miercuri, 22 februarie 2023

Adriana Vitan Balint - Afară cu trădătorii din guvern!

 



Afară cu trădătorii din guvern!

Adriana Vitan Balint, Jurnalist

22 Februarie 2023

 

Lume, lume, ce nu se înțelege? Ălora, în plin război, le arde să dragheze canalul Bâstroe din Delta Dunării, adică rezervație naturală protejată, patrimoniu U.N.E.S.C.O.! Asta e grija lor când sunt atacați de cel mai fioros dușman al întregii planete. Pricepe cineva despre ce e vorba sau facem toți pe proștii ca să nu deranjăm? Canalul ăla, odată adâncit, se va umple cu apa din delta noastra, adica va seca Delta, măi, sclavilor! Adio rezervație naturală! Adio turism, economie, tot! Gata!

 

Nu mai e nimeni oripilat de mediu? Nu mai protejează nimeni speciile de pești, de păsări, animale, insecte și toată biosfera de acolo?

 

Unde ne sunt, patrioții urlători, eroii neamului care se bat cu cărămida-n piept și se dau cu cfundul de pământ la orice declarație irelevantă? Ce e liniștea asta, unde sunt ăștia cu live-urile și mitingurile? Nu au primit încă agenda de la servicii?

 

Unde e ministrul afacerilor externe, să demareze negocieri, unde e șeful diplomației românești, ficusul ăla scărbos de șparlește case de la oameni și le închiriază austriecilor? Chiar ne iau ăștia țara de sub noi și toată lumea doarme?

 

La gândacul croitor au sărit imediat toți dezaxații ca să nu se facă nicio autostradă pe Valea Oltrului, ca murea ăla de sete, nu mai putea merge la râu să se adape, s-a sistat orice urmă de lucrări acolo, acum unde sunt dezaxații ăia să apere și speciile din Delta Dunării?

 

Avem milă de milogii ăștia de la nord că sunt amărâți, ca i-a lovit războiul, că sunt nevoiți să plece în pribegie, îi ținem în puf pe banii noștri, noi suntem toți cenușii și triști prin magazine, disperați că nu ne ajung banii de la o lună la alta și ăstia râd, fac glume, chefuri, merg la schi, sunt senini, zici că sunt în vacanță, în timp ce ălora rămași în țara lor, în loc să facă ceva ca să îi întoarcă acasă, le arde să închidă bisericile românești, să interzică vorbitul în limba română, acum vor să ne ia și apa din deltă? Păi așa se comportă o țară aflată în război, când e cu morcovul cât casa că e ocupată de ruși? Dati-le, măi porturile, că și-așa ai noștri nu mai au acces în ele cu grânele și mărfurile noastre. Chiar nu vede nimeni că piticul ala isteric, în timp ce se rățoiește la toată planeta, ne fură cu totul, iar ai noștri îl servesc la comanda, ca ospătarii?

 

Urlă toata planeta că intră Putin peste ei să le ia teritoriul, dar în loc să se preocupe de apărarea granițelor proprii, ei sunt cu ochii pe teritoriile din țările vecine. Culmea nesimțirii, au început unii cu buletin românesc - că români nu pot fi numiți -, de-ăia cu „slava”-n gură, să facă propagandă că ar fi bine să facem frumos pe lânga ăștia din nord, că au șanse mari să ajungă ditamai puterea regională și e bine să nu ne punem rău cu ei. Cum ar veni, răszboiul ăsta le făcu un bine, îi făcu stăpâni pe Europa de Est. Bine că scăparam de ruși, că vin ăilalți ruși, mai ai dracu' ca primii. Și noi stăm în case și aplaudăm ca pinguinii, la ordin, că așa ne zice Arafat, bate vântul, e pericol, în timp ce statul român e pe mâna trădătorilor. Chiar nu crapă obrazul nimănui pentru ce lasă moștenire copiilor?!

 

Gata, mă, suntem salvați. A ieșit gaura de la covrigul de Buzău să ne liniștească: „România nu permite sub nicio formă distrugerea Deltei Dunării! Lucrările de pe Canalul Bâstroe rebuie să înceteze acum! […] Minciunile, manipulările și minimalizarea problemei trebuie să înceteze!”. Ce minciuni, Ciolacule, când ăia au anunțat oficial, în 17 februarie, că „pescajul navelor care trec prin Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri”?

 

Ce face prietenul tău Ciucă, partenerul de guvernare? Ne spune că el, până nu măsoară (asta numai dacă ne dau ăia voie, să vedem ce zice și ambasadorul lor la București), nu crede. Adică ăia mint sau cum? Cine manipulează, mă? Ce tot vă faceți mereu că vă pasă, nesimțitilor? Așa v-ați îngrijorat și cu prețurile la energie și au rămas așa, și cu Schengen-ul și a rămas așa și cu scutirea OMV de la plata a zeci de milioane de euro taxă de solidaritate și a rămas așa, nu plătesc nicio taxă, poate de la anul, dacă e, și cu pensiile speciale a rămas tot așa.

 

Chiar nu mai aveți nicio limită? Că să ne cereți votul și să vă puneți toți analfabeții prin funcții plătite cu zeci de mii de euro, știți, aia vă duce capul. Nu, revoluționar fals de Buzău ce ești, trebuie să le tai toate ajutoarele și finanțările ăstora de la nord (sau vest, cum e harta ta de sfertodoct), să le oprești transportul de cereale, zahăr, ulei, tot, pe teritoriul și prin porturile noastre, să trimiți imediat fregate acolo și să pui condiții. Că ești la guvernare, ai portofoliul transporturilor, al apărării, ești șeful celui mai mare partid din România. Aia trebuie să faci, e simplu.

 

Linia colorată cu roșu din poză e canalul ălora de îl draghează, împotriva tuturor convențiilor și interdicțiilor internaționale. Utilajul care ne trebuie se numește „draga fluvială absorbant refulantă”. Avem destule. Dacă aș fi acum la guvernare in locul sclaveților ăstora, aș trimite imediat câteva utilaje de-astea pe brațul Chilia, să arunce mâl în neștire în gura canalului până îl colmatează de tot, să sape ăia până le vine acru-n gură. Să vedem care cedează primul.

 

Vedeți cât e de simplu? Dar nu se vrea. Sclavii dau declarații, condamnă ferm, cer imperios ălora să oprească lucrările, vor negocieri, cer voie la U.E., in timp ce ăia tot sapă, îi doare la bască. Iar impostorii ăștia ai noștri vor veni senini peste doi ani să ne ceară din nou voturile.

 

Aurescu încă mai e ministru? Nu i-a cerut demisia partenerul de guvernare care se bate cu căramida-n piept, doar pe facebook, că va lua măsuri urgente? Nu l-au bombardat cetățenii cu niște pește congelat ca să-l sature de jocuri duble? E a doua oară când Aurescu demonstrează fără echivoc că servește interesele vecinilor de la nord. Prima oară a fost cu Insula Șerpilor, când propaganda l-a umflat că, (sanchi), ar fi câștigat la Haga o mică parte din platoul continental de lângă insulă, restul rămânând Ucrainei, deși toată insula aia a fost a noastră. Toată! Deci Aurescu a pierdut la Haga, nu a câștigat nimic.

 

Acum, când toată lumea vedea pe canalul ălora nave de mare tonaj, deci era clar ca au adâncit șenalul navigabil pe Bâstroe, la fel, Aurescu a ținut-o langa că nu e adevărat, că el nu știe nimic, că să vorbească cu ambasadorul ălora, să vedem dacă demarăm ceva negocieri... Ce ambasador, nene? Ce negocieri? Păi mai e timp de negocieri? Direct cu ministrul de externe al ălora, scandal la U.E., la U.N.E.S.C.O., stoparea imediată a oricăror ajutoare și legături de „bună prietenie”. Nu e nicio prietenie, ăia ne fură cu totul, își bat joc de noi cum și-au bătut toată istoria, suntem proști?

 

Vă tot spun, de când a început războiul ăsta, ăia nu ne-au fost niciodată prieteni, nu există niciun moment în care să ne fi înțeles în vreun domeniu cu ei. Au fost mereu neînțelegeri, ăia nu s-au înțeles niciodată cu niciun vecin, au fost scandaluri continue cu toți. Citiți, că sunt bibliotecile pline de cărți, gratis! Nu propagandă de internet, scrisă la comandă, acum, ci cărți publicate în ultimul secol.

 

Aurescu trebuie să plece! Forțat de partid, de partenerul de guvernare sau de noi, care nu trebuie să il lăsăm nebombardat cu niște pește congelat. Și, cum toți din guvern se gudură pe lângă piticul de la Kiev că poate le aruncă și lor un os de ros la finalul războiului, când se imparte cașcavalul din contractele pentru reconstruirea țării, tot la noi rămâne rezolvarea problemei. Trebuie să punem presiune noi pe excrementele ăstea. Hai, că se poate! Toată lumea la pescărie pentru aprovizionare și afară cu trădătorii din guvern! Aurescu primul! Deocamdată.

 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu