vineri, 15 martie 2019

Sergiu Găbureac - POPULISMUL




POPULISMUL

De ceva timp, Europa e cuprinsă, din nou, de populism. Cele care îl promovează sunt partidele extremiste, care printr-un joc politic perfid caută să obțină voturi din partea votanților cu educație precară. Cei mai cunoscuți populiști ai ultimului secol au fost Stalin și Hitler. Se cunosc și rezultatele activității lor, antrenându-și popoarele în adevărate genociduri mondiale. La noi, amintesc de Horia Sima, Corneliu Zelea-Codreanu, Nicolae Ceaușescu, Vadim Tudor și multă plevușcă de tip Cațavencu.
Populiștii europeni contemporani (Marine Le Pen, Matteo Salvini, Heinz-Christian Strache, Viktor Orban, Geert Wilders …) pun sub acuzare elitele societății prin discursuri demagogice, patriotarde, cu excese naționaliste. Succesul lor se cantonează, de regulă, undeva sub 10% ! Sunt și câteva țări europene (Italia, Austria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Danemarca şi Finlanda) unde asemenea forțe au reușit să ajungă la guvernare, dar, cum era de așteptat, eșecul lor în a guverna pentru popor este tot mai vizibil.
La noi, paradoxul cel mare este că populiștii „sub acoperire”, Dragnea&Tăriceanu, aflați de doi ani la Putere, își justifică propriile eșecuri, arătând spre alții care, chipurile, i-ar sabota. Asta, în ciuda majorității pe care o dețin în Parlament. Ei nu sunt capabili să genereze legi corecte, care să îndrepta lucrurile pe calea cea bună. Din contra, efectele devastatoare ale propriilor decizii îi determină, după ce răul a fost făcut, să revină cu tot felul de modificări la modificarea modificării acestor legi și ordonanțe. Au reușit să facă varză legile Justiției, de și-au pus în cap românii nemulțumiți de scăparea infractorilor țării prin ordonanțe de guvern date peste noapte. OUG-uri date tocmai pentru a le justifica acumularea de averi și a le legaliza hoțiile.

Țopăiala fiscală n-a s-a dovedit deloc a fi în interesul românilor. De vină pentru involuția economică, în ciuda creșterii economice artificiale (prin consumul exagerat fără susținere reală), ar fi corporațiile, care ne aduc toate relele. Recent într-un discurs pentru proști, liderul Dragnea vorbea de E-urile care inundă România. Asta, în timp ce Autoritatea pentru protecția consumatorului și alte organe de control se află în subordinea guvernului dăncilian ! Chiar să nu-și dea seama Dragnea că, de fapt, se autoacuză ?
Sunt convins că știe, dar populismul tocmai pe asta se bazează ! Mulți români nu stau să gândească și înghit pe nemestecate mesajele populiste. Cele cu vitamina D sau înființarea aprozarelor sunt de tot râsul ! Cine i-a împiedicat pe agricultorii români să se organizeze timp de 30 de ani ? Cine a deființat CAP-urile ? Nu statul fesenist ?


De fiecare dată, în pragul alegerilor, mesajele populiste inundă piața politică. Unde au dispărut „economatele” din campania electorală trecută ? Tot un fel de aprozare, care au funcționat o lună-două, cât a fost necesar pentru păcălirea unor votanți ! Acum, vezi Doamne, hai să salvăm usturoiul românesc !
Se apasă corzile sensibile ale oricărui popor, naționalismul căpătând accente stridente. Numai că realitatea demontează mesajele tip „străinii ne vor răul” întrucât sunt instituții ale statului create tocmai pentru a veghea la contracararea unor astfel de intenții. De ce nu funcționează ? Sau funcționează și nu găsesc nimic în neregulă cu produsele vândute și serviciile oferite românilor ?
Neînțelegerea legilor economice obiective generează gravele greșeli ale guvernanților. Creșterea salariilor și pensiilor, fără o sustenabilitate economică demonstrate de specialiști, a dus la haosul actual. Inflația declanșată a condus la creșterea aberantă a prețurilor, covrigii scumpindu-se brusc cu 50 % ! 
Ordonanța lăcomiei a condus la dereglarea cursului leului. Zilnic, apar efectele negative ale măsurilor luate fără cap. Dragnea dă înapoi și face tot felul de modificări, arătând cu degetul spre alții ! Ordonanțele guvernamentale (114, 7, 11), fără număr, sunt contestate cu argumente solide de către specialiști și de către cei afectați, poporul.
Populiștii, însă, merg cu mesajele lor până în pânzele albe, chiar și atunci când tot ei sunt nevoiți să le modifice. Nu se știe de instituția demisiei, de onoare, de vreo recunoaștere a vinovăției … 
Opoziția are menirea de a arăta aceste greșeli. Și a făcut-o cu toate mijloacele pe care le permite legislația românească. Numai că aparatul mediatic aflat în proporție de 90% în mâinile celor aflați la Putere, au blocat claxoanele pe tonurile înalte acoperind vocile Opoziției din Parlamentul României. Limbajul interlop și de mahala a ajuns până sub cupola Parlamentului României.
Ultima gulgută a populiștilor, cea cu bugetul, a ajuns de râsul curcilor. Adică, tu aflat la Putere nu depui bugetul în luna noiembrie când era normal, potrivit legii, și ai tupeul să-l acuzi pe președintele țării că nu semnează aberațiile cuprinse în acest buget populist !?! Vasăzică, Dragnea și Tăriceanu dispar toată luna ianuarie în concediu prin zone exotice și Johannis e de vină că nu există buget nici la această dată ? 
Cât de tâmpit să fii ca să nu înțelegi jocul premeditat al șobolanilor ?


ULTIMA ORĂ
OMAGIU LUPTĂTORILOR ANTICOMUNIȘTI !

A fost și Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti. Ați auzit vreo vorbuliță la posturile tv și radio, cum a fost, de pildă de Ziua îndrăgostiților ? ? Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, în timpul regimului comunist, au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţată în care au pătimit peste 3 milioane de români, dintre care 800.000 de oameni au murit. Să nu uităm, Ana Pauker era reprezentantul Moscovei în România acelor timpuri 1946-1952. Acum proslăvită de filozoful de Waslui ! După aceea, Gheorghiu-Dej și Ceaușescu au completat numărul. Un milion l-am pierdut în războiul dictatorilor Hitler și Stalin. Asta, ca să repunem istoria în dreptul adevăr.
Lista securiștilor pe http://www.cnsas.ro/cadrele_securitatii.html
Listă cu colaboratori ai Securității http://www.cnsas.ro/fosta_securitate.html

*
A apărut primele liste oficiale cu candidații la europarlamentare. Un + pentru ALDE, care se adaugă la minusurile fără număr. De reținut, că ei anunțat lista înainte de în începe strângerea semnăturilor. Cum să apari pe stradă și să strângi semnături, când nu ai prezentat lista oficială a candidaților ? Cine este fraierul care să mai semneze fără să fie în cunoștință de cauză ?
Consilierul meu, lelea Safta: „- Cu Norica și Daniel Barbu în frunte sunt perdanți băieții ! Mai e și Varujan Miruitul ! N-ar fi exclus ca ALDE să nu pupe Parlamentul U.E. ! Asta e !”
Al doilea partid este Partidul Național Liberal. Lelea Safta: „Chiar dacă Rareș a fost liderul tinerilor liberali clujeni și este un om de toată isprava, trebuia să aibă bun simț și să solicite locul al VI-lea ! Marian-Jean Marinescu trebuia să fie în primii 4. Siegfried Mureşan, Daniel Buda, Adina Vălean, Marian-Jean Marinescu, Mircea Hava sau Dan Motreanu sunt oameni de toată încrederea. Prin cine e reprezentată Moldova pe locurile eligibile ? Nu era mai bine ca pe primele trei locuri să fi fost un ardelean, un moldovean și un muntean  ?  Alt semnal ar fi fost dat electoratului român ! În loc de o locomotivă erau trei ! Păcat, PNL și-a dat iar cu stângu-n dreptul și va pierde atât în imagine, cât și din procente !”
Personal, aștept să văd lista șobolanilor roșii ! Oricum, liberalii au o mare șansă de a câștiga alegerile care urmează.

*
Văd că PSD&ALDE+UDMR și-au alocat fără nicio jenă, în ciuda vocilor din Opoziție, peste 150 de milioane de euro pentru buzunarele propriile partide, plus alte avantaje electorale.
Ca de fiecare dată, în cei 30 de ani, doar de noi, alegătorii, a depins extirparea cancerului fesenist (populist) de pe scena politică românească. Numai că a fost Duminica Orbului de prea multe ori !
Nici acum unii nu știu că PDL (PD) a fost trimis premeditat pe Dreapta. O mare cacealma pentru bietul popor român pusă la cale în laboratoarele feseniste ! Să vedem ce păcăleli pregătesc pentru alegerile care urmează.
Și, totuși, o minune s-ar putea întâmpla ! Românii pot să scoată România din miasmele fesenismului postcomunist ! Chiar dacă cei mai buni au plecat unde au văzut cu ochii ! În ciuda faptului că șobolanii au reușit să acapareze toate Puterile statului român (legislativă, executivă și judecătorească) într-o proporție covârșitoare, la care se adaugă mercenarii presei românești, trompete active bine remunerate de ciuma roșie fesenistă chiar și postul public de televiziune TVR.



Un sfat. Nu vă luați după sondaje ! Vreți înlăturarea cancerului fesenist care ne macină de 30 de ani ?
Opoziția trebuie să facă campanie din ușă-n ușă ! Sunt peste 150.000 de potențiali candidați din partea Opoziției la alegerile din acești doi ani. Un număr uriaș ! Ei trebuie să convingă electoratul că partidul lor merită să fie votat.
Remember ! În 2014, la o prezență de 32% la europarlamentare, PSD&UNPR&PC au obținut 42,40% din voturi (18 locuri), PNL - 13,3% (5 locuri), PDL - 11,5% (4 locuri), PMP - 6,3% (2 locuri).
Pentru eliminarea ciumei roșii, din politica europeană, prezența la vot trebuie să fie în proporție de minim 75%.

VOTUL – mai puternic decât glonțul !

S-auzim numai de bine,











https://blogulluigabu.blogspot.com/2019/03/populismul.html?spref=fb&fbclid=IwAR1eDrFVcNWd585385yGJuolRrkU8feigg2dJaDWn9y-IoobYbA-hZv7LZw







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu