joi, 2 februarie 2023

Maria Diana Popescu - „Dacă nu ne daţi ce vrem vă vom ataca”

 




„Dacă nu ne daţi ce vrem vă vom ataca”

Maria Diana Popescu

02 Februarie 2023

 

Panica la nivel mondial provocată de războiul din Ucraina, fenomenele naturale extreme tot mai frecvente, în locuri inexplicabile, „decesele subite” de după vaccinare care îngrozesc omenirea, amestecul armat al SUA în internul tot mai multor state, constituie climatul propice distragerii atenţiei  de la direcţia inumană impusă omenirii, de la comerţul fraudulos cu armament şi tehnică de luptă, comerţul cu sănătatea, cu viaţa şi cu moartea cetăţenilor planetari. În acest peisaj se poate observa cu uşurinţă tupeul administraţiei SUA extrem de periculos pentru pacea lumii: „Dacă nu ne daţi ce vrem vă vom ataca”! Sînt înfricoşătoare agresivitatea şi aroganţa pe care SUA nu se mai sfiiesc să le afişeze în raport cu orice stat al lumii, pe lîngă actele criminale împotriva tuturor: pandemii, vaccinuri, LGBTQ+, migraţie kalergiană, negarea identităţii...

 

După războaiele şi minciunile mediatice ale SUA, incluziv crearea şi alimentarea organizaţiilor fundamentalist-extremiste, după distrugerea ţărilor arabe, după retragerea suspectă din Afganistan, după umilirea UE, SUA „negociază” războiul şi aşa zisa securitate a Europei peste capul europenilor! Ba mai mult,  SUA se delectează, încasînd sume uriaşe pe baza războiului din Ucraina. După Ucraina, îşi vor găsi alt client! Pentru SUA războiul este o chestiune de bani. SUA are un ţel principal: să declanşeze războaie la cel mai înalt nivel. Pentru că 80% din economia lor o reprezintă industria de armament şi tehnică de luptă. Dacă în lume ar fi pace, SUA ar produce pe stoc, săpîndu-şi singure înmormîntarea economică. Iată de ce americanii ţin lumea în şah permanent.

 

Ca stat suveran şi independent (cîndva), cum am permis ca în România să avem trupe militare americane, escadrile de avioane şi tehnică militară de luptă străină, cînd am avut şi am fi putut avea propria armată, propriile sisteme de apărare. Deficitul bugetar al USA a crescut enorm în anii de mandat ai lui Biden, ceea ce denota că Washingtonul e extrem de disperat, ahtiat după război, iar disperarea face să comită acţiuni criminale, deşi, post factum, e prins cu minciuna. Privind cu atenţie scena de putere a lumii observăm patru actori care se impun prin diverse metode: SUA, China, Rusia şi UE, cu fireştile mari diferenţe dintre ele: SUA, cu Biden la pupitru, bate spre cădere, China, în ascensiune, Rusia, bate pasul pe loc, iar UE, în criză profundă. Pentru SUA concurenţii cei mai periculoşi sînt Rusia şi China. De Rusia, care are o mare putere militară, tocmai se ocupă prin intermediul Ucrainei, în China, SUA au început să bage băţul prin gardul dintre China continentală şi Taiwan.

 

Fiecare din puterile concurente au luat cîte ceva din Ucraina: SUA, rezervele de patrimoniu ale Ucrainei, aur, gaze, UE s-a ales cu datoriile, cu paralizia în criză şi frig din cauza celor două state nemembre UE, Rusia şi Ucraina. China învaţă nişte lecţii din mers, iar Putin, mizînd pe comportamentul extremist al ucrainenilor, i-a pus într-o poziţie incomodă în faţa UE, le-a tăiat elanul de europenizare pentru că şi ucrainenii sînt ruşi, şi ruşii n-au treabă cu UE. Aşadar, ce-i mînă în luptă pe SUA? „Democratizarea” minciunilor mediatice prin care au demarat războaiele omenirii atît de necesare economiei lor cît şi menţinerii statului de lider mondial. Informările publice ale SUA au fost minciuni gogonate, luînd în calcul războaiele declanşate de SUA prin minciuni: Sadam şi inexistentele arme de distrugerea în masă, „Statul islamic”, actele teroriste care au încetat prin prezenţa Rusiei în zonă, 11 septembrie şi masacrele „Primăverii arabe”, Afganistan, toate pentru petrol, droguri, rezerve şi bogaţii naturale.

 

Cu înţelepciunea lui, românul a ieşit întotdeauna învingător din atacurile provocate de istorie, dar nu cu „ajutorul” americanilor. I-am aşteptat noi pe americani decenii la rînd cu gura căscată, pînă ne-au ocupat. Timonierul i-a adus în bătătura noastră. Au venit, nu cu avioane de linie. Nu, cu paraşuta, ci cu flote, batalioane, scut antirachetă, cu F16, cu AWACS-uri… Ne-au dotat cu de-a sila, pe bani grei (banii noştri) cu sicrie zburătoare şi epave plutitoare. Chiar şi cu drone de tipul celei cu care l-au ucis pe generalul Soleimani. Dregătorii de la Bucureşti li s-au aruncat la picioare, văicărindu-se că ţara merge cum nu se poate de rău. În loc să rupă îndatorarea ce i-a jupuit pe români şi de cenuşa din vatră, le-au dat şi mult mai mulţi bani să ne înarmeze cu ciurucurile lor casate, pentru achitarea cărora şi urmaşii urmaşilor noştri vor avea de plătit cămătarilor americani.

 

N-am învăţat nimic din istorie! De aceea, cu ajutorul lichelelor autohtone, lichele străine ne duc de nas. SUA ne jefuiesc banii din buget, prin mafioţii lor, prin băncile lor, prin FMI-ul lor. Nu, Rusia. Românii mor în războaiele SUA, pentru interesele lor meschine. Nu pentru Rusia mor. SUA vor Roşia Montană, nu,  Rusia. SUA vor gazele de şist. Nu, Rusia. SUA ne vînd cu japca arme scoase din uz pe care le plătim împărăteşte, la preţuri interlope. SUA se îngraşă din munca românilor. Nu pe Rusia o umplem cu bani. Nu Rusia l-a instalat la Cotroceni pe trădătorul actual! SUA i-au dat şapca de cinzeci de bani în schimbul unor tîrguri păguboase României. Americii lui Obama, Trump şi Biden îi datorăm marile poveri. Nu, Rusiei. Nu, lui Putin. Diversiunea cu Rusia este un mod suprem de manipulare menit să închidă gura cu privire la tot ce ni se „confiscă” din avuţia naţională. Washingtonul nu se poate odihni din cauza războiului programat în care vrea să ne arunce. Au devenit atît de grijulii cu noi, semn că în România mai e de furat, iar în acest sens Puterea de la Bucureşti continuă „cooperarea” cu americanii, bazată, în special, pe afaceri păguboase gen Bechtel şi Chevron! Păi, Washingtonul ne vorbeşte despre libertate, democraţie, drepturile omului, după ce ne-au tîrît soldaţii în războaiele lor, iar acum au acces la resursele noastre? Care libertate, ce drepturi? „Guvernul meu” ne-a asigurat „dreptul” de a nu mai avea suveranitate, „dreptul de a fi sclav, de a trăi mizer, de a muri de foame, de a munci pe trei parale, ca să cumpărăm armament de la americani. De-ar mai trăi, Constantin Tănase ne-ar aminti că: „În ţara asta, ţara pîinii/ să aibă pîine chiar şi cîinii/ Guvernul nostru ne obligă/ S-avem o zi de mămăligă/ Lor ce le pasă cum e traiul/ scumpiră trenul şi tramvaiul/ Scumpiră  tot la cataramă...”.

 

Nu înseamnă că trebuie omisă Rusia, cînd îi avem „prieteni”, cu de-a sila, pe americani şi servanţii lor din UE-NATO, care ne-au înarmat cu ce le-a prisosit, în interesul  de a instala la noi o zonă strategică de război!  Să nu uităm că fiecare război declanşat de SUA şi NATO împotriva statelor lumii, de la Iugoslavia la statele arabe,  a fost „justificat” prin motivaţii abominabile, care mai tîrziu s-au dovedit a fi dezinformări,  minciuni mediatice, lansate pentru derutarea credulilor.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu