miercuri, 1 februarie 2023

Ben Todică - MAGNA DIVINUS

 




MAGNA DIVINUS

 

 

O găină era alergată de o pasăre de pradă. Găina alerga iute și sări prin fereastra mică  în cotețul în care fermierul își ținea găinile pentru ouă. În picaj, uliul intră în coteț lovind lanțetele care țineau fereastra deschisă și se trezi blocat înăuntru. Găina tremura îngrămădită într-un colț. Undeva în India un leopard flămând alerga să prindă un câine care, ca să scape sări repede într-un veceu de stradă și tot prin acea gaură de aerisire întră și leopardul. Acum câinele ședea smerit așteptându-și soarta. Văzându-se prins în capcană, leopardul începu să alerge neliniștit în interiorul veceului ca să scape cumva, însă ușa era bine închisă, pentru că nimeni nu putea să intre înăuntru fără să plătească. Văzând acest lucru, leopardul tăcut se așeză în colțul opus câinelui în așteptare. Știrea a ajuns în media, iar oamenii de știință s-au grăbit să studieze fenomenul. Toți se întrebau de ce leopardul nu a mâncat câinele și s-a ajuns la concluzia că atunci când o ființă își pierde libertatea, eliberarea devine prioritatea întâi chiar și înaintea foamei. Emoțiile dispar și domină instinctul eliberării. Organele cu protecția animalelor au împușcat leopardul cu un glonț tranchilizant și l-au dus în pădure unde i-au dat drumul în libertate. La fermă, pentru că se însera, țăranul a deschis cotețul pentru a-și numera găinile și a găsit pasărea de pradă moartă cu penele smulse, plină de sânge și ciocul zdrobit. Găina stătea pironită în același loc însă întreagă. Țăranul a luat uliul și l-a îngropat, apoi a închis găinile ca de obicei peste noapte. Seara în jurul focului împreună cu baba și copiii au concluzionat că pasărea a alergat conținuu prin coteț căutând să iasă afară, s-a zgâriat de pereți, cuie și sârmă ghimpată până a murit. N-o mai interesa găina.

 

Existența noastră este pusă azi sub semnul întrebării. Inteligența artificială invadează spațiul creativ al omului. Un artist crează un portret în care pune experiența unei întregi vieți, a lui, a străbunilor și a învățătorilor săi. Experiența fiecărui individ e unică. Pe când un calculator crează o piesă în câteva secunde. Această invadare creativă artificială are loc în toate domeniile societății chiar și în literatură. Ce experiență are un calculator? Nu mai multă decât dibăcia programatorilor săi. Un calculator nu va fi capabil niciodată să înlocuiască experiența originală a individului decât doar să obțină plagieri și variațiuni ale programatorilor săi. E adevărat și faptul că variațiunile vor fi infinite, însă nu originale. Ne întrebăm: oare, de ce?

 

Pentru că noi nu cunoaștem complet natura. Noi credem că știm totul, însă ce știm sunt doar lucruri, informații superficiale. Acestea sunt speculate de înfumurați și profitori care înrobesc adevărul. Aparențele înșeală și sunt păcălitoare. Noi credem că știm de ce iubim și ce este iubirea. Totul e vibrație în jur. Acea vibrație capturată pe celuloid într-un film nu va putea fi reprodusă în digital. La fel cum nici audio digital nu o poate face cum o făcea înregistrarea analogă. E adevărat că ele crează noi stări și emoții, însă în realitate ele sunt un perete între noi și natură. Ele ne transformă și ne alterează matematic. Ne descompunem divinul și devenim mașini din carne vie. Vă recomand să vizionați filmul „Ryan’s doughter” a lui David Lean pe ecran panoramic în copie originală de 70 mm film. Scrieți experiența și apoi să vedeți filmul tot pe panoramic, însă copie digitală și din nou scrieți ce simțiți. Comparați eseurile. Filmul digital devine un fel de desen animat. Sunt elemente pe care celuloidul le înregistrează incapabil de imaginea digitală care e doar o imitație de culori și contur. Ce simți instinctiv la analog dispare în digital. Filmul o să-l accepți doar RAȚIONAL ȘI DICTAT DE TEORII. Acest adevăr este ignorat din motive comerciale însă fără să înțelegem că toate acestea duc la înrobirea naturii din noi, a divinității. Omul va deveni corp viu.

 

Această sculă, MINCIUNA este folosită să înrobească dintodeauna. Digitalul a intrat acum și înlocuiește banul care ne va reduce la un simplu simbol numeric. Banul îl înlocuiește și pe creator și devine el însuși Dumnezeu. Banul o sculă în tolba omului ca și celelalte: ciocan, creion, metru, greutate etc. a fost transformat în instrument de tortură și înrobire. În loc să rămână lângă celelalte scule ajutătoare ca să-l servească pe om precum coasa sau lopata, banul a fost ales de escroci să speculeze și să distrugă societatea. De ce e nevoie să ai milioane de ciocane în tolbă, când e suficient unul sau două dacă ai angajați. Unde e respectul pentru societatea care te-a ajutat să creezi. Bancherul a ajuns să interzică restului lumii să-și exercite dreptul prin naștere de a trăi, starea pentru care a fost creat. Nimeni nu mai are dreptul să creeze ci doar ei, un număr restrâns de OBRAZNICI.

 

De câțiva ani încoace lumea a început să se schimbe și în loc să încetinească ritmul, ea accelerează cu viteză împotriva zidului din față. Parlamentele nu ne mai servesc doar schimbă legile și ne schimbă felul de a fi în ciuda dorinței noastre naturale. Și o fac cu o asemenea viteză încât nu ai timp să te dezmeticești. Suntem conduși de oameni care nu simt nimic pentru neam și țară. Sunt aleși doar pentru slăbiciunile lor emoționale și păcate. Ca să poată fi manevrați. Dacă am fost o națiune suverană și ne-ați invitat să facem parte din Europa, de ce ne discriminați prin privare de drepturi egale. Ne jupuiți, dar în Schenghen nu ne primiți. Cine fură pe cine? Ca și boierul pe vremuri lasă cartoful pe câmp ca să mănânce și văduva sau nevoiașul. Nu credeți că veți intra într-o capcană precum uliul sau leopardul, însă în cazul leopardului, sigur sperați să vă salvați. Așa au sperat și naziștii lui Hitler. Unii au fost salvați și duși în pădurile americilor. Leoparzi bogați sau inteligenți.

 

Schimbarea genului și concepția naturală a selecției naturale a cine ești sau ce ești, bărbat sau femeie sau amândouă unde duce? Chiar dacă 80 la sută din populație nu e de acord cu voi, legea este trecută și votată. De cine? De ce fac ei toate astea în ciuda voinței oamenilor. Libertatea cuvântului ne este luată. Vor să ne ia mașinile cu explozie internă și să le introducă pe cele cu baterii și să ne izoleze în orașe cu diametrul de 15 km ca să ne obișnuim fără mașină și pe bicicletă. Vor să ne modifice alimentele, să ne îndoape cu insecte. Să renunțăm la carne și produse lactate. Prevăd ăștia un război nuclear în care vor rezista doar gândacii de va trebui să ne hrănim cu ei de pe acum? Mie mi-e groază de o singură muscă prin casă darămite să gătești și să crești porții de 6o de mii de gâze pentru o porție. Imaginează-ți când întreaga fermă de gândaci va exploda de la bășinile lor și vor împânzi orașul sau natura. Păi  invazia lăcustelor e floare la ureche. Vom fi mâncați de vii sau întregile orașe vor fi incediate pentru a ne salva. Cu ce vom hrăni și crește aceste insecte? Cu cadavrele noastre? Suntem descurajați să ne încălzim sau să mai zburăm odată pe an în concediu în timp ce ei zboară în avioane private fără jenă de poluare. Pe vremea comunismului se zbura mai mult în lume decât azi în epoca globalizării. Mă întreb, la ce mai folosește Constituția în Democrație dacă nu o respectăm. Mai e valabilă? Ar trebui să ni se clarifice. Ne mai păzește drepturile că pentru asta a fost creată. Constituția spune că poporul hotărăște soarta destinului țării. De ce nu ne spuneți voi aleșii, voi cei ce ocupați locurile adevăraților patrioți și iubitori de țară și neam. Care legi sunt mai importante? Cele ale naturii sau ale voastre votate în parlament? Este realul adevăr sau este minciună? Ce este drept și ce este nedrept? După care logică ne conducem? Legea existenței e a naturii și te naști cu ea. Este legea universului, legea fizicii. Ce este greșit, defect și ce este normal? Nici un guvern nu are dreptul să ne modifice starea naturală pentru că ne anihilăm și murim cum a murit uliul și leopardul nu a mai fost leopard decât în mediul său natural. Cine declară că el e legea e un OBRAZNIC și trebuie pus la colț. Când Clinton a fost prins în act cu Monica trebuia automat scos din poziția de președinte. Nu trebuia să fie lăsat un om vinovat de crimă să comită crimă în continuare și astfel ar fi fost oprit un lanț de războaie comise de atunci. O Magna Carta despre care se vorbește tot mai mult prin guverne azi și sigilată de un rege analfabet ar trebui predată obligatoriu în toate școlile lumii ca să se învețe că noi oamenii suntem suverani.

 

Ben Todică














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu