marți, 21 februarie 2023

Adriana Vitan Balint - CANALUL

 




CANALUL

 

Băi, ce nu se ințelege? Ălora, în plin război, le arde să dragheze canalul Bîstroe din Delta Dunării, adică rezervație naturală protejată, patrimoniu UNESCO!!! Asta e grija lor când sunt atacați de cel mai fioros dușman al întregii planete.

 

Pricepe cineva despre ce e vorba sau facem toți pe proștii ca să nu deranjăm? Canalul ăla, odată adâncit, se va umple cu apa din delta noastra, adica va seca Delta, băăăă, scl@vilor!

 

Adio rezervație naturală! Adio turism, economie, tot! Gata!

 

Nu mai e nimeni oripilat de mediu? Nu mai protejează nimeni speciile de pești, de păsări, animale, insecte și toată biosfera de acolo?

 

Unde ne sunt, mă, patrioții urlători, eroii neamului care se bat cu cărămida-n piept și se dau cu curul de pământ la orice declarație irelevantă? Ce e, mă, liniștea asta, unde sunt, mă, ăștia cu live-urile, mitingurile? Nu au primit încă agenda de la servicii?

 

Unde e, mă, ministrul afacerilor externe, să

demareze negocieri, unde e, mă, șeful diplomației românești, ficusul ăla scărbos de șparlește case de la oameni si le închiriază austriecilor?  Chiar ne iau ăștia țara de sub noi și toată lumea doarme?

 

La gândacul croitor au sărit imediat toți dezaxații ca să nu se facă nicio autostradă pe Valea Oltului, ca murea ăla de sete, nu mai putea merge la râu să se adape, s-a sistat orice urmă de lucrări acolo, acum unde sunt dezaxații ăia să apere și speciile din Delta Dunării?

 

Avem milă de milogii ăștia de la nord că sunt amărâți, ca i-a lovit războiul, că sunt nevoiți să plece în pribegie, ii ținem în puf pe banii noștri, noi suntem toți cenușii și triști prin magazine, disperați că nu ne ajung banii de la o lună la alta și ăstia râd, fac glume, chefuri, merg la schi, sunt senini, zici ca sunt in vacanță, în timp ce alora rămași în țara lor, în loc să facă ceva ca să ii întoarcă acasă, le arde să inchidă bisericile românești, să interzică vorbitul in limba română, acum vor să ne ia si apa din deltă?

 

Păi asa se comportă o țară aflată in război, când e cu morcovul cât casa că e ocupată de ruși? Dati-le, mă si porturile, că și-asa ai noștri nu mai au acces in ele cu grânele și mărfurile noastre.

 

Chiar nu vede nimeni că piticul ala isteric, în timp ce se rățoiește la toată planeta, ne fură cu totul si ai noștri il servesc la comanda, ca ospătarii?

 

Urla toata planeta că intră Putin peste ei sa le ia teritoriul, dar in loc să se preocupe de apararea granitelor proprii, ei sunt cu ochii pe teritoriile din țările vecine.

 

Culmea nesimțirii, au inceput unii cu buletin românesc, că români nu pot fi numiți, de-ăia cu slava-n gură, să facă propagandă că ar fi bine să facem frumos pe lânga ăștia din nord, că au șanse mari să ajungă ditamai puterea regională si e bine să nu ne punem rău cu ei.

 

Cum ar veni, războiul ăsta le făcu un bine, îi făcu stăpâni pe Europa de Est. Bine că scăparam de rusi, că vin ăilalți rusi, mai ai dracu ca primii.

 

Și noi stăm în case si aplaudăm ca pinguinii, la ordin, că așa ne zice Arafat, bate vântul, e pericol, în timp ce statul român e pe mâna trădătorilor. Chiar nu crapă obrazul nimănui pentru ce lasă moștenire copiilor?!

 

Adriana Vitan Balint









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu