul este o excelenta sursa de vitamine ....vitamina A, ce iti protejeaza si imbunatateste si vederea si functiile endocrine. In afara de vitamina A, untul mai contine si vitamina ..D, E si K.

8.  Spre deosebire de margarine (uleiuri hidrogenate),  untul are un procent de digestibilitate foarte bun, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul.





Adevarul despre untura de porc
Vei mai consuma?
NU ESTE O GLUMA ! Atenție

Untura este unul din cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special în casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine conservată în borcane şi poate fi folosită în prepararea diferitelor feluri de mâncare sau chiar prăjituri.
Deşi toată lumea ar fi tentată să creadă că acest produs este bogat în grăsimi şi nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mană cerească la casa omului.
Motive pentru care e bine să consumi untură:
Grăsimile găsite în untură pot preveni apariţia cancerului, în specil cancerul la sâni.

Este bogată în vitamina D.
Principala grăsime din untură, acidul oleic, asigură un nivel scăzut de depresie.
Reglează producţia de hormoni în organismul nostru şi aduce echilibru la nivel tiroidian.
După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate, considerate a fi cele mai sănătoate tipuri de grăsimi saturate.
Mâncarea gătită cu untură are un gust delicios şi te fereşte de problemele cu colesterolul.

Sursa: Prof. Valentina Lupu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu