luni, 11 martie 2019

Scrisoare deschisă. Stimată Doamnă Muguraș Maria Petrescu + ArtSmart




Mult Iubită și Stimată Doamnă Muguraș Maria  Petrescu,
Mult Iubită Maestră,

Mulțumim Proniei că printre  noi se găsesc oameni cu daruri precum Domnia Voastră și Maestrul Alex Cetățeanu, ca să reușească să scoată la lumină din darurile pe care le are neamul nostru, prin exemplul personal și ...  Revista ,,Destine literare”.
Noi, unii dintre noi,   acei scriitori care simțim vocația , dar nu avem  experiența a tot ce face  ca o literatură să stea pe picioarele ei , lipsindu-ne aceasta din varii motive, nenumărate, prima fiind   studiile literare precare, fie ca didacticist, fie ca  autodidact.
Fiecare  dorește ca pe lângă munca istovitoare a profesiei să se delecteze într-un fel și unui hobby, astfel mulți au ales literatura, Din aceasta a ieșit o parte bună, lume pașnică, dar a ieșit și o activitate literară care uneori nu este la înâlțime. Același lucru și în traduceri.
Avem toată admirația pentru personalități cu multe daruri, dar nu știm și nu putem să le urmăm decât pe  un singur exemplu, acela de a persevera, cum putem, pe drumul nostru.
Zic din nou, Pronia ne-a ajutat ca să întâlnim în drumul nostru literar personalități generoase precum Domnia Voatră și alții care ne ajută să mergem bine sau destul de bine pe drumul  greu al hobby-ului nostru literar.
 Vă suntem meru recunoscători, mai ales că Uniunea Scriitorilor  ne stă la dispoziție numai prin  drastice evaluări și nu prin ajutor românesc spre a prospera cât mai larg literatura română,  precum faceți Domnia Voastră - amintind doar cele treizeci de cărți traduse de către Dumneavoastră în alte limbi- aportul adus de Domnul Alex, Doamna Lidia Vianu, Dl Ben Todică
Eu mai cunosc multe asemenea personalități dintre care o amintesc doar pe D-na Ionela  Manolescu , Dl. Nicolae Băciuț,  Dl. Dr. Florentin Smarandache, D-na Ligya Diaconescu, Dl. Al. Florin Tene, Dl. George Călin, Dl Marian Ilie, Dl. Ionel Marin și  mulți alții, aș zice nenumărați, alții, și sunt fericită pentru faptul că vă găsiți cu toții  printre noi, spre a ține rangul limbii și literaturii române, ajutând, corijând, încurajând și lămurind linia noastră spre a ne putea oarecum încadra și noi pe făgașul literaturii acceptate în regulile sale.
 Vă mulțumesc mult de tot pentru dăruirea  Dumneavoastră de român literat, în slujba cresterii limbii române, vă  doresc o primăvară frumoasă, putere de muncă  și puterea de a îndrepta năzuințele noastre spre bune realizări,
  Vă  îmbrățișez cu mult drag, stimă , prețuire și Binecuvântări,


Melania Rusu Caragioiu










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu