duminică, 8 august 2021

Redactia ART-EMIS - NU! Pentru un român! DA! Pentru un evreu!

 



NU! Pentru un român! DA! Pentru un evreu!

Redactia ART-EMIS

08 August 2021

 

Vă supunem atenției un text publicat în data de 6 august 2021 în revista online „Edupedu”, lăsând cititorii să tragă singuri concluzia despre ceea ce se întâmplă în România, despre imensele și brutalele presiuni care s-au făcut/se fac asurta conducerii Academiei Române și actele necamuflate de condamnare a românilor în propria țară.. „Unde ești Tu, Țepeș, Doamne…”. Precizăm că subtitlurile - extrase din text - au fost adăugate de redacție. (Redacția ART-EMIS)

 

„Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a revenit asupra poziției sale în privința savantului Nicolae Paulescu, în onoarea căruia urma să se organizeze la București o conferință dedicată centenarului descoperirii insulinei, atribuită lui Paulescu.

 

Profesorul de medicină Peter Manu de la Universitatea « Hofstra » din statul New York, autor împreună cu Horia Bozdoghină al cărții « Polemica Paulescu » în care afirmă că savantul român nu a descoperit primul insulina, a protestat împotriva unei manifestări informale jubiliare sub egida Academiei Române desfășurate în data de 21 iulie a.c.

 

« O manifestare encomiastică la adresa lui Paulescu ar fi rușinoasă, de neaccepta »

 

« Nu va avea loc în acest an, la Academia Română sau sub egida Academiei Române, nicio conferință despre descoperirea insulinei. Evident, o astfel de conferință nu ar fi inutilă, dacă ar fi fost pregătită, dacă ar fi fost invitați specialiști reputați de la mari universități ale lumii. Este clar că descoperitorii insulinei sunt laureații premiului Nobel. S-au afirmat și alții pe drumul anevoios al descoperirii, dar o manifestare encomiastică la adresa lui Paulescu ar fi rușinoasă, de neacceptat. Am discutat pe această temă și cu dl prof. Jean Askenasy - căruia îi port un mare respect - și am ajuns la aceleași concluzii » (Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române).

 

« Vom organiza o conferință dedicată marelui savant evreu Moses Gaster »

 

Vom organiza, în schimb, o conferință dedicată marelui savant Moses Gaster, membru marcant al Academiei Române, născut la București acum 165 de ani. Prin savanții săi evrei, Academia Română a prosperat deopotrivă științific și material. Fără Fundația Familiei Menachem Elias, am fi azi mult mai săraci, inclusiv din punct de vedere spiritual” (Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române)[1].

 

Poziția Academiei Române s-a schimbat în numai zece zile: NU! - pentru românul Paulescu! DA! - pentru „marele savant” evreu Moses Gaster!

 

Aranjament grafic - I.M.

 

-------------------------------------

 

[1] sursa - https://www.edupedu.ro/ioan-aurel-pop-intoarcere-de-180-de-grade-in-privinta-lui-paulescu-nu-va-avea-loc- in-acest-an-la-academia-romana-sau-sub-egida-academiei-nicio-conferinta-despre-descoperirea-insu/ - 6 august 2021

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/nu-pentru-un-roman-da-pentru-un-evreu






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu