luni, 23 august 2021

CORESPONDENTA - Objet : Memorial Ligya!

 


 

Dragii Noștri

Florile și lacrimile noastre dăruite chematei la Ceruri, Ligyei Diaconescu,

Doamna Limbii Române,

  trimite distinsa doamnă Melania Rusu Caragioiu

   Cu alese mulțumiri!

    www.ionmiclau.wordpress.com/

     Ioan Miclău-Gepianu

    Australia



Mult iubită Doamnă, Mariana Popa,

Vă rog să scuzați erorile făcute de mine, dar nu-mi mai àduc aminte în acele necazuri, cine m-a informat. Domniei voastre vă datorăm foarte mult, inclusiv afirmarea popularizării existenței Revirimentului Vâlcea, ,,Limba  Romànă.

Dumnezeu să vă binecuvinteze.

Datorăm fiecăruia dintre noi, alături de Dumneavoastră multe mulțumiri și respect pentru munca de suflet depusă și pentru unirea noastră

Doresc și eu să sponsorizez 10 antologii pentru a ajunge la Bibliotecile din țară pe care le poate alege DR Andrada sau cine va fi binevoitorul,

Achit în plus încă 4 exemplare, din care, unul  pentru mine, Canada și  trei pentru Australia,

Rog costul antologiei și eu voi adăuga costul postal.  Voi trimite Banii prin W.U. către Domnișoara Andrada, sau către cine îmi indicați, sau poate mai bine către Doamna Rodica Calota.

Doamne odihnește în pace sufletul Dragei noastre Ligya Diaconesvcu, iar nouă dă-ne sănătate și ajutor,

 Vă îmbrățișez cu drag și multă prețuire,

 Melania Rusu Caragioiu

 

Objet : Răsp.: TR : Memorial Ligya!

 

Bună ziua, stimată Doamna Melania Rusu Caragioiu, Vă scriu cu mare plăcere, ca un răspuns la emailul dvs. 

1- Andrada a suportat întreaga cheltuială  a înmormântării Ligyei. A primit un sprijin moral puternic pe plan local de la dl. Carbunescu și rude și prieteni din Rm. Vâlccea. Pe noi ne-a împiedicat pandemia sa ne deplasam. Vom merge acum de 31 august.           

 

Trimis din Yahoo Mail pe Android

2- Cartea Ligyei reprezintă un omagiu adus ei din partea unor prieteni, ca muncă de scriere.

 

Eu personal voi sponsoriza 20 de volume pe care le voi oferi  colaboratorilor Ligyei. Fac un fel de mecenat. Andrada va da cărțile pe care ea le-a plătit deja. Cred ca acelea trebuie cumpărate de doritori. Încă eu nu știu care e procedeul ei.

3-   Comemorarea Ligyei de ziua Lb.Române cuprinde lansarea cărții  IN MEMORIAM. ATUNCI SE VOR CITI SI scrisorile dvs. trimise ptr.  a fi cuprinse în aceasta carte. Totul se va filma, deci veți fi cu noi. Scuzați scrisul , acționez pe telefon, la Vistisoara nu am calculator. Vă îmbrățișez cu dor, MARIANA POPA                                                              e lun., aug. 23, 202 1 la 5:15, melania rusu

 

 

Bună seara, Stimate Maestre Ioan Miclău-Gepianu,

Vă mulțumesc pentru gândurile bune.

Suntem foarte triști pentru pierderea din rândurile noastre a Dragei Ligya Diaconescu.

Fiecare dintre noi, colaboratorii săi, facem cele de cuviință spre înălțarea Limbii Române și a tot ce este românesc, Să ne ajute Dumnezeu  Sfântul!.

Eu încerc să strâng laolată nucleul de conducere  format din Domnișoara Doctorița, Andrada, Dl. Țene și Doamna Mariana Popa,

Deasemenea trimit mulțumiri omagiale Ligyei către colabortori și către reviste, Împletind aceste gânduri cu imdemnul să ne dedicăm la fel și de aci înainte  slăvirii Limbii Române.

Întrucât nimic nu este gratis, am amintit faptul că acea persoană sau persoane care au făcut Antologia comemorativă  trebuie să-și încaseze cheltuiala, iar noi trebuie să aflăm cât costă apariția fiecăruia dintre noi și să plătim costul respectiv.

La aceasta se va adăoga și tariful postal și în felul acesta vom avea și Antologia respectivă.

Dumneavoastră spuneți că Domnișoara Andrada v-a răspuns să-mi fie trimiși mie banii. Este gresit! Banii trebuiesc trimiși editorului sau tipografiei, Nici nu știu cine sunt acestia , dar bănuiesc a fi ori Familia Onorabilă și generoasă Doamna Mariana și Domnul Ovidiu Popa, care au suportat și costurile înmormântării Ligyei- Dumnezeu să o odihneascp- sau poate   ca Antologia să fi apărut la Doamna Olimpia Sava, sau poate a plătit totul DR. Andrada. Deci, în nici un caz eu în Canada, în alt continent, nu am de ce să strâng banii pentru Antologie și alte costuri.

Nu sunt informată pe deplin și mulțumim de bunăvoință- Domnului ing. Beorge Cărbunescu referitor  la colaborarea organizării Comemorării Doamnei Ligya și la organizarea în plaiul Vâlcean a  Sărbătoririi Limbii Române

Pentru ambele evenimente Dl. Cărbunescu împreună cu un comitet  se va ocupa de aceste importante festivități.

Eu nu pot veni în țară având ceva sechele după al doilea vaccin.

Tocmai în vederea acestei dorite călătorii m-am vaccinat, dar... fiasco!!!

Să ne ținem la curent, poate contribuția noastră ar trebui să includă și alte costuri, pentru o asemenea dublă manifestare.

Eu trimit acest mesaj la mai mulți colaboratori și vom afla ce a zis acest comitet de organizare de la Rîmnicu Vâlcea- Olănești

 Cu doriri de bine și mulțumiri,

 Melania Rusu Caragioiu

 

Objet : Memorial Ligya!

 

Distinsei Doamne Scriitoare, Poete Românce, Melania Rusu Caragioiu

Doamne Melania,

   Foarte frumoase și binevenite aceste versuri ale domniei voastre dedicate în Memorial Ligyei Diaconescu. Dumnezeu să o odihnească în liniște și pace.

   Doamna Ligya era o adevărată floare al câmpiei literare românești, era o literă mare a Limbii  Românești, acum o stea urcată la Ceruri pentru a vesti veșnicia neamului și limbii sale românești.

   Foarte frumos acest Dictionar cu Scriitorii Români-2021, und am bucuria a nu fi uitat de ilustra Doamnă la Limbii Noastre Cea Română.

  Doresc și eu această carte din tot sufletul.

  Am făcut o mică greșeală, crezând că acest cost al cărții să-l trimit fiicei autoarei Andrada, apoi abia ulterior am regăsit  invitația D-voastră de a primi costul cărți.

  Am să-l trimit neapărat prin ”Vestern Union”, doar să-mi trimiteți nr. de telefon, căci se cere la trimitere. Cu această pandemie, iar avem probleme, oricum nu rămân să nu trimit costul.

    Cu mult drag și prețuire,

    Ioan Miclău-Gepianu

 

 

Mult Stimate și Iubite Maestre, Ben Todică,

Sunteți de admirat pentru compasiunea pe care o aveți pentru fiecare dintre noi.

Pentru noi este o foarte bună lecție.

Am descoperit, totuși, că fiecare dintre noi am învățat ceva în viață sî avem și părți bune pe care le apărăm cu tărie.

. Domnul să ne ajute să avem conștiința necesară de a fi uniți, muncitori și iubitori de neam și de țară.

Zic aceadsta în momentele în care vom lăuda de ,,Ziua Limbii Române” , cu fruntea sus, realizările românilor de acasă și din Diaspora.

 Cu admirație pentru Domnia voastră, cu Sănătate și Domnul să ne ajute!,

 Mă uimește mult și acest român cumsecade și deosebit, din Ardeal, Domnul Pavel Rătundeanu-Ferghete

 Cu stimă,

 Melania Rusu Caragioiu







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu