luni, 16 aprilie 2018

Stat catolic cu popor ortodox / opinii / 1









Stat catolic cu popor ortodox / opinii / 1

Alexandru, T.: Nu înteleg: statul catolic cu popor ortodox e România?

Draga Dimitrie, mahomedanii si israelitii sunt strans uniti intr-o credinta sincera in Dumnezeu, intr-o cooperare negativa, in lupta lor pe viata si pe moarte din Tara Sfanta. Crestinii, pe de alta parte, sunt fascinati de cultul tehnico-stiintific, mai mult in vestul catolic decat in estul ortodox, si Progesul l-a inlocuit in mare masura pe Dumnezeu. Ne aflam la inceputul unei ere fara Cel de Sus, in care vom sarbatorii mari succese, triumfuri tehnico-stiintific spre bucuria intregii lumi globalizate, pana se va constata ca ceva nu-i in regula aici, ca lipseste ceva fundamental, si, cum spui tu, Dumnezeu va reveni intr-o forma sau alta, judeo-crestina sau islamica. Dar asta e numai un detaliu la romani, care-s oarecum surprinsi in zilele noastre de Statele Paralele Ilegitime, unul aparut spontan la un popor greco-ortodox, dupa aderarea la civilizatia occidentala, catolica, mai progresista decat civilizatia de la Dunarea de Jos. Aici, la Portile Orientului se duce inca o lupta difuza intre Progres si Dumnezeu, dar nu ca in Tara Sfanta, pe viata si moarte. On est ici, aux portes de l’Orient ou tout est pris à la légère. Cu cele mai bune ganduri, al tau devotat, vr

http://bentodica.blogspot.ro/2018/02/bremen-razboiul-dintre-statele-paralele_28.html
http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/
http://www.logossiagape.ro/tag/viorel-roman/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/demisia-d-nei-kovesi.html
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/
http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/
Miorita USA, Anul XII, Numărul 133, martie 2018, p.7
www.mioritausa.news P.O.BOX 193 WEST SACRAMENTO, CA 95691, USA
file:///Users/drromanv/Downloads/MIORITA%20USA%20NEWSPAPER%20MAR%202018_LQ%20(1).pdf




Stat catolic cu popor ortodox / opinii

Alexandru, T.: Nu înteleg: statul catolic cu popor ortodox e România?

Draga Viorel, ai multă logica si dreptate in ceeace tu scri si te străduiești sa răspândești printre credincioșii ortodocși.

Nu am înțeles si probabil ca nu voi înțelege niciodată lupta încrâncenata dintre creștini. Bănuiesc ca se bazează pe prostie crasa si de aia nu o înțeleg.

In schimb ca trăitor atât in lumea/sistemul ortodox mai apoi comunist si iar ortodox, cât si in cele catolic-protestante si musulmane, am observat câteva caractestici/ atribute care, intr-o anumită măsura, caracterizează aceste lumi.

Creștinismul, fie el catolic sau ortodox, sunt acum “religii ale indulgenței” si si-au pierdut tăria, vlaga. Bine, mai sunt “credincioși” in diverse tari mai înapoiate, mai ales in America latina, Rusia, România etc., dar si in aceste tari lipsește determinarea, puterea, deoarece toți creștinii sunt acum sclavii acelui termen idiot “politic cotect”!

Nimeni, cu un anumit status social-politic-religios, nu mai îndrăznește sa critice alte religii brutale si expansive (islamul) fără sa riște repercursiunile statului creștin in care trăiesc. De la pierderea slujbei pana la asasinare! Totul cu îngăduință si aprobarea bisericii, a papei dela Roma si a statului (fost) creștin.

Tinerii, care marea majoritate este reprezentata de idioți educați la telefonul mobil, sunt mai indolenți si mai nepăsători decât orice generație precedenta si hanar nu au si probabil ca nici nu le pasa de ce se va întâmpla cu societatea lor in următoarele decenii. Cine mai este interesat sau cunoaște istoria/ evoluția societății umane?

Câta ipocrizie si mizerie exista in dialogue uman de acum?

Uite cât scandal si câte lupte se dau pentru Ierusalim între evrei si palestinieni.

Câți creștini se revolta sau protestează ca Bizanțului/Constantinopolul, capitala creștinilor aproape o mie de ani, este acum ocupat de turcii musulmani? Toți idioții, inclusiv Merkel si ceilalți președinți si parlamentari ai EU, numesc mândrul Bizanț, “Istanbul”!

Deci ce mai vrei?

Încet, încet si cu acceptanța noastră, tinerii noștri tot mai goi in cuget si spirit, vor găsi in islam “o forța călăuzitoare” si determinata sa le umple goliciunea!

It’s just a matter of time!

Cu timpul, va dispare si islamul, înăbușit de propriai tâmpenie, dar acest proces va mai dura câteva sute de ani, dacă nu o forța si o inteligenta superioară va limita importanta tuturor religiilor, limitându-le la ceeace ar trebui sa fie: un crez personal, neobligatorriu si fără putere politica sau juridică.

Creștinii sunt vulnerabili si cei care sunt cei mai expuși acum sunt catolicii/protestanții, naivi creduli si needucati din punct de vedere istoric si demografic.

Si un papa la Roma care își tot cere scuze la musulmani!?

In fine, cred ca ortodocșii vor rămâne ortodocși si catolicii, catolici.

Primul stat musulman european probabil ca va fi Belgia, urmată la scurt timp de Franța si mai apoi de tantalaii de nemți!

Rusia va rămâne creștin ortodoxa mai mult timp, rușii fiind mai mândrii si mai patrioți decat demagogii de romani, francezi sau italieni.

Dar in istoria Universului, ce importantă au toate aceste procese nanominuscule?

Trufasul Homo Sapiens își da prea multă importantă! DG














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu