miercuri, 10 iulie 2019

Redactia ART-EMIS - „Bocancul altor state este pus pe gâtul românilor!”




„Bocancul altor state este pus pe gâtul românilor!”
Redactia ART-EMIS
10 Iulie 2019

Spre finalul veacului al XX-lea, spectacolul „revoluţiilor de catifea” din centrul „bătrânului continent” trebuia să aibă un final apoteotic - decembriada din ţara Mioriţei. A fost debutul agresiunii asasinilor economici din Vest împotriva neastâmpăratei Românii, doritoare de mai bine pentru fiii şi fiicele sale. Sub camuflajul machiavelic al stindardului aşa-zise „democraţii” păsările de pradă s-au năpustit în stoluri asupra bogăţiilor tânjite zeci, sute de ani. Pentru a înrobi românii, pentru a-I asmuţit unii împotriva altora, pentru a înstaura verificatul adagiu latin „Divide et impera!” a fost declanşată operaţiunea Noii Ordini Mondiale de îndobitocire prin mesajele subliminale, prin drogul televiziunii, apoi au început jaful. Pe economia Ţării, nemernicii protagonişti de faţadă ai decembriadei au pus eticheta „Grămadă de fiare vechi” şi, pas cu pas, au dat liber distrugerii. O mână de naţionalişti iubitori de neam și de țară au vrut şi au încercat, fiecare după putere şi pricepere să retrezească speranţa libertăţii: Mircea Mușat, Ion Alexandru Munteanu, Titus Raveica, Adrian Păunescu, Mihai Ungheanu, Corneliu Vadim Tudor, Florin Constantiniu, Gheorghe Buzatu, Vlad Hogea, Gheorghe Dumitrașcu…. „Pas cu pas”, au fost anihilaţi ca adversari, apoi, discret, trimişi să-şi vadă strămoşii. Acum ne privesc din ceruri, sperând că Neamul Românesc nu va pieri. Ei, bine, încă n-au emigrat toţi românii. N-au murit toţi românii! În data de 8 iulie, de Ziua Jandarmeriei ardelene, unul dintre ei - controversatul primar băimărean a dat examenul  demnităţii. Şi l-a trecut cu brio. Citiţi şi vizionaţi un scurt discurs de zile mari! Treziţi-vă, Români! (Ion Măldărescu, ART-EMIS).

Discursul Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Chereceş, de Ziua jandarmeriei ardelene - 8 iulie 2019


Dragi băimăreni,

Dragi maramureşeni, Onoraţi jandarmi,
Vă spun LA MULŢI ANI! cu ocazia specială a împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea-organizarea Jandarmeriai în această parte a României!
De fiecare dată mă uit la dumneavoastră, cei care sunteţi în faţa mea şi mă uit la cei care sunt în spatele meu. Văd - ca de foarte multe ori - câteva diferenţe:
- prima dintre diferenţe este că cei din spatele meu aleg să stea cu o jumătate de metru mai sus decât dumneavoastră;
- cealaltă diferenţă, cea mai importantă, este că cei care - fiindcă vorbim despre arme şi despre uniformă - cei care conduc instituţii precum: Jandarmeria, Poliţia, Serviciul Român de Informaţii, Armată, Serviciul de Informaţii Externe şi alte entităţi care trebuie să apere această ţară, dacă-i dezbraci de uniformă, o să vedeţi că poartă uniforma altor state şi nu uniforma statului român.
Am toată încrederea în dumneavoastră, cei care sunteţi coloana vertebrală a Jandarmeriei, aşa cum sunt şi colegii dumneavoastră pilonii principali ai instituţiilor pe care le reprezintă şi în cadrul cărora muncesc.


Această ţară nu mai este Ţară!

Această ţară este o ţară de slugi! Iar slugile sunteţi dumneavoastră şi noi, nu cei care conduc instituţiile. Ei îşi iau salariile şi gradele din altă parte - ori din Vest, ori şi mai din Vest !
Pentru că vorbim despre Ştefan cel Mare, suntem datori să ţinem această sabie ridicată şi sub această sabie să ne aşezăm cei care mai credem în această Ţară, cei care mai cred în România şi cei care mai cred în români! Pentru că, de fiecare dată şi aproape în fiecare zi, credem mai mult în ceilalţi din alte părţi decât credem în noi. De fiecare dată venim şi facem festivităţi, în care, într-o falsitate debordantă povestim despre cât de buni, cât de frumoşi şi cât de performanţi suntem noi, când, de fapt, nu suntem nici buni, nu suntem nici frumoşi, nu suntem nici harnici, nu suntem nici performanţi… dar nu pentru că nu vrem noi, aceste lucruri, ci pentru că bocancul altor state este pus pe gâtul românilor.

Asta, la 100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei, aici, în Ardeal, şi mai ales, aşa cum spunea doamna care coordonează Arhivele Naţionale aici, în Maramureş, la început, „şi românii puteau să se înroleze în Jandarmerie!”. Şi românii puteau ! Aşa am ajuns astăzi. Şi noi, românii, aici în ţară, putem să mai facem câte ceva, dar, de fiecare dată, în mod regulat şi în mod obişnuit şi din ce în ce mai aproape de „normalitate” - din păcate pentru noi - alţii pot să facă şi alţii au voie să facă! Noi, NU!

Noi trebuie să stăm în genunchi - nu ca să ne rugăm la Dumnezeu -, trebuie să stăm în genunchi în faţa celor care ne conduc de prin Vest sau  şi mai din Vest. Preşedintele, şefii de instituţii - şefi de instituţii importante - de la Serviciul Român de Informaţii şi până la Avocatul Poporului au nume care nu au de-a face nici cu Grigore Ardeleanu, nici cu Mureşan Vasile, nici cu Popescu Viorel. Le găsiţi în cărţile de limbă germană, găsiţi în alte cărţi aceste nume, dar nu în cărţile care să ţină de români, de csenturile pe care le avem noi, aici, de la românii noştri, de la înaintaşii noştri[1].

LA MULŢI ANI Jandarmeriei ardelene!
LA MULŢI ANI Jandarmeriei din Maramureş!

Aranjament grafic - I.M.

-------------------------------------------
[1] Filmarea discursului poate fi vizionată accesând linkurile de mai jos :
https://drive.google.com/file/d/1JbeJ61fXDZnzAQ9WZDSKTER2w1yjN5zJ/view - 8 iulie 2018

https://www.facebook.com/catalincherechespaginaoficiala/videos/2305687593015097/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu