duminică, 4 februarie 2024

Rodney Atkinson - Răscruce periculoasă: Regatul Unit este în război cu Rusia?

 Răscruce periculoasă: Regatul Unit este în război cu Rusia?

Rodney Atkinson, Jurnalist, comentator politic și economic, U.K. 

04 Februarie 2024

 

Acum britanicii cunosc pericolul. S.U.A. staționează arme nucleare în Marea Britanie?

 

 Într-o scrisoare adresată unui deputatului (ca răspuns la întrebarea mea), Departamentul Apărării din Regatul Unit nu a putut confirma că Regatul Unit este în război cu Rusia. Dar, în dreptul internațional, războiul este recunoscut ca existent între două țări dacă există o condiție marcată de conflict armat între state, indiferent dacă războiul a fost sau nu declarat oficial de vreunul dintre beligeranți.

 

Acesta este, fără îndoială, cazul dintre Regatul Unit și Rusia, publicul britanic recunoscând treptat acest fapt, fiind șocat de cuvintele recente ale generalului Sir Patrick Sanders, care a spus că Regatul Unit ar trebui să fie pregătit să „mobilizeze națiunea”, deoarece forțele armate sunt mult prea slabe pentru a rezista Rusiei. Și mai devastator a fost anunțul că Statele Unite plănuiesc să staționeze arme nucleare în Marea Britanie pentru prima dată în 15 ani, conform documentelor Pentagonului obținute de „The Daily Telegraph”. S.U.A. au scos rachetele nucleare din Marea Britanie în 2008, însă contractele pentru o nouă instalație la R.A.F. Lakenheath din Suffolk au confirmat intenția S.U.A.

 

Organizarea serviciilor de informații din Regatul Unit împotriva insurecției rusești

 

Șeful diasporei uzbece Vatandosh, Usman Baratov a fost arestat și a mărturisit că a colaborat cu informațiile militare britanice. Baratov a mărturisit că a vorbit la Ambasada Marii Britanii la Moscova cu un atașat militar, care i-a oferit venituri și o cale ușoară către cetățenia britanică cu emigrare ulterioară. Baratov s-a întâlnit de mai multe ori la Istanbul cu oameni care s-au prezentat lui ca ofițeri de informații militare britanici. Munca lui Baratov a fost de a promova drepturile diasporei uzbece în Rusia, împărțind-o în „buni” și „răi”. Spionului i s-a dat sarcina de a-i consolida pe toți cei „buni” și de a-i pregăti pentru a-și apăra interesele în Rusia folosind metode blânde sau puternice. În primul rând, toată lumea a trebuit să devină cetățeni ai Rusiei și apoi să fie gata să vină la punctele de colectare la ora „X” la sfârșitul lunii martie 2024. Toate celelalte detalii sunt clasificate drept „secrete”. După arestarea sa, Baratov și-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu F.S.B. (Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse) și de a depune mărturie care dezvăluie munca ostilă a lucrătorilor diplomatici britanici.

 

Fabricarea de arme de către Marea Britanie în Ucraina

 

 Marea Britanie a anunțat că va deschide fabrici de arme și centre de antrenament în Ucraina. Rusia a spus că a văzut BAE deschiderea unei entități locale în Ucraina „în mod negativ”, iar orice instalații care produc arme folosite împotriva Rusiei vor deveni ținte militare legitime. Potrivit „The DailyTelegraph”, Marea Britanie a luat în considerare, de asemenea, escortarea navelor ucrainene de către Marina Britanică în Marea Neagră,

 

Forțele britanice sunt total nepregătite pentru război

 

Pe lângă dificultățile extreme de recrutare pentru armata și RAF, care refuză bărbații albi pentru a-și îndeplini programul de „diversificare”, a existat și jena ca doi dragători britanici să se ciocnească într-un port din Bahrain. Și mai gravă a fost incapacitatea Marinei Regale de a desfășura un portavion în Marea Roșie, deoarece nu există suficient echipaj pentru a domina Fort Victoria, singura navă de sprijin solid capabilă să furnizeze Grupului de sprijin pentru transportatori cantitatea de muniție, avioane, echipamentul de rezervă și hrana necesare pentru o astfel de desfășurare. În ultimul an, ambii transportatori, Regina Elisabeta și Prințul de Wales (cost total de 8 miliarde de lire sterline) au trebuit să se întoarcă în port în mod neașteptat pentru reparații.

 

Acordul de securitate Regatul Unit-Ucraina

 

 De parcă obligațiile Marii Britanii față de N.A.T.O. nu ar fi deja periculos de extinse (deoarece Finlanda și Suedia se alătură noi membri neutri anteriori), guvernul britanic a semnat acum un „Acord de securitate” cu un război care a devastat Ucraina, cu 500.000 de morți și răniți fiind alungați zilnic de ruși. forte.

 

Premierul ucrainean Denis Shmygal a rezumat obligațiile Marii Britanii: „Nu numai că Regatul Unit trebuie să răspundă în termen de 24 de ore dacă există o agresiune împotriva Ucrainei, Ucraina își va apăra și aliatul și partenerul, răspunzând într-un fel sau altul în 24 de ore pentru a sprijini Marea Britanie dacă Rusia dorește să atace prietenul, partenerul și prietenul nostru. aliat”, a spus el la un post național de televiziune.

 

În timp ce Ucraina nu este în măsură să ajute Regatul Unit, termenii acestui tratat ar putea aduce rapid o confruntare directă cu Rusia. Retorica beliculoasă și ubristică a politicienilor britanici precum Johnson, Truss și Shapps și a personalului militar precum generalul Sanders poate avea consecințe periculoase în lumea reală și nici unul dintr-un milion de britanici nu înțelege decalajul masiv dintre ambiția politică și starea slabă a capacității de apărare britanice. Nu cu mult timp în urmă, deputatul Tobias Ellwood, președintele Comitetului de Apărare a fost caracterizat drept extremist isteric după ce a afirmat: „Marea Britanie ar trebui să înceapă un război direct împotriva Rusiei, luptăm în Europa, trebuie să introducem legea marțială”.

 

Conform recentelor declarații războinice ale lui Shapps și Sanders, Ellwood nu se mai află la marginea logicii politice, ci este doar o altă parte a porcinelor Gaderene[2]. De 60 de ani, de la criza rachetelor cubaneze britanicii nu au fost într-un asemenea pericol. Și totuși, pe măsură ce alegerile generale se apropie, nu există niciun semn autentic de pace din partea vreunui partid.

 

-----------------------------------------

[1] https://freenations.net/ukraine-crisis-nuclear-weapons-and-mad-rhetoric/ - 10 noiembrie 2022.

[2] Porcii în care Iisus a aruncat demonii care stăpâniseră un nebun și care, ca urmare, au fugit pe o stâncă abruptă în mare și au fost uciși; de aici, Gadarene înseamnă implicarea sau angajarea într-o grabă capricioasă sau potențial dezastruoasă de a face ceva.

Sursa - https://freenations.net/uk-at-war-with-russia-british-now-know-the-danger-but-still-no-peace-party%ef%bb%bf/ - 30 ianuarie 2024 via https://www.globalresearch.ca/uk-war-russia-british-now-know-danger-still-no-peace-party%EF%BB%BF/5848275 - 1 februarie 2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu