vineri, 27 aprilie 2018

Statul catolic cu popor ortodox




Statul catolic cu popor ortodox e România?


Klaus Werner Iohannis, presedintele Romaniei reprezinta statul acquis-ului catolic, capitalismului UE/NATO, Imperiului Sf. Petru si este capul Bisericii Ortodoxe in simfonie cu Statul. In acesta dubla calitate e inimaginabil ca un ortodox pune la indoiala vointa Imparatului Bizantului, Tarului Rus, ale lui Stalin, Putin, sau la romani ale lui Vlad Tepes, Fanariotilor, Anei Pauker, Dej, Ceausescu, Iliescu … Presedintelui, ales de toti romanii.

Liviu Dragnea, presedintele PSD (fost PMR, PCR, FSN), reprezinta devalmasia ortodoxa moldo-valaha, Imperiul Sf. Andrei, teocratia neo-feudala, paternalismul Fanarului, de aceea se indoieste de legitimitatea UE/NATO, cu toate angajamentele in acest sens.

Ortodoxo-comunistii au lichidat Biserica unita cu Roma, intelectualitatea filo occidentala si dupa 1989, se asteptau ca Biserica si activul lor de Partid sa fie lichidate, la fel. Mare a fost mirarea tovarasilor cand au vazut nu-s nici macar condamnati pentru genocidul lor religios, cultural, ca raman cu Bisericile luate ilegal, ca omul Moscovei si al Partidului, Iliescu ramane la putere. In acest context e firesc ca Dragnea vrea „sa traiasca in capitalism cu devalmasie socialista“, sa devina seful Statului, Partidului, Guvernului, Justitiei si Bisericii. Vrednic este! i-a cantat deja si Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Statele Paralele reprezentate de Iohannis si Dragnea sunt ilegitime, fiecare din perspectiva celuilalt, si intr-un conflict surd, permanent. Cu Armatei Rosie in RPR si cu Partidul lui Ceausescu in RSR supusii urmau fara sa crancneasca vointa Secretarului General al PCR-ului trimis de Cel de Sus. Acum cu Armata NATO si cu UE ortodocsii au libertatea de miscare, a cuvantului si se pot prevala de drepturile occidentalilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar nostaligia dupa paternalismul oriental nu dispare peste noapte.

Din anul 2007, dupa aderarea la Europa, presedintele tarii, partide politice, parlamentul, guvernul, justitia s-au obligat sa implementeaze acquis-ul catolic, adica drepturile și obligațiile care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene, in contradictie cu traditia stramoseasca, cutuma teocratiei, dupa cum vedem in zilele noastre. Dupa Brexit, un Romxit si integrarea in Imperiile teocrate euro-asiatice rus sau tuc nu este exclusa, dar e putin probabila, avand in vedere ca cinci milioane traiesc, au votat pentru occident, si lipsa de credibilitate a „miticilor“ ortodocsi moldo-valahi in Ardeal, Banat, Bihor si Maramures.

* * *

Putina istorie. Germanii lichideaza Imperiul Roman de Apus, iar islamo-arabi pe cel de Rasarit. In sec. VIII. grecii se salveaza in Asia Mica, Constantinopol si fac din Imperiul Roman un „regat grecesc“, anti-latin, Bizantin. Romani persecutati se asimileaza sau fug in munti, pe insule sau la nord de Dunare, dar si aici le se impune cu forta ierarhia ortodoxa bizantina, altfel le "taia popa (greco-slav) limba latina". Astfel supravietuiesc ei si sub sultanul turc si patriarhul sau grec pana la Mihai Viteazul, care sub egida Ligii Crestine (NATO) condusa de Papa si a Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana (UE), uneste Tara Romaneasca, Moldova cu Transilvania. Unirea nu rezista din cauza incompatibilitatii dintre greco-ortodoxie si catolicism de la aceea vreme.

Un secol mai tarziu, ardeleni se unesc cu Roma si Biserica Unita, Scoala Ardeleana pun bazele emanciparii natiunii, statului occidental, democratic, capitalist, care se infaptuieste la Marea Unire, 1918. Razboiul dintre Statele Paralele Ilegitime - catolic vs ortodox - din perioada interbelica se incheie cu victoria ortodoxo-comunistilor, care desfiinteaza Biserica unita, reorienteaza 2.000 de biserici cu baioneta de la Roma spre Bucuresti / Moscova si face din Scoala Ardeleana greco-catolica, una fara Dumnezeu. Si azi moldo-valahaii vor sa fie model de urmat pentru toti romanii si prezinta Scoala Ardeleana ca iluminista, nu catolica.

1989, URSS, urmasa Bizantului dispare si Romania (fara Basarabia) revine la civilizatia euro-atlantica, UE/NATO, dar romanii nu pot renunta la o mie de ani de evlavie orientala, ceea ce creiaza dificultati in relatiile cu occidentalii. Asta vedem de la Mihai Viteazul, la Unirea cu Roma, la incercarea de catolicizare sub Cuza, la Marea Unire, in perioada interbelica (cu rege catolic si 25% din populatie filo-occidentala), la vizita Fericitului papa Ioan Paul II la Bucuresti, la Centenarul, la care nu mai vine papa Francisc.

Speranta, sansa refacerii unitatii crestine a anului revolutionar 1989 nu s-a fructificat, asa ca deja nemultumirea generala in est si vest genereaza un razboi rece religios. Care Stat Paralel Ilegitim se va impune la Dunarea de jos, la Portile Orientului, statul de drept occidental sau paternalismul fanariot, libertate contractuala sau neo-iobagia neo-fanariota, democratia occidentala catolica sau teocratia orientala, euro-asiatica, individualismul sau devalmasia ortodoxa moldo-valaha, socialismul sau capitalismul, ortodoxia sau catolicismul?

Vor reusi romanii in State Paralele Ilegitime despartite de Carpati sa gaseasca o cale comuna de emancipare sociala si nationala in civilizatia euro-atlantica, pentru care opteaza deja mai mult decat cinci milioane bajenite in UE / Europa? Sau vor recadea, ca de atatea ori in istoria lor, in servitutea teocratica euro-asiatica turco-greco-pravoslavnica? In lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane?

(va continua)
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015

www.viorel-roman.ro









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu