marți, 4 decembrie 2018

ArtSmart. Joseph Resch, Tiffany, vinuri de colecţie + „Homo ludens”, expoziția personală Carmen Olteanu, la Artoteca BMB,+ Tezaur








ArtSmart. Tezaur de colecţie. Colecţie de Tezaur





„Literatorul”, din nou în lumea revistelor literare


Biblioteca Metropolitană București organizează luni, 10 decembrie, la orele 18.00, în foaierul Teatrului Excelsior din Capitală, evenimentul de relansare al revistei „Literatorul”, fondată la 1880 de Alexandru Macedonski, într-o ediție nouă, tipărită cu ocazia Centenarului Marii Uniri.




„Basmul Unirii”, scris de copiii Bucureștiului, demn de Cartea Recordurilor





ArtSmart. Cum a “tratat” istoria doctorul arheolog




Noul Catalog Artmark Historical Estate






Invitație

- Pentru cei interesati, nu toti prezenti pe lista destinatarilor Editurii Betta -

Cum zicea Dl. Emil Constantinescu: "Sa fie clar"... Traducerea se plateste doar de autorii antologati. Si nu atat de traducere in sine este vorba, cat despre  efortul de redactare si mai ales de deplasarea mea la Istanbul. In subsidiar, de exemplu, metionerez ca numai facturile mele de telefon pe lunile iulie si august, cand am avut cele doua deplasari la Istanbul,  au insumat un plus fata de media lunilor anterioare echivalind cu contributia a mai bine de jumatate din antologati.  Personal nu am idee si nu m-a interesat costul unei traduceri, dar presupun ca este peste ceea ce am cerut eu.
Tin sa le multumesc celor antologati pentru intelegere, intrucat procedand in felul acesta am reusit sa ne atingem scopul propus - noi, aici, in Romania. In ceea ce priveste volumul din Turcia, ei sunt in intarziere, datorita atat perioadei de spitalizare si convalescenta a lui Osman Bozkurt, dar si faptului ca in cele din urma acesta si-a revizuit proiectul initial, ajungand la concluzia ca e bine ca si varianta editata in Turcia sa fie tot bilingva.  Speram ca in zilele ce urmeaza sa primim detaliile privind lansarea de la istanbul.
Cu pretuire, tuturor,
Marian Ilie 


Editura Betta ar fi onorată dacă ați participa marți, 11 dec., 15.30, la Casa Schiller, din București, str. Batiștei nr.15, la o triplă lansare de carte:

- Poemul TEMEIUL TIMPULUI TRECUT de Eliza Roha,
- Vol. de teatru PERPETUUM MOBILE... de Nelu Barbu
- Antologia bilingvă(în română și turcă) „Din universul poeziei române actuale”, care cuprinde 55 autori, prefața aparținându-i criticului Aureliu Goci, iar traducerea poetului Marian Ilie.

Cu această ocazie, celor ce au achitat traducerea și contravaloarea a două antologii li se va distribui cartea.Cei ce nu au făcut-o, pot plăti pe loc(50 lei traducerea și 60 lei cele 2 ex.)

Considerație,

N.Roșu

Kind reminder. Licitaţia de Crăciun













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu