duminică, 12 februarie 2023

Jianu Liviu-Florian - Pe apa slujbelor

 



Pe apa slujbelor

 

 

~*~

 

Un bombardament efectuat in cursul noptii a afectat instalatia noastra de apa, fantana adica, din curte, pricinuindu-i scurgeri care amenintau sa inunde intreaga bania noastra, cea atat de fericita, curata, si limpede ca cristalul, cu apa oprita,m normal numai cand deschizi robinetul.

Si cum - pentru a cerceta sursa acestui izvor, am clatinat de ea ( de robinete, bine izolat termic si nicidecum inghetat, ca si toata fantana), ea s-a pornit a-si manifesta intreaga salbaticie, de la natura, si a navali cu suvoaie nu prea curate de apa, la canal.

De vina nu poate sa fie, adeca, initiatorul acestui bombardament, decat Ghidirmic, si ceata lui de critici literari, de prin literatura tuturor razboaielor si boimbardamentelor, care au lasat si lasa sarmanii nostri copilasi ai neamului pana si cu fantanile lor traditionale si istorice ale apelor cele mai, din care, in caz de cele mai naprasnice avarii, sa-si care si ea, care cum or putea, la pas, ca doar nu or sa consume din resursele planetare, cele trebuitoare mancarilor si beuturilor dobitoacelor si lor, cariilor, cele necesare imbaierilor, satistiilor arsitilor setilor, si spalarii atator si atator haine si cioareci, cam asudati/ asudate - de atatea lupte cu crtiica, si mahnirile, si lacrimile si inghiontelile, si asasinatele literare, acre nici nu stii de unde si de la cine ti se pune , acul.

Acestea fiind zise, ce sa zicem, ce sa facem mai intai, decat sa oprim generalul. care din fericire, exista. si sa ne bucuram ca ne-am oprit si pierderile istorice si personale, si am salvat ceva si din atat de pretioasa apa, si ne-am mai salvat ceva si din toate economiile, ca sa nu el dam pe apa slujbei.

 

De unde om mai gasi noi reparatori si regeneratori de asemenea mestesugeli pe care, la o analiza a flanselor, de dupa bombardament, le-am gasit iscusit fara filet, cu gura sparta, si cu un vai de garnbitura de plastic, si fara sfoara, de cuplet, si ce or face ei, la ce nivel de calitet, ca sa reziste oricarui bombardament, chiar si peste gard, pe multimea de sabotori lirterari ai zilelor noastre, ba chiar si postasi, si capitani de peste, aceasta este un livret de opera asemeni ceeli maxime, care obladuie in Carolele in care balcescu si-a asezat locul lui comun de slujba si ingropaciune, ca spre a ne zambi, poet, la atata minune, si belsug, pe tot Universul nostru atat de putin, si de ocupat, si de bombardament!

 

*

12 februarie 2023

 

~*~

Cdr,

Jianu Liviu-Florian









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu