duminică, 23 octombrie 2022

Thierry Meyssan - U.E. îngenuncheată de către Straussieni

 



U.E. îngenuncheată de către Straussieni

Thierry Meyssan, jurnalist francez

23 Octombrie 2022

 

Un grup american, format în jurul gândirii filosofului Leo Strauss, controlează acum atât Secretariatul Apărării, cât și Secretariatul de Stat al S.U.A. După ce au organizat mai multe războaie, începând cu cele din Iugoslavia, acum au implementat războiul Ucrainei. În fapt gruparea manipulează Uniunea Europeană și se pregătește să o priveze de sursele de energie. Dacă liderii europeni nu deschid ochii, alianța lor necondiționată cu Washingtonul va duce la prăbușirea economiei Uniunii. Nu are rost să credem că europenii vor fi cruțați pentru că sunt dezvoltați. Straussienii scriau încă din 1992 că nu vor ezita să distrugă Germania și UE.

 

Începând din 1949, filosoful evreu german Leo Strauss a predat la Universitatea din Chicago. Curând, el a format un mic grup de discipoli evrei, aleși dintre elevii săi, cărora le-a dat o învățătură orală, foarte diferită de scrierile sale. Potrivit acestei învățături, democrațiile și-au arătat incapacitatea de a-i proteja pe evrei de soluția finală nazistă. Pentru a preveni ca această tragedie să se întâmple din nou și ciocanul să cadă din nou asupra lor, discipolii săi au trebuit să se așeze de cealaltă parte a mânerului. El i-a sfătuit în fapt să-și construiască propria dictatură.

 

Organizându-și astfel discipolii, Leo Strauss i-a numit „hopliții” săi (soldații super-înarmați ai Spartei). În acest spirit i-a educat inclusiv să perturbe cursurile unora dintre colegii săi profesori.

 

Câțiva dintre membrii acestei secte/grupări au deținut poziții foarte înalte în Statele Unite și Israel. Funcționarea și ideologia acestui grup au fost subiect de controverse după atacurile din 11 septembrie 2001. O literatură abundentă s-a opus fie susținătorilor, fie opozanților filosofului. Faptele, cu toate acestea, sunt incontestabile.

 

Autorii antisemiți au comasat în mod eronat straussienii cu comunitățile evreiești din diaspora și statul Israel. Cu toate acestea, ideologia lui Leo Strauss nu a fost niciodată discutată în lumea evreiască înainte de 11 septembrie 2001. Din punct de vedere sociologic, acesta este un fenomen sectar, deloc reprezentativ pentru cultura evreiască. Totuși în 2003, „sioniștii revizioniști” ai lui Benjamin Netanyahu au făcut un pact cu strausienii americani, în prezența altor lideri israelieni. Această alianță nu a fost niciodată mediatizată.

 

Una dintre caracteristicile acestui grup este de a fi gata pentru orice. De exemplu, au vrut să readucă Irakul în epoca de piatră, și azi apare că aceasta este ceea ce au și făcut. Pentru ei toate sacrificiile sunt posibile, inclusiv pentru ei înșiși, cu condiția ca ei să rămână primii; nu cel mai bun, primul!

 

Paul Wolfowitz.

 

În 1992, un consilier al secretarului apărării, Straussianul Paul Wolfowitz, a scris Ghidul de planificare a apărării. A fost primul document oficial american care reflectă gândirea lui Leo Strauss. Wolfowitz a fost introdus în gândirea lui Strauss de către filosoful american Allan Bloom (prieten al francezului Raymond Aron), el însuși îl cunoștea pe maestru din timpul frecventării cursurilor acestuia în Chicago, iar ambasadorul SUA la ONU, Jeane Kirkpatrick, l-a recunoscut ca fiind „una dintre marile figuri straussiene”.

 

În contextul dizolvării Uniunii Sovietice, Wolfowitz a dezvoltat o strategie pentru a menține hegemonia SUA asupra lumii.

 

Ghidul de planificare a apărării ar fi trebuit să rămână confidențial, dar New York Times a dezvăluit principalele linii și a publicat fragmente din acesta. Trei zile mai târziu, Washington Post a dezvăluit și mai multe detalii. În cele din urmă, textul original nu a fost niciodată făcut public, dar a circulat o versiune editată de secretarul Apărării (și viitorul vicepreședinte), Dick Cheney.

 

Se știe că documentul inițial se bazează pe o serie de întâlniri la care au participat alte trei persoane, toate straussiene: Andrew Marshall, „gânditorul” Pentagonului (care a fost înlocuit la trei ani după moartea sa de Arthur Cebrowski), Albert Wohlstetter, gânditorul strategiei de descurajare atomică, și ginerele său Richard Perle, viitorul director al Consiliului pentru politica de apărare. Ghidul de planificare a apărării a fost scris de un student al lui Wohlstetter, Zalmay Khalilzad (viitor ambasador la ONU).

 

Documentul vorbește despre o nouă „ordine mondială […] în cele din urmă susținute de Statele Unite”, în care singura superputere ar avea doar alianțe conjuncturale, în funcție de conflicte. ONU și chiar NATO ar fi din ce în ce mai marginalizate. În sens mai larg, Doctrina Wolfowitz teoretizează necesitatea ca Statele Unite să blocheze apariția oricărui potențial concurent pentru hegemonia SUA, inclusiv a „națiunilor industriale avansate”, cum ar fi Germania și Japonia. Deosebit de bine vizată în document este Uniunea Europeană: „Deși Statele Unite sprijină proiectul integrării europene, trebuie să avem grijă să prevenim apariția unui sistem de securitate pur european care ar submina NATO și, în special, structura sa integrată de comandă militară”. Astfel, europenilor li se va cere să includă în Tratatul de la Maastricht o clauză care să subordoneze politica lor de apărare celei a NATO, în timp ce raportul Pentagonului pledează pentru integrarea noilor state din Europa Centrală și de Est în Uniunea Europeană, oferindu-le în același timp beneficiul unui acord militar cu Statele Unite care să le protejeze împotriva unui posibil atac rusesc.

 

În consecință, timp de treizeci de ani, acest document a fost implementat cu răbdare.

 

Tratatul de la Maastricht include efectiv în titlul V articolul J4 alineatul (4), un alineat (4) care prevede: „Politica Uniunii în sensul prezentului articol nu aduce atingere naturii specifice a politicii de securitate și apărare a anumitor state membre, respectă obligațiile care decurg din Tratatul Atlanticului de Nord pentru anumite state membre și este compatibilă cu politica de securitate și apărare comună adoptată în acest cadru”. Aceste dispoziții au fost incluse în diferitele texte, până la articolul 42 din Tratatul privind Uniunea Europeană.

 

Statele, foste membre ale Pactului de la Varșovia, au aderat aproape toate la Uniunea Europeană. Această decizie a fost o alegere impusă de Washington și anunțată de secretarul de stat James Baker, chiar înainte de reuniunea Consiliului European care a aprobat-o.

 

În 2000, Paul Wolfowitz a fost, împreună cu Zbignew Brzezinki, keynote speaker la un vast colocviu ucraineano-american de la Washington, organizat de refugiații „naționaliști integrali” ucraineni din STATELE UNITE. Acolo s-a angajat să sprijine Ucraina independentă, să provoace intrarea Rusiei în războiul împotriva ei și, în cele din urmă, să finanțeze distrugerea rivalului renăscut al Statelor Unite.

 

Aceste angajamente au fost puse în aplicare odată cu adoptarea, la 28 aprilie 2022, a Legii din 2022 privind lend-lease-ul (împrumut/închiriere) pentru apărarea democrației din Ucraina. Ucraina este acum scutită de toate procedurile de control al armelor, inclusiv de certificatele de destinație finală. Armele foarte scumpe sunt închiriate de SUA către UE pentru a apăra Ucraina. Când războiul se va încheia, europenii vor trebui să plătească pentru ceea ce consumă. Iar nota de plată va fi grea.

 

Victoria Nuland și Anthony Blinken în biroul lui John Kerry.

 

Deși elitele europene au beneficiat până acum de alianța lor cu Statele Unite, nu ar trebui să fie surprinse, având în vedere Orientările privind planificarea apărării, că acestea din urmă încearcă să le distrugă astăzi. Ei au văzut deja de ce a fost capabil Washingtonul după atacurile din 11 septembrie: Paul Wolfowitz interzice țărilor care și-au exprimat rezervele cu privire la acest război, cum ar fi Germania și Franța, să încheie contracte pentru reconstrucția Irakului.

 

În prezent, creșterea prețurilor surselor de energie, la care se adaugă acum deficitul lor, amenință nu numai încălzirea și transportul persoanelor fizice, ci, mai presus de toate, supraviețuirea tuturor industriilor lor. Dacă acest fenomen va continua, economia Uniunii Europene în ansamblu este cea care se va prăbuși brusc, aducându-și populația înapoi cu cel puțin un secol.

 

Acest fenomen este dificil de administrat, deoarece prețurile și disponibilitatea surselor de energie variază în funcție de mai mulți factori.

 

În primul rând, prețurile depind de cerere și ofertă. Prin urmare, și-au revenit odată cu redresarea economică globală a sfârșitului epidemiei de Covid-19.

 

În al doilea rând, sursele de energie sunt principalele ținte ale speculanților. Chiar mai mult decât valute. Prețul mondial al petrolului poate fi înmulțit cu 2,5 numai prin efectul speculațiilor.

 

Până aici, totul este obișnuit și cunoscut. Dar sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, în urma punerii în aplicare a Acordului Minsk II, pe care l-a garantat în fața Consiliului de Securitate, au rupt piața mondială. De acum înainte, nu mai există un preț global, ci prețuri diferite în funcție de țările vânzătorilor și clienților. Există încă prețuri cotate pe piața bursieră de pe Wall Street și City, dar nu au nimic de-a face cu cele din Beijing și New Delhi.

 

Mai presus de toate, petrolul și gazele, care au fost abundente în Uniunea Europeană, încep să lipsească de pe continent, în timp ce, în general, acestea sunt încă supraabundente.

 

Toate reperele noastre sunt astfel neclare. Instrumentele actuale statistice, concepute pentru piața globală, nu sunt deloc adaptate la perioada actuală. Prin urmare, nu putem face decât presupuneri, fără nicio modalitate de a le verifica. Această situație permite multora să spună ceva cu un aer învățat, dar de fapt, să nu știe nimic.

 

Unul dintre factorii actuali relevanți este refluxul de dolari, care au fost folosiți global pentru comerț și speculații, dar azi nu mai sunt utilizabili pentru aceste tranzacții în unele țări. Această monedă, în principal virtuală, lasă Rusia și aliații săi să se reoreinteze monetar. Acesta este un fenomen gigantic pe care Rezerva Federală și armata americană au dorit întotdeauna să-l evite, dar pe care straussienii administrației Biden (secretarul de stat Antony Blinken și adjunctul său Victoria Nuland) l-au provocat în mod deliberat.

 

Convinși pe nedrept că Rusia a invadat Ucraina și încearcă să o anexeze, europenii se abțin de la comerțul cu Moscova. În practică, ei încă consumă gaz rusesc, dar sunt convinși că Gazprom va opri robinetul pentru ei. Presa lor, de exemplu, a anunțat că compania rusă închide gazoductul Nord Stream, chiar dacă anunțase o întrerupere tehnică de trei zile. De obicei, livrările pe conducte sunt întrerupte pentru întreținere timp de două zile, la fiecare două luni. Aici, Gazprom a fost împiedicată în întreținerea sa de blocada occidentală care a împiedicat întoarcerea turbinelor pe care le trimiseseră în Canada pentru reparații. Indiferent de explicații, oamenii au înțeles că rușii răi au tăiat gazul în ajunul iernii.

 

Propaganda europeană își propune să pregătească opinia publică pentru o închidere definitivă a gazoductului și să dea vina pe Rusia pentru aceasta.

 

În acest caz, liderii Uniunii aplică doar directivele strausienilor. Procedând astfel, acestea scutură industria europeană în detrimentul cetățenilor lor. Deja unele fabrici mari consumatoare de energie și-au redus producția sau chiar s-au închis.

 

Procesul de decădere a Uniunii Europene va continua atâta timp cât nimeni nu îndrăznește să i se opună. Spre surprinderea tuturor, o primă demonstrație în favoarea Rusiei a avut loc la 3 septembrie la Praga. Poliția a recunoscut prezența a 70.000 de oameni (pentru o țară de 10 milioane de oameni), dar probabil că au fost mult mai numeroși. Comentatorii politici îi disprețuiesc și îi consideră „idioții utili ai lui Putin”. Dar aceste insulte nu fac prea mult pentru a masca starea de rău a elitelor europene.

 

Experții în energie consideră că reducerile de energie sunt inevitabile în întreaga UE. Numai Ungaria, care a obținut și anterior derogări, ar putea scăpa de normele pieței unice a energiei. Cei care pot produce energie electrică vor trebui să o împartă cu cei care nu pot face acest lucru. Nu contează dacă acest handicap este rezultatul ghinionului sau al miopiei.

 

Bruxelles-ul ar trebui să experimenteze căderi de tensiune, apoi să decreteze tăieri pe timp de noapte și, în cele din urmă, în timpul zilei. Persoanele fizice vor avea dificultăți în întreținerea lifturilor, încălzirea locuințelor în timpul iernii, gătitul dacă folosesc plite electrice, iar cei care folosesc trenuri, autobuze sau mașini electrice ar trebui să aibă dificultăți în a se deplasa. Întreprinderile care consumă multă energie, cum ar fi furnalele, ar trebui să se închidă. Infrastructura ar trebui să devină impracticabilă, cum ar fi tunelurile lungi care nu mai pot fi ventilate. În special instalațiile electronice concepute pentru a funcționa continuu nu vor rezista întreruperilor repetate. Acesta va fi cazul, de exemplu, al antenelor esențiale pentru rețelele de telefonie mobilă, care vor fi bune de aruncat după trei luni de la acest tratament.

 

În țările din lumea a treia în care energia electrică este limitată, LED-urile alimentate de baterii sunt utilizate pentru iluminat, iar UPS-urile pentru alimentarea mașinilor cu consum redus de energie, cum ar fi calculatoarele sau televizoarele. Dar aceste materiale lipsesc pentru moment din magazinele din Uniune.

 

PIB-ul UE a scăzut deja cu aproape 1 %. Va continua această recesiune pe măsură ce planul straussienilor se va implementa sau cetățenii Uniunii o vor întrerupe, ca o parte a poporului ceh ce încearcă să o facă?

 

Straussienii vor merge până la capăt. Au profitat de decadența noastră pentru a-și aroga adevărata Putere. Din moment ce un drogat, niciodată ales, poate folosi din belșug avioane oficiale pentru a face afaceri oriunde în lume, ei s-au așezat în liniște în umbra președintelui Biden și guvernează în locul său. Liderii europeni, pe de altă parte, au de ales, fie sunt orbi în continuare, fie devin hotărâți să se oprească, să-și recunoască cei treizeci de ani de greșeli, și să se întoarcă.

 

Ce să ne amintim:

 

Straussienii sunt o sectă fanatică disperată să mențină supremația SUA asupra lumii. Ei și-au imaginat războaiele care au îndoliat lumea de treizeci de ani, ca pe cel al Ucrainei de astăzi.

 

Ei au convins Uniunea Europeană că Moscova vrea să anexeze mai întâi Ucraina și apoi toată Europa Centrală. Astfel au determinat Bruxelles-ul să oprească toate schimburile comerciale cu Rusia.

 

Criza energetică emergentă conduce Uniunea Europeană către reduceri de energie și de putere care vor face ravagii în modul de viață al cetățenilor săi și în economia sa[1].

 

Notă - Thierry Meyssan este jurnalist francez, președintele Rețelei Voltaire, un think-tank independent ce contestă comunicarea guvernamentală de tip fake-news. În 2005, Departamentul de Stat al SUA l-a declarat pe Meyssan persona non grata din cauza promovării active a dezinformării despre Statele Unite.

 

----------------------------------------

[1] Sursa - Rețeaua Voltaire, L’UE mise à genoux par les Straussiens-  https://www.voltairenet.org/article217971.html - 13 septembrie 2022 - via -

https://solidnews.ro/parteneri/2022/09/15/ue-ingenuncheata-de-catre-straussieni-decriptarea-cauzelor-decaderii-actuale/ - 15 septembrie 2022










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu