marți, 10 octombrie 2017

Anunțuri - COMUNICATE cu Ganduri de Seara





IARBA - Parintele Ilie Cleopa

Daca noi privind iarba pe care pururea o calcam cu picioarele ne vom aduce aminte de asemanarea ce o avem împreuna, dupa cuvântul Scripturii care zice: „Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului” (Psalm 102, 15), si iarasi: „Tot trupul este iarba si toata slava omului ca floarea câmpului” (Isaia 40, 6), si iarasi: „Zilele mele ca umbra s-au plecat si eu ca iarba m-am uscat” (Psalm 101, 12), atunci cine poate spune câta filosofie duhovniceasca ne învata pe noi iarba si florile câmpului? Atunci când mergem prin tarina si vedem pe vreo pasune iarba batrâna si uscata de vreme si de acolo ne mutam cu mintea la viata noastra si gândindu-ne la batrânetea ce ne asteapta si la uscaciunea noastra ce vine odata cu batrânetea, atunci iarba cea batrâna si uscata pentru noi se face o scoa la si buna povatuitoare catre nemernicia si nimicnicia noastra pe acest pamânt.

Parintele Ilie Cleopa, Opt cuvinte despre minunile lui Dumnezeu din zidiri, Ed. Episcopiei Romanului si Husilor, Roman, 1996, cap. cap. 3: Minunile lui Dumnezeu din iarba si flori, p. 28-37.






SOTIA - Arhiepiscopul Iustinian Chira


O sotie înteleapta lânga un suflet mare, o sotie potrivita lânga omul cu chemare este cel mai mare dar al lui Dumnezeu. Nenumarati oameni înzestrati s-au pierdut, au fost înghititi de mediocritate pentru ca au avut sotii nesabuite care i-au tras mereu în jos în lumea lor marginita. O sotie aleasa, întotdeauna se face soclu pentru sotul ei pe care îl ridica, îl ajuta sa stea acolo unde îi este locul în fata lumii.

Arhiepiscopul Iustinian Chira, Cuvintele Parintelui - un ghid al frumusetii launtrice, Ed. Mega, Cluj-Napoca, 2009, p. 124-125.





MARETIA FAPTURII - Arhimandritul Sofronie Saharov


Priviti maretul tablou pe care Dumnezeu ni-l dezvaluie în facerea cosmosului, în facerea omului dupa al Sau chip si asemanare. Ceea ce cautam noi nu se margineste la marunta noastra viata de zi cu zi; este vorba de a fi cu Dumnezeu si de a agonisi înlauntrul nostru viata în toata deplinatatea sa, si cosmica, si dumnezeiasca.



Arhimandritul Sofronie Saharov, Din viata si din duh, traducere de Parintele Rafail Noica, Ed. Reintregirea, Alba Iulia, 2011, p. 13.





Anunț-COMUNICAT privind Antologia ASCIOR 2017!

Antologia ASCIOR 2017 este o lucrare unică, este o lucrare foarte complexă și foarte dificilă prin amploarea ei, ca tematică diversă, ca volum de lucrări, ca ilustrare, aranjare în pagină și celelalte. Toate acestea implicând un mare volum de muncă atât privind redactarea cât și tipărirea. Avem bucuria deosebită că ni s-au alăturat și cercetători renumiți din diverse domenii de activitate, în total până azi 54 de autori care locuiesc în România, Italia, Grecia, Austria, Statele Unite ale Americii și încă perioada de înscriere nu s-a încheiat, și mai sunt așteptați cel puțin 10-15 autori după demersurile făcute și datorită unor colaboratori foarte inimoși.
Drept care, volumul de muncă fiind foarte mare și complex, rugăm autorii care și-au anunțat participarea să ne trimită materialele în formatul solicitat până cel târziu 16-20 Oct. 2017, data limită de primire a materialelor fiind 20 Oct, dată după care materialele trimise nu mai tot intra în activitatea de procesare a cărții.
Data de 24 oct este data limită de primire a contribuției de 150 lei pentru publicarea în antologie, după această dată banii trimiși vor fi returnați iar materialele deja prinse în antologie ce nu au suportul financiar vor fi scoase din antologie și publicate în revista Orizonturile Bucuriei.
Coautorii poartă întreaga răspundere pentru autenticitatea și veridicitatea materialelor trimise, nici Asociația ASCIOR și nici Editura EuroPrint care le tipărește nu sunt și nu pot fi răspunzătoare pentru acestea.
Suntem obligați să luăm aceste măsuri de ordine întrucât nu putem subvenționa publicarea și altor autori decât cei menționați dar și pentru că nu putem reitera procesul de culegere și formatare a cărții și după data de 20 Oct 2017. Facem tot posibilul să ne încadrăm cu costurile de editare și tipărire la nivelul sumei de 150 lei pentru autor, facem tot posibilul să tipărim cartea în Dec 2017, dar nu putem să ne angajăm solemn pentru acest termen al tipăririi Antologiei întrucât sunt foarte mulți factori de care depinde această finalizare! Chiar dacă Antologia ASCIOR 2017 este tipărită în luna dec. 2017, trimiterea coletelor nu poate fi făcută în această lună extrem de aglomerată la coletărie.
Îi rugăm pe toți autorii care s-au angajat să ne trimită lucrări să le trimită cu cel puțin 2-3 zile mai devreme decât termenul limită, ca să nu avem surpriza neplăcută că s-a blocat adresa de email. Împreună cu lucrările îi rugăm pe autori să trimită și un mic CV dar și o poză de profil, dar materialele vor fi publicate și dacă nu se trimit acestea din diferite motive.
Îi rugăm pe toți cei interesați de această Antologie să ne ierte pentru aceste condiționări și să ne înțeleagă că și noi suntem condiționați la rândul nostru de mulți factori.
În cazul în care vor fi mai puțin de 50 de autori contributori la Antologie, există riscul real ca să nu ne putem încadra la 8 volume pentru fiecare autor și să putem livra doar 7 volume, așa cum există posibilitatea reală ca trecând de 80 de coautori contributori să putem livra 9 volume pentru fiecare coautor.
Cheltuielile de livrare a coletului nu au fost incluse în cei 150 lei ci doar cheltuielile de editare și tipărire, căci mulți autori le pot ridica direct de la editură.
Rugăm pe toți membri și prietenii Asociației ASCIOR, dar și pe toți cei înscriși în Antologia ASCIOR 2017 să distribuie acest comunicat pentru ca toți cei interesați să fie bine și corect informați!

Ioan Nicolae Mușat,
coordonator principal al Antologiei ASCIOR 2017,
președinte fondator ASCIOR!


Surse: Pr. Alexamdru Stanciulescu Barda si Mariana Gurza






I N V I T A T I E

Marti 17.10.2017, ora 16.00 iubitorii de frumos din Ramnicu Sarat au placuta ocazie sa se bucure de "mangaierile de toamna" aduse din inaltul cerurilor de muza Euterpe. Manifestatia cuprinde lansarea a doua volume recent aparute si prezentarea unei antologii de poezie straina, dupa cum urmeaza:
 - Elena Toma, Când Dumnezeu te mângâie (Editura Armonii culturale,
   Adjud, 2017), memorii (din lumea muzicii);
 - Marian Ilie, Tristeţi pontice/Dalgaların hüznü (Editura Betta, Bucuresti, 2017), pozie, volum bilngv (română/turcă).
 - Antologia Poezie turcă modernă (Editura Betta, Bucureşti, 2017) apărută înîingrijirea Prof. Nevzat Yusuf Sarıgöl şi traducerea D-nei Nermin Yusuf.
Invitaţi: Emil Lungeanu, Marin Ifrim şi criticul Aureliu Goci





Comentariu:



Multe Felicitări ! Pe lângă frumusețea acțiunii  mai există și adunat un minunat buchet de scriitori români pe care îi admirăm, îi citim și le dorim sănătate, continuă inspirație și viață lungă.
Cu deosebită stimă,
   Melania Rusu Caragioiu





~O~


Lucrările artiștilor români din diaspora, promovate la Bruxelles în cadrul Festivalului de cultură românească EuRoCultura
Bună ziua,

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni organizează în parteneriat cu European Artists Management expoziția de pictură și sculptură „Mărturii…” din cadrul Festivalului de cultură românească EuRoCultura, aflat la cea de-a treia ediție. Evenimentul va avea loc în perioada 12-15 octombrie 2017, la Bruxelles, în spațiul expozițional BOZAR.

În attach regăsiți afișul evenimentului și comunicatul de presă integral.

Vă mulțumim











SLUJIREA FIRII - Sfantul Tihon din Zadonsk

Vezi ca întreaga zidire tuturor în aceeasi masura le slujeste. Soarele, luna si stelele pe toti în acelasi chip îi lumineaza; vazduhul tuturor deopotriva le pastreaza viata, pamântul pe toti la fel îi tine si îi hraneste; apa tuturor la fel le astâmpara setea – tuturor, zic, în aceeasi masura, adica bogatului si saracului, celui vestit si celui nestiut, stapânului si robului. Din aceasta învatam ca toate bunurile noastre, pe care Dumnezeu ni le-a dat, de asemenea trebuie sa ne fie spre folosinta noua si aproapelui nostru deopotriva. Pâinea noastra, haina noastra, mintea noastra si casele noastre trebuie sa ne fie îndeobste, sa ne slujeasca atât noua, cât si aproapelui nostru. < span style="color: #999999;">

Sfantul Tihon din Zadonsk, Dumnezeu in imprejurarile vietii de zi cu zi, traducere de Olga Bersan, Ed. Sophia, Bucuresti, 2011, p. 60.






POLUAREA - Arhiepiscopul Iustinian Chira

Atmosfera este extrem de poluata. De ce? Din forma aceasta de a dezvolta tehnica, nu cu scopul în sine de a evolua, ci cu scopul de a se îmbogati omul. De aceea azi un copil nu merge la scoala ca sa învete acolo sa fie om, ci sa-si câstige niste cunostinte ca sa devina si el apoi sef. Sa-si câstige o putere în grup, sa domine. Ori scoala ar trebui sa formeze personalitati. Sa-l învete pe om sa fie întotdeauna om. Om adevarat, respectând poruncile lui Dumnezeu, care sunt necesare si vitale. Acum, de la individ si pâna la marile dezvoltari sociale totul este poluat din cauza abuzurilor. Asta e întâi. Apoi vine aceasta – ca oamenii nu primesc raspuns de niciunde.

Arhiepiscopul Iustinian Chira, Convorbiri in amurg, Ed. Dacia, Cluj-Napoca, 2006, p. 67


Pr. Alexandru Stanciulescu Barda




Comentarii:
ana anton

Am primit ăsta, de la un preot, eu o trimit mai departe. Dumnezeu să ne ajute, că toți avem nevoi de ajutorul lui. Doamne am nevoie de TINE, curata - mi inima cu sângele TĂU, și binecuvanteaza-mi familia ! Trimite-l la 20 de prieteni și mâine ai să primești un miracol, dacă și tu crezi în Dumnezeu . Aminteste-ti că, daca - l refuzi , Domnul va zice: "Dacă mă negi intre oameni, eu te voi nega în fata Tatălui meu ! Peste 4 minute vei primi o veste



concurs poezie si proza scurta VIS DE TOAMNA





Dragi Prieteni,
Societatea Culturală Apollon-România vă invită să participaţi la Festivalul internaţional de creaţie literară “Vis de toamnă”, Ediţia a V -a, poezie şi proză scurtă, 10 octombrie – 25 noiembrie 2017
REGULAMENT - Textele se trimit în perioada 10 octombrie – 25 noiembrie 2017, la adresa de e-mail a revistei Apollon: ro.tv.kalin@gmail.com Câte 10 – 12 poezii sau 3 - 4 proze, în limba română, de maximum 15 pagini în document word, A4, caracter de 12, Times New Roman, la 1 rând, obligatoriu cu diacritice, însoţite de o fotografie bust a autorului. Dacă aceste cerinţe nu sunt respectate, textele în cauză nu vor intra în concurs. Textele participante la concurs nu trebuie să mai fi fost publicate anterior (pe suport de hârtie sau on-line). Nu este permisă mediatizarea textelor pe parcursul desfăşurării concursului, chiar dacă nu va exista şi un vot al publicului. Concurenţii vor trimite în e-mail numele şi adresa de domiciliu, pentru trimiterea premiilor, după concurs. La concurs pot participa toţi scriitorii de limbă română, indiferent unde sunt stabiliţi. Jurizarea se face între 25 şi 30 noiembrie 2017, iar anunţarea câştigătorilor se va face de Ziua Naţională a României - 1 decembrie 2017, urmând ca premierea să se facă în cadrul celei de-a XV -a Ediţie a Festivalului de colinde populare româneşti „Deschide uşa, creştine!”, organizat la Urziceni, în data de 17 decembrie a.c., ora 16.oo
PREMII - Trofeul "Apollon-România" - pentru literatură; Diplome; Publicarea în revista Apollon pe parcursul anului. 2018; Cărţi cu autograf din partea membrilor juriului; Promovare pe site-urile partenere; Lucrările premiate în concurs vor fi publicate într-un volum special editat cu această ocazie, volum aflat la a V -a apariţie.
JURIUL - Preşedintele juriului - Emil Lungeanu, Vicepreşedinte: acad. Nicolae Dabija (R. Moldova); Membrii juriului: acad. Vasile Tărâţeanu (Ucraina); Vasile Căpăţână (R. Moldova); Cătălina Stroe (Canada);Victor Voinicescu Sotski (Franţa); George Călin (România)
Aşteptăm materialele vostre pentru concurs. Succes!

Anca Elena Călin, director publicaţii Apollon-România










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu