miercuri, 3 iulie 2019

viorel roman - BREXIT




BREXIT
Membrii Partidul britanic Brexit, obligati sa fie prezent in noul Parlamentul European, asteapta nerabdatori sa se retraga victoriosi din Europa continentala, romano-catolica pe insula protestanta, anglicana, asa ca la intonarea Imnului UE s-au intors toti cu spatele in amintirea regelui Henry al VIII-lea, 1491-1547, simbolul ruperii Angliei de Roma, in semn de protest al electoratului, adversar multisecular al Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana / UE, care i-a invins pe Napoleon, Wilhelm II, Adolf Hitler si Angela Merkel. Imnul UE este un extras din Simfonia a IX-a de Ludwig Van Beethoven, o transpunere în muzică a poemului „Odă bucuriei” de Friedrich von Schiller. 

http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/


BREXIT blocat
pentru ca se confrunta viziuni religioase, politico-economic quasi incompatibile.
Anglo-saxonii insulari, maritimi, comerciati, anti-intelectuali, provinciali, protestanti, democrati nu se prea intaleg, impaca cu Europa continentala, cosmopolita, romano-catolica, a meseriasilor si militarilor, disciplinati cu tendinte autoritare. 
Asta nu de ieri de azi, ci de la regele Henric al VIII-lea, care renunta la romano-catolicismul continental si se proclama seful Bisericii Anglicane, „rege si preot“, conform Vechiului Testament. 
Dupa acest prim Brexit a urmat un conflict permanent intre insulari si continentali, victoriile britanicilor asupra lui Napoleon, Wilhelm II, Adolf Hitler si lunga dominatie a Imperiului Britanic. 
Dupa decolonializare, Marea Britanie devine totusi membra a Uniunii Europene, dar traditia ei imperiala nu se impaca cu un Imperiu continental non-imperial (tarile sunt suverane si de buna voie in UE), asa ca a decis printr-un referendum al demagogilor, parasierea UE. 
De atunci, din 2016, s-a ajuns la un blocaj de comunicare greu de intales, depasit, pentru ca anglosaxonii, mereu invangatori in atatea razboaie cred ca merita un regim preferential, pe cand urmasii Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, s-au cam saturat atat de incoerenta, aroganta postimperiala anglicana, cat si de incompatibilitatea greco-ortodocsilor cu rationalitatea occidentala. 
Avem de a face cu un conflict, blocaj clasic, binecunoscut intre Centru si Periferie, intre nationalism si globalizare, anti-intelectualism provincial si comopolitism elitist, protestantism, greco-ortodoxie si romano-catolicism greu de intales si mai ales de solutionat amiabil, in interesul tuturora.

https://www.asiiromani.com/romania-2017-si-antiintelectualismul-protestant-si-ortodox/
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=17944
https://www.academia.edu/30219891/Nationalism_sau_internationalism
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

Brexit 2019
Uniunea Europeana a fost creata pentru ca 28 de state nationale sa pot face fata presiunilor SUA, China, Rusia, care cu fiecare in parte face ce vrea, ca pisica cu soricelul. Vezi in est, Rusia vs Moldova, Ucraina, Georgia. Dovada acestui adevar elementar il traim in aceste zile si in vest, unde Anglia, dupa ce a castigat razboaiele mondiale I si II, dar a pierdut Imperiul Britanic si statutul de Mare Putere, nu reuseste dupa doi ani de zile de Brexit sa ieasa din UE si participa la alegerile pentru Parlamentul European din 23-26 mai 2019.
https://www.academia.edu/27240323/Deus_ex_machina_-Brexit

BREXIT
Ministrul de externe Teodor Meleșcanu: „În cazul unei ieşiri a Marii Britanii fără niciun fel de acord cu UE, într-adevăr se vor crea probleme şi pentru cetăţenii români care sunt în Marea Britanie şi pentru cetăţenii din Marea Britanie care sunt din diverse ţări din UE, inclusiv din România … Din punctul nostru de vedere, ca Preşedinţie (n.r. a Consiliului UE), suntem la dispoziţie pentru a căuta să găsim orice posibilităţi pentru continuarea dialogului, va trebui, însă, să vedem care sunt poziţiile Marii Britanii şi care este poziţia la nivelul UE. Noi, ca Preşedinţie rotativă a UE, suntem gata să punem la dispoziţie toate facilităţile pentru a avea discuţii pe tema aceasta”


Deus ex machina - Brexit

Incercarea entuziasta a celor care au supravietuit celui de al doilea mare razboi civil european de treizeci de ani, 1914-1945, de a reface Sfantul Imperiu Roman, de a integra pasnic zeci de natiunii a esuat ca si primul, la fel de religioas si devastator, 1618-1648. Conflictul dintre protestanti si catolici nu s-a incheiat.
Marea Britanie paraseste marele proiect de pace, bunastare si solidaritate al Uniunii Europene. Rezolvarea pe calea referendumului a conflictului milenar dintre lumea romano-catolica si cea anglo-mozaica, dintre axa maritima Washington-Londra-Ierusalem si cea comtinentala Paris-BerlinMoscova prin interventia proniei divine, vox populi vox Dei, n-a surprins decat pe farizeii de servici de la Bruxelles si a avut loc simultan cu incheierea lucrarilor Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe in Grecia.
Fundamentul fara Dumnezeu al cultului tehnico-stiintific, la care se inchina lumea materialista, secularizata propagata de iluminismul Revolutiei Franceze, e mult prea subred pentru a integra trei mari traditii religioase, juridice, culturale multiseculare: protestantismul germanic, catolicismul latin, ortodoxismul greco-pravoslavnic si last but not least iudaismul. Din nou sunt adepatii Vechiului Testament in conflict cu cei ai Noului Testament?
Dihotomia din Imperiu Roman de Rasarit, Bizant, dintre a doua Roma, Constantinopolul grecilor speculativi si a treia Roma, Moscova pravoslavnicilor mesianici a facut ca si Sinodul sa nu fie Panortodox. Patriarhatele slavilor din Moscova si Sofia n-au venit. Preafericitul Patriarh Daniel a contribuit constructiv la Sinod, conform crestinismului pragmantic roman, diferit de cel slav sau grec, a patra Roma, Bucuresti. Parafrazand un roman celebru, pe frontul de vest si est, nimic nou.
Cei de facut? In ciuda tuturora, adeptii atei ai cultului tehnico-stiintific al globalizarii, al unei Europe fara Dumnezeu nu se simt pusi la indoiala de Brexitul anglo-mozaic si cu atat mai putin de Sinodul Ortodox din luna iunie 2016. Dupa toate probabilitatile, ei vor sarbatorii inca mari succese si triumfe, totusi neglijarea credintei, atat de draga ipocriziei politic corecta, nu mai e posibila, mai ales in vremea protestului islamic devastator din zilele noastre.
Bremen la 4 iulie 2016

*
Draga Viorel, dupa cum bine stii, eu sunt destul de "ne-educat" in "schismele religioase", dar traind de 50 de ani in Vest am urmarit cu atentie si curiositate evolutia Europei in contextul Uniunii Europene.
Ideea unei Europe unite, nu este ceva nou si , in fond, Germania, Franta, etc.,au copiat modelul scandinav de colaborare social-economic-educational.
UE insa, in timp, a dezvoltat un model politic bazat pe totala supunere fata de interesele politice ale unei noi puteri totalitare bazate pe o asa-zisa democratie. Acum exista un Parlament European cu sediul la Bruxelles, care are puteri aproape nelimitate sa decida soarta fiecarei tari membre. Orice decizie nationala trebuie sa fie "acceptata" la Bruxelles si daca aceasta decizie nationala nu se conforma directivelor UE, ea nu este acceptata. Ciudat ca lumea a uitat ca asa se proceda in sistemul comunist cu sediul la Moscova!
Sa nu uitam ca Germania, din prostie sau din trufie, a distrus Europa (Primul si al doilea Razboi Mondial) si acum prin intermediul unei Europe Comune umile si financiar dependenta, incearca sa o distruga din nou.
Uitate sunt in Europa sutele de mii de britanici care au eliberat Europa de cizma germana!
Angela Merkel, o parvenita comunista, doritoare de putere nelimitata, fara scrupule, foloseste UE ca sa domine Europa social-politic-economic.
Regatul Unit se opune unei subjugari politice si cetatenii britanici au votat, democratic, sa paraseasca aceasta uniune totalitara.
Junker, Presedintele UE, fara nici un fel de rusine, in plina sesiune parlamentara, al intreaba pe Dl Farage, parlamentar UK, ce cauta el acolo la Bruxelles acum cand UK a votat Brexit?!
Cat de tampit poate fi acest Junker sau mai bine zis, cat de atotputernic se crede/este, incat sa aibe tupeul sa excluda un membru al Parlamentului European de la libera expresie atata timp cat UK, oficial, inca face parte din UE!
Al numesc simplu Junker Brejnev!
Decisia poporului englez se bazeaza pe vot democratic si pe spaima indusa in toata Europa de totalitarismul bruxellian.

**
Imi aduc aminte ca acum vreo 12 ani Austria a votat democratic un partid de dreapta care nu a convenit UE si neconvenindu-i, UE a amenintat Austria cu repercusiuni. Austrai a trebuit sa-si anuleze votul si sa accepte un alt guvern servil UE.
UK vrea sa paraseasca UE si, in numele democratiei, are acest drept si nu ar trebui sa fie tracasata de UE, daca UE ar fi o alianta democratica si nu una comunista.
Ma mira, oarecum, faptul ca Franta, Belgia, Polonia, Olanda,etc., tari pe care UK le-a eliberat de cizma fascista a lui Hitler, sunt acum cele mai mari acuzatoare ale britanicilor, dar gandindu-ma la cei care conduc acele tari (Holland,etc.) nu ar trebui sa ma mir.
In viitorul apropiat, Turcia va deveni aliatul numarul 1 al UE si prin acest proces, islamizarea Europein se va accelera.
Nemtii, in inconstienta lor si in fanatismul lor caracteristic aplauda aceasta maneuvra devastatoare. Tarile slugi, pentru un ban de argint, isi vand traditiile si independenta.
Tot un englez a scris o nuvela care a trebui sa fie citita-recitita: 1984! Daca nu da de gandit, europenii isi vor merita soarta!
Eu sunt batran si obosit de lozinci, atat de cele care proslavesc, cat si de cele care incearca sa intimideze.
Welcome to the future and to Big-Brother! Al tau, Dimitrie

***
Draga Dimitrie, nu de ieri, alaltaieri faci tu o analiza pertineneta si paradoxala, ca precizia chirurgului si inspiratia poetului, a islamizarii si germanizarii Europei Unite sortita esecului. Nu numai ca subscriu la tot ce spui, dar parca, dupa ce te-am citit, ma duce acum gandul mai departe.
E o moda ca trecutul, istoria sa fie vazuta numai din perspectiva contemporana, sau cel mult redusa la razboiul civil religios modern, 1914-1945, ca si cum n-am stie cum s-a desfasurat primul, 1618-1648. Ca si cum stramosii nostri, de dinainte de Revolutiei Franceze n-ar fi existat.
Ce traim noi in aceste zile nu-i prea original si nici nacar greu de descifrat. Nimic nou sub soare! Eu refuz sa vad ceea ce ma inconjoara, fara a lua in condiderare 3.000 de ani, fara de care nu intalegi mai nimic, chiar daca te scoli in fiecare zi din pat. Parca Goethe a spus asta, dar desigur mai frumos.
Iti multumesc si pentru spontaneitate si sinceritate. Pe curand, al rau devotat, vr

****
Inceptul sfarsitului s-a pornit. Deficitul de democratie, efortul de uniformizare si stergerea diferentelor de identitate au dus,duc, si vor duce mereu la acelas rezultat. (vezi caderea si a URSS), indifferent pe ce motive. Inspre binele evolutiei, Natura iubeste diversitatea si o va impune
intotdeauna (cu cat mai intarziat cu atat mai violent. Se vor trezi sefii EU la Bruxelless? Ma indoiesc, ar trebui sa renunte la prea multe avantaje, deci, in loc sa ia masurile de corectare a deficiturilor se vor incrancena in status quo cu vehementa salbateca. Acestia, ca toate elitele la sfarsutul unor epoci, creazand ca-au castigat partida prostirii maselor, tind sa ignore, cu tembelismul boului deja injunghiat, semnele prerevolutionare, pentru subsemnatul deja  de la o vreme vizibile in lume. Astfel, nu-i nimic nou sub soare; cand va disparea si ultimul supravietuitor al conflagratiei mondiale din anii 40 si mai incolo, se vor pune bazele noului conflict. Nu se Invata nimic, sau, mai degraba, foarte putin si teribil de incet. Homo sapiens poate nu-I chiar atat de sapiens. Atat pe scurt si concis, al tau, IM
Care deficit de democratie? Institutiile UE au fost gandite nedemocratice si IN AFARA controlului democratic DE LA INCEPUT.Acum doar are loc constientizarea faptului ca solutia e doar in afara lor - de aia pleaca englezii. Sper sa fie un dus rece pentru stilul paternalist al lui Juncker (vezi cum l-a tratat pe Tsipras) si mai ales pentru incapatanarea obraznica a lui Schauble. Cat timp astora nu li se valua puterea, vor mai pleca si altii! RV
Brexit habe ich den Briten nicht zugetraut, Respekt! Ich sehe darin auch eine Chance für Europa bzw die EU. Die muss sich jetzt reformieren,  damit sie nicht zerfällt. Das Votum der britischen Bürger zeigt doch jenseits rechtspopulististischer Anwandlungen, dass  die EUROPÄISCHE Union die Erwartungen an sie nicht mehr so gut erfüllt. Das hört man auch in vielen anderen Ländern der EU. Der merkantile und pragmatische
Charakter der Briten wird dafür sorgen, dass es keine Friktionen in der Zusammenarbeit zwischen England und der EU geben wird - nur die Spielregeln ändern sich. Und das kann doch auch eine Chance sein. CH

https://www.academia.edu/27240323/Deus_ex_machina_-Brexit

http://revistasingur.ro/articol-pres/15172-viorel-roman-brexit-2016?q=articol-pres/15172-viorelroman-brexit-2016








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu