vineri, 1 noiembrie 2019

În Memoriam 1869 – 2019 Fisa Matricola a studentului Mihai Eminescu




Frace BENULE,
Ai aci un material frumos primit de la dl. Usvad T.Dorel din Viena, dedicat lui Mihai Eminescu.
Dacă vrei să-l publici la fila blogului frăției tale. (am și o mică mulțumire scrisă dlui Dorel, o trimit imediat fiindcă nu mi-a încăput.
  Cu drag și frăție

Ioan



În Memoriam
      1869 – 2019

La 2 oct. 1869 Mihai Eminescu se înscrie la Universitatea din Viena.
     Se împlinesc 150 de ani de când viitorul Poet Național Mihai Eminescu se înscrie pe 02 Octombrie 1869 la Universitatea din Viena.
     În perioada șederii sale în capitala Imperiului, Eminescu îl cunoaște pe Ion Slavici cu care încheagă o prietenie pe viață și în care pun bazele Asociației ”România Jună”.
     Tot aici Eminescu o cunoaște pe Veronica Micle.
Un omagiu adus Universității din Viena unde și-au început s-au desăvârșit studiile, și continuă să studieze unii români.
     Cu acest prilej am editat acest set de cărți poștale ilustrate cu Caracter documentar, prima reprezentând Aula vechii Universități Și cea de a doua reprezintă prima fișă matricolă a poetului. Tirajul este 150  x 150 de bucăți numerotate de la 001 până la 150.
Pentru a se evita eventualele folosiri pe fiecare exemplar am aplicat semnătura Poetului de pe prima fișă Matricolă. Presă sec(Se observă și se simte prin pipăire).

Rog confirmați primirea:
 Usvad T. Dorel
Bessemen Str. -16-4-6
1210- Wien – Austria
(Eventual critici, păreri).



 ”Stimatului Domn Usvad T. Dorel,
      Domnule Dorel.

Multă bucurie ne-a adus dăruirea domniei voastre, despre Mihai Eminescu student la Viena. Tocmai bine, că nu este departe Ianuarie 15 – 2020, ziua de naștere a Poetului, și voi avea o știre frumoasă și istorică despre Eminescu, precum și a prieteniei lui cu Ion Slavici, a întâlnirii lui cu Veronica Micle.
Acea ilustrată cu universitatea veche și fotografia lui Eminescu cuprinsă în acea roză/laurel este excepțional realizată și va fi o bijuterie la arhiva bibliotecii familiei numită din mare respect ”Mihai Eminescu”, ce împrumută românului-australian doritor de o carte românescă!
   Vă Mulțumim cordial, și ne-am bucura să nu ne uitați atunci când aveți astfel de vești despre poeții și scriitorii români de seamă!

    Ioan Miclău Gepianu
    11/2/019








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu