miercuri, 8 decembrie 2021

secretcvint - Meridianul nr. 49 de joi 09 decembrie 2021

 



















COMENTARII:



Mulțumim pentru impresionanta acumulare de realizări de-a lungul unei vieții intense și clocotitoare ca a dumneavoastră, stimate și distins cetățean al Moldovei, domnule prof. dr. Dumitru V. Marin. O viață în care ați întâlnit cetățeni de vază ai națiunii, de la președinți, demnitari, academicieni, artiști, poeți, scriitori, muncitori, țărani, studenți și elevi ai României și nu mai puțin ai Vasluiului, orașul dumneavoastră, leagănul vieții.

Felicitări pentru munca neîntreruptă și asiduă pe care necondiționat o desfășurați cu credință în reușita demnității neamului.

Onorat să vă cunosc și mândru să trăim aceleași vremuri,

Ben Todică

RadioTv Producer, Melbourne, Australia



Mult Stimate Domnule Prof, Univ. Dr. Dumitru V. Marin,
Am fost de câteva ori prin partea de răsărit a Țării noastre și întotdeauna am rămas uimită de vigoarea revirimentelor culturale de acolo, cât și de trecutul recunoscut universal, literar, cultural și istoric al zonei.
Încerc să susțin, nu să avansez ideea, cunoscută dealtfel,  a influenței unui  pol energetic  aflat prin munții din apropiere, care influențează sacru, spiritual. Dacă nu, atunci acea energie se găsește în oameni și mai ales în oamenii de seamă ai .locurilor, exemplul de față, un autor a câteva volume de peste 800 de pagini și a nenunărate activități, dificil și de a le enumera, atât de multe fiind acelea, plus un număr de aproape 60 de cărți  de autor.
 Fiind vorba în aceste fraze despre ceeace datorăm Domniei voastre, Românului ales, Dumitru V. Marin
 Vă felicităm din tot sufletul, mulțumindu-vă și dorindu-vă Viață lungă, Sănătate și multe Realizări și în viitor spre lauda inteligenței românești ( ca să folosesc un termen din cele  ale clasicilor noștri născuți  în Provincia Moldova).
 Cu deosebită stimă și recunoștință,
 ; Melania Rusu Caragioiu
 
Melania Rusu Caragioiu.
Câteva date biobibliografice:
Inginer, publicistă, scriitoare, poetă. Liga Scriitorilor România, Asociația ASRAN-Canada. Bibliotecar atestat, lucrând la fond documentar BJT-Timișoara, 1974-1988. Vicepreședintă ASRAN, vicepreședintă Cenaclul epigramiștilor-Montreal. Redactor șef STARPRESS-Canada. Ambasador numit de unii scriitori, între care  și Corneliu Leu, Ligya Diaconescu - Revirimentul Limba Română. Membru fondator, Cenaclul francez ,,Anneau poétique”Montreal--Canada, Autoare a 21 cărți.  Numeroase diplome, premii. Prezentă în interviuri, dicționare, atestări. Redactor  din diaspora a patru reviste din România. Posesoare Fișier pentru merite deosebite, ,,Muzeul emigrației”-Halifax-Canada...
 Cu stimă,
Melania Rusu Caragioiu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu